Heracles krijgt te weinig met 1-1 tegen Vitesse

15-10-2017

Een heerlijke voetbalmiddag leek Heracles drie punten op te leveren ten koste van Vitesse, totdat in de slotfase Bryan Linssen als een duveltje uit een doosje toch nog de gelijkmaker langs Bram Castro schoot. Zo werd het 1-1, waar Heracles gezien de vele kansen eigenlijk had moeten winnen. Toch was er ook winst te noteren: het Almelose publiek zag eindelijk weer eens een goed spelend Heracles, en dat bijna 90 minuten lang. Het zag bij vlagen aardige combinaties en een elftal dat lef en felheid toonde. Ondanks dat Heracles met dat ene puntje te weinig kreeg, heerste er na afloop dan ook vooral tevredenheid over het vertoonde spel. Dat geeft hoop voor de toekomst. Hopelijk kan de ploeg hiermee een stijgende lijn inzetten. 

Vitesse greep meteen na de aftrap het initiatief, maar de  dominantie van de Arnhemmers was van korte duur. Al snel trok Heracles het duel naar zich toe en draaide het de gasten de duimschroeven aan. Met name Reuven Niemeijer mocht het zich aanrekenen dat het overwicht bij rust nog geen doelpunten had opgeleverd. Twee enorme kansen waren aan hem niet besteed. Tel daarbij op een knappe volley van Robin Pröpper die voorlangs ging en een fraai schot van Brahim Darri in de kruising dat door Remko Pasveer al even fraai werd gepareerd, en er was na 45 minuten maar  één conclusie mogelijk: Heracles had al met iets van 2-0 voor moeten staan. Met Pasveer is trouwens meteen de beste man aan geelzwarte zijde genoemd. De ex-Heraclesgoalie hield Vitesse op de been.

In de tweede helft leek het duel wat in te kakken, met name van de kant van Heracles. Vitesse was iets beter, al leverde dat geen grote kansen op. In de zeventigste minuut verzilverde de net voor Darri ingevallen Kristoffer Petterson een voorzet van Brandley Kuwas met het hoofd, 1-0. Coach Henk Fäser van Vitesse wisselde aanvallend, waardoor Heracles ruimte kreeg. Kuwas stuurde Vincent Vermeij, ingevallen voor Paul Gladon, de diepte in, maar die speelde de bal te ver voor zich uit waardoor Pasveer ook hier weer als winnaar tevoorschijn kwam. 

Twee andere ex-Heraclieden bij Vitesse speelden een veel bescheidener rol: Thomas Bruns was vrij onzichtbaar en Bryan Linssen leek zijn middag ook niet echt te hebben, op dat ene moment in de slotfase na dan. Het optreden van deze twee spelers was trouwens exemplarisch voor het vrij povere spel van de nummer vier van de Eredivisie.  

Ook bij coach John Stegeman overheerste na afloop tevredenheid. "Ik heb een Heracles gezien zoals ik de ploeg graag zie." De gelijkmaker weet hij aan een gebrek aan discipline. "Het team viel te veel uit elkaar in een voorste en een achterste linie. Dat was onvolwassen, jammer." Desondanks maakte hij zijn team na afloop complimenten. Enige smetje op het vermakelijke duel was het uitvallen van Darri. De aanvaller moest er plotseling af met naar het schijnt een hamstringblessure. 

 

 

Reageer op dit bericht

Reageer