Effectief Heracles boekt eerste uitzege

02-03-2018

Heracles heeft vrijdagavond zijn eerste uitoverwinning van dit seizoen geboekt. In Kerkrade werd Roda JC met 3-0 verslagen. De zege was vooral te danken aan de veel grotere effectiviteit aan Heracles-zijde.  

Al na twaalf minuten poeierde Brandley Kuwas uit een vrije trap de bal als een streep in het doel. Twee ploegenoten zorgden daarbij voor een gaatje in de geelzwarte muur. Na afloop vertelde hij voor de camera's dat ze er de afgelopen twee weken speciaal op getraind hadden. Vijf minuten voor rust zorgde Kristoffer Peterson na een fraaie individuele actie voor een comfortabele 0-2 voorsprong. Roda zette er weinig tegenover en kwam ondanks meer balbezit nauwelijks tot uitgespeelde aanvallen. De Limburgers drongen in de tweede helft uiteraard aan. Het niveau van de wedstrijd was niet hoog, het veld raakte bovendien besneeuwd, maar spektakel was er te over. Voor het doel van Castro deden zich enkele hachelijke situaties voor, maar vooral de doelman zelf voorkwam de aansluitingstreffer. De koempels hadden ook wel een beetje pech, de bal wilde er gewoon niet in. Aan de andere kant had Heracles ook enkele flinke kansen. Heracles had ook het geluk dat scheidsrechter Kamphuis een handsbal van Droste in de zestien niet zag, hij had er een penalty voor kunnen geven. 

In de laatste minuut maakte Peter van Ooijen er op aangeven van Kuwas nog 0-3 van. Het was in al die jaren sinds 2005 pas de tweede keer dat Heracles in Kerkrade als overwinnaar van het veld stapte. De ploeg steeg door de overwinning voor even naar de negende plek. Volgende week ook Twente pakken en wie weet krijgen we nog een toetje. Het zou een mooi afscheid van Stegeman zijn. 

 

 

Reageer op dit bericht

Reageer