Heracles laat in dying seconds zege door de vingers glippen

19-08-2017

Tot in de allerlaatste minuut leek het erop dat Heracles op bezoek bij Heerenveen wederom drie punten zou pakken. Maar uit een klutssituatie kwam Heerenveen in the dying seconds toch nog langszij, 1-1. Gezien de hele wedstrijd was dat gelijkspel terecht, en vooraf had menigeen ook voor een punt getekend, maar je kunt er natuurlijk moeilijk vrede mee hebben als je zo dichtbij een overwinning bent. 

Heerenveen begon het meest voortvarend aan het duel en creëerde een overwicht maar zonder tot echte kansen te komen. Hooguit dwongen de Friezen met een afstandspegel en een vrije trap Bram Castro om zijn kwaliteiten  te tonen. Heracles kwam moeizaam onder de druk uit en maakte een vrij matte indruk. Naarmate de wedstrijd vorderde zakte het niveau. De Friezen begonnen uit frustratie overtredingen te maken, de sfeer werd wat grimmig, terwijl Heracles erg slordig voetbalde en geen enkel gevaar wist te stichten. Op slag van rust belandde uit een corner een inzet van Robin Pröpper via een tegenstander in het doel, 0-1. Een voorsprong uit het niets.

Vlak na rust kreeg Heracles twee goede kansen om de voorsprong te verdubbelen, maar de uitstekende keeper Wouter van der Steen stond in de weg. Het waren ook de enige gevaarlijke momenten van Heracles in het tweede bedrijf. Heerenveen viel aan, maar nerveus hoefde de Almelose defensie er niet echt van te worden. De drie punten leken in de pocket, tot de allerlaatste minuut. Eerlijk is eerlijk: qua voetbal mocht Heracles daar ook nauwelijks aanspraak op maken, al bakte de tegenstander er ook weinig van. John Stegeman vond het gelijkspel ook zuur, maar constateerde ook dat de puntendeling gezien het spelbeeld waarschijnlijk wel terecht was.

In elk geval verzuimde Heracles om hem een fraai cadeau te geven ter gelegenheid van zijn honderdste duel als coach van Heracles.

 

Voor een fotoverslag ga naar FOTOVERSLAGEN

 

  

 

 

Reageer op dit bericht

Reageer