Heracles na 2-1 zege op PEC Zwolle nagenoeg 'veilig'

24-02-2018

De kou had veel Almeloërs er blijkbaar van weerhouden naar het stadion te gaan voor de wedstrijd tegen PEC Zwolle. Het stadion was nog nooit ze slecht bezet dit seizoen, maar de mensen die er wel waren werden getracteerd op een hartverwarmend duel dat Heracles drie punten opleverde. Het werd 2-1 dankzij doelpunten van Stefan Peterson en Vincent Vermeij. 

De verwachting van trainer John Stegeman dat het wel eens een leuke wedstrijd kon worden, kwam uit, al duurde het even voor de wedstrijd echt op gang kwam. Na kansen aan beide kanten - Kuwas raakte de lat - in de beginfase viel het duel wat stil. Na twintig minuten ontbrandde de strijd pas echt. Brandley Kuwas zag een indraaiende corner via de handen van de Zwolse keeper Boer op de lat belanden, Vermeij kreeg de rebound er ook niet in. Even later was het aan de andere kant bijna raak, Mokthtar schoot echter naast. Tien minuten voor rust was het dan wel raak voor Heracles, toen de vrijstaande Stefan Peterson een afgemeten voorzet van Kuwas knap tegen de touwen kopte. Op slag van rust raakte Kuwas nog de paal, ook weer met een corner. 

Na rust maakten de gasten al snel gelijk via Parzyszek die na een slimme steekpass alleen op Castro af mocht gaan. PEC Zwolle nam het heft in handen, wilde erop en erover, maar Heracles herpakte zich en kwam weer op voorsprong. Vincent Vermeij kon inschieten nadat de bal in de zestien was blijven liggen na een missertje van Peterson. 

In het vervolg drong PEC Zwolle nog flink aan, er deed zich nog een doldwaze scrimmage voor het doel van Castro voor en Heracles kwam goed weg toen Pröpper binnen de zestien een tegenstander ten val bracht door zijn been te laten staan. Daar stond tegenover dat Kuwas vier minuten voor tijd de wedstrijd op het slot had kunnen gooien, maar hij stuitte weer op Boer - het zit onze beste speler niet mee in de afronding de laatste tijd.

Het was al weer de derde nederlaag op rij voor de Zwollenaren. Heracles komt door de overwinning op dertig punten, wat wellcht al genoeg is voor handhaving. Maar we krijgen over twee weken Twente: wat is er mooier om ons dan definitief veilig te spelen?! 

 

 

 

 

  

Reageer op dit bericht

Reageer