Heracles laat het afweten

01-04-2018

Heracles heeft het zondagmiddag thuis tegen Heerenveen vrij hopeloos laten afweten. Het werd 1-2, nadat het bij rust al 0-2 stond voor de Friezen. Invaller Brahim Darri tekende voor de tegentreffer, en op zeer fraaie wijze met een schot vanaf de punt van de zestien, maar dat gebeurde pas ver in de extra tijd, toen iedereen zich al verzoend had met een nederlaag en een deel van het publiek al op weg was naar de uitgang. Eigenlijk had Heracles ook geen recht op een punt gezien het armetierige voetbal dat de ploeg op de mat legde.  

Jammer, want drie punten waren absoluut nodig geweest om zicht te houden op deelname aan play offs. Uit niets bleek echter dat Heracles zich dit leek te realiseren. Bij winst was Heracles zelfs op de achtste plek beland - waar nu Heerenveen dus terecht is gekomen. Nu staat Heracles tiende.  Met wedstrijden tegen Ajax en AZ in het vooruitzicht lijken de play offs nu wel erg ver weg. 

De wedstrijd was van beide kanten bepaald niet hoogstaand. Heerenveen oogde echter frisser, voetbalde wat makkelijker. Kansen deden zich echter aan beide zijden slechts mondjesmaat voor. Vijf minuten voor rust resulteerde het wat betere spel van de gasten in een 2-0-voorsprong. De eerste goal viel uit een corner, de tweede vanaf de penaltystip na een domme overtreding van Robin Pröpper.

Na rust ging Heracles opportunistisch spelen met onder meer Paul Gladon voor Sebastian Jakubiak. Het veldspel werd er niet echt beter op, meer en meer werd de lange bal gehanteerd, Heerenveen was op het middenveld heer en meester. Toch wist Heracles enkele kansjes te scheppen. De grootste deed zich rond de 65e minuut voor toen eerst Peterson zijn schot ternauwernood geblokt zag worden en Kuwas daarna in de rebound over schoot. Ook Heerenveen kreeg echter mogelijkheden.

Naarmate de wedstrijd vorderde, verdween ook de overtuigingskracht aan zwart-witte zijde. Het voetbal was te armetierig. Werden we deze middag dan weer met de neus op de feiten gedrukt? Moeten we niet teveel verwachten van Heracles, ondanks de goede resultaten de afgelopen weken? Hoe het ook zij.  'We waren gewoon te slecht vandaag', aldus John Stegeman. 

Reageer op dit bericht

Reageer