Heracles schiet weer uit zijn slof in slotfase

06-05-2018

Heracles heeft zondagmiddag de tiende plek in de eindstand gepakt dankzij een 5-2 overwinning op Sparta. Net als een paar weken terug tegen Excelsior maakten de zwartwitten in de slotfase het verschil. 

Het was een vrij open wedstrijd. De Rotterdammers wisten al een weeklang dat ze veroordeeld zijn tot nacompetitie om zich te handhaven in de Eredivisie. Voor Heracles was het hopen dat Excelsior niet van Ajax zou winnen, dan konden ze die club bij winst passeren. Hetgeen geschiedde. 

Sparta nam tweemaal een voorsprong, maar beide keren kwam Heracles  weer langszij. Tien minuten voor het einde zette Tim Breukers de ploeg op een 2-3 voorsprong, het was zijn allereerste doelpunt ooit in de Eredivisie. Het gaf zijn toch al goeie seizoen extra glans. In de extra tijd sloegen Paul Gladon en Vincent Vermeij nog eens toe. Een mooie afsluiting van het seizoen op een mooie zondag, waar overal in Nederland de zon er lustig op los scheen scheen, behalve in Enschede, waar zwarte wolken het decor vormden voor de de aftocht naar de Jupileur League. 

Reageer op dit bericht

Reageer