Verdiende overwinning in leuke derby: 2-1

09-03-2018

Heracles heeft vrijdagavond de derby met Twente verdiend gewonnen. Het werd 2-1, alle goals vielen in de tweede helft. Het was een leuke derby, misschien wel de leukste wedstrijd van dit seizoen. 

Heracles ging furieus van start en tikte de gasten aanvankelijk soepel combinerend helemaal weg. Al in de tweede minuut, nadat Maher Monteiro grof onderuit had gehaald, was het al bijna raak toen Kuwas zijn vrije trap ternauwernood gekeerd zag worden door Twente-goalie Drommel. Het enorme overwicht leverde wel veel halve mogelijkheden op maar geen echt grote kansen. Na zo'n twintig minuten nam Heracles wat gas terug, waarna de wedstrijd wat wegkabbelde naar de rust. Heracles bleef wel de veel beter voetballende ploeg, wat Twente liet zien was uiterst armoedig, op enige lijn, een idee, laat staan combinaties viel de formatie van Gertjan Verbeek niet te betrappen.  

In het tweede bedrijf brandde het duel pas echt los. Al na vijf minuten scoorde Twente uit een counter, maar nog geen zes minuten later kwam Heracles weer op gelijke hoogte. Kuwas liet een fraaie bal op de opkomende Baas van zijn voet vertrekken, die zette laag voor waarna Peterson de bal binnen schoof. Dik vijf minuten later deed Heracles recht aan de verhoudingen in het veld. Pröpper kopte een cornerbal hoog over Drommel heen in het doel, Maher probeerde de bal er nog uit te koppen maar via de onderkant lat belandde de bal alsnot in het doel, 2-1.

Heracles trok zich vervolgens terug, Twente drukte, vooral via lange ballen. Er waren kansen aan beide kanten, namens Heracles toonde Castro zich weer fenomenaal. Uitvallen van de zwart-witten hadden eigenlijk de derde en bevrijdende treffer op moeten leveren, maar door onnauwkeurige passing kwam het er niet van. Maar Heracles hield stand en won na twee jaar weer eens de derby. En volkomen verdiend. De spelers leken ook te beseffen hoe belangrijk de overwinning voor de supporters is, ze bleven de overwinning uitvoerig vieren met de fans. Twente werd nog steviger in de kelder gedrukt en kan dit weekend zelfs op de laatste plek terecht komen.  

 

Reageer op dit bericht

Reageer