Wormuth woedend op arbitrage

'Waarom hebben we een VAR nodig als de arbitrage zich niet aan de regels houdt?'

11-08-2019

Frank Wormuth stak na afloop van de wedstrijd tegen Fortuna Sittard zijn woede over de arbitrage en de VAR niet onder stoelen of banken.

Hij vond dat de goal van Dessers in de eerste helft ten onrechte werd afgekeurd, dat Ninaj rood had moeten krijgen voor zijn overtreding op Merkel en dat de penalty diep in blessuretijd niet gegeven had mogen worden.

'Mauro houdt zijn armen langs zijn lijf, dat is duidelijk. Er kwam voorafgaand aan het seizoen een scheidsrechter bij ons langs en die vertelde ons dat wanneer de armen langs het lichaam gehouden worden en het lichaam niet groter maken, dat het geen hands is. Dit was dus absoluut geen hands', brieste Wormuth, die er toch om bekend staat altijd zijn rust te bewaren.

'Tegen de scheidsrechters wil ik zeggen, sorry, jullie hebben een zeer, zeer slechte dag gehad. Jullie zijn vandaag de grote verliezers, wij niet. Natuurlijk ben ik gefrustreerd en weet ik dat scheidsrechters ook maar mensen zijn, maar iedereen kon vandaag zien dat dit fout was. Iedereen, behalve de scheidsrechters.'

Ook vroeg hij zich hardop af: 'Waarom hebben een VAR nodig als de arbitrage zich niet aan de regels houdt die voor het seizoen zijn uitgelegd? Dit was gewoon geen hands. Of Dessers bij de 0-1 een overtreding maakt, daar valt nog een discussie over te voeren, al is voetbal gewoon een contactsport. Maar goed, we kunnen het niet meer veranderen. Ik kan alleen maar tegen mijn ploeg zeggen dat er iets is gebeurd door de arbitrage vandaag, maar natuurlijk hadden wij het ook veel eerder moeten beslissen.'

Reacties

We zullen dit seizoen nog wat beleven met de VAR.

Door Ome Jan op 11-08-2019 om 22:10

Laatste reactie van mijn kant; waar was de VAR
Om te kijken of het wel echt een penalty was.
Hey begint zwaar op willekeur te lijken , dus afschaffen dit gemankeerde controle systeem
Voor de toeschouwer een ergernis aan het worden die zijn weerga niet kent.

Door Henk op 11-08-2019 om 17:29

Het wordt hoog tijd dat de de KNVB het "VAR"
proces grondig onder de loep gaat nemen.
En dan bedoel ook grondig; het gaat toch niet aan om aan de ene kant heel minutioneus een situatie van aanraking ( Dessers) te gaan beoordelen en aan de andere kant met de penalty tegen onze jongens niet eens te kijken of het wel daadwerkelijk hands was, hetgeen naar mijn niet helemaal objectief oordeel zeker niet het geval was. Overigens: Meneer Blom is nog never Heracles minder geweest, opritten met die winkel.

Door Henk op 11-08-2019 om 16:40

Reageer op dit bericht

Reageer