Heracles poetst in extra tijd 2-0 achterstand weg

18-04-2018

Lang leek het er woensdagavond op dat Heracles een welhaast 'traditionele' nederlaag aan de broek zou krijgen op bezoek bij Excelsior. Maar in blessuretijd vocht Heracles zich dan toch nog langszij dankzij twee doelpunten van Jamiro Monteiro, waarvan de tweede in de allerlaatste minuut vanaf elf meter. Uitslag 2-2. 

Het zat Heracles bepaald niet mee in Kralingen. Vroeg in de tweede helft leek de wedstrijd min of meer beslist toen scheidsrechter Mulder een penalty aan de gastheren gaf. Peter van Ooijen zou de bal met de hand uit het doel hebben gehouden maar op beelden vanuit verschillende hoeken was daar moeilijk bewijs voor te vinden. Onze middenvelder moest er ook nog met rood af. Van Duinen schoot binnen en dat betekende 2-0. Al in de zevende minuut waren de Kralingers op 1-0 gekomen. 

Na die tweede tegengoal probeerde Heracles het nog wel, met Brandley Kuwas voorop, maar erg overtuigend was het niet, zoals het dat ook in de eerste helft al niet was. De gastheren waren enkele malen dichter bij hun derde treffer en raakten nog tweemaal via de handen van Bram Castro het aluminium. Maar zie, de wonderen zijn de voetbalwereld nog niet uit, zoals vorige week in de Champions League ook al was gebleken. 

Monteiro zorgde ervoor dat Heracles toch nog met een punt huiswaarts kon keren. Niet dat het er veel toe deed, hoewel het voor het zelfvertrouwen natuurlijk wel goed was na drie achtereenvolgende nederlagen. Meer dan een wat anonieme plek in het rechterrijtje zit er waarschijnlijk niet in, maar hopelijk kan de ploeg toch nog met enige glans het seizoen afsluiten. 

Op zondag 29 april is de laatste thuiswedstrijd, tegen Utrecht, en een week later reist Heracles andermaal af naar Rotterdam, op bezoek bij Sparta, wat een heel pikant duel kan worden. 

Reageer op dit bericht

Reageer