Waar spektakel in Polman stadion

Heracles overklast de nummer zeven op alle fronten

02-12-2018

Heracles heeft in een voetbalshow de ruim 10.000 toeschouwers een waar spektakel geboden. Middenvelder Ralf Seuntjes van VVV merkte voor de camera van Fox dan ook terecht op dat ze in het laatste half uur de indruk hadden dat zij in een rondo zaten, de spelers uit Venlo werden toen volledig van de mat gespeeld. Een nog hogere score zat er zeker in. VVV wist zich vooral geen raad met de vele positie wisselingen tussen o.a. Kuwas en Duarte en Kuwas en Peterson. Opvallende was ook het goede spel van onze backs Tim Breuker en Bart van Hintum. In aanvallend opzicht waren ze dreigend en zorgden ze met hun acties dat de druk op de defensie van VVV Venlo bleef.

De ban werd snel gebroken door spits Adrián Dalmau die in de derde minuut al zijn tweede kans kreeg. Op aangeven van Kuwas verraste hij met een droge schuiver doelman Unnerstall in de rechterhoek, 1-0. Heracles ging frivool verder en liet VVV vervolgens alle hoeken van het veld zien, maar verzuimde de wedstrijd al in de eerste helft te beslissen. Het waren respectievelijk Peterson, Dalmau en Osman die net te laat kwamen of hun schoten gestopt zagen door de uitstekende doelman Unnerstall. VVV kreeg één mogelijkheid. Na slordig balverlies door Mo Osman op het middenveld stond de VVV aanvaller vrij voor het doel, maar door goed ingrijpen van Bart van Hintum wist hij het schot af te blokken.

Na twee minuten in de 2e helft leek VVV even op gelijke hoogte te komen. Jay-Roy Grot zorgde voor de 1-1, maar zijn doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Niet lang daarna zorgde Lerin Duarte in de 49e minuut voor de 2-0. Een goed opgezette aanval, waarbij Kristoffer Peterson de bal niet goed in de loop van Brandley Kuwas meegaf, werd wel bekwaam door Lerin Duarte afgerond. De 3-0 werd gemaakt door Kristoffer Peterson. Hij benutte een penalty na een overtreding op hem binnen het 16 meter gebied. Het leek erop dat de wedstrijd simpel uitgespeeld kon worden, maar VVV beet nog even van zich af en zorgde in de 65e minuut met de 3-1 nog voor een klein beetje spanning. Dit was van korte duur, want in de 69e minuut zorgde Lerin Duarte, met zijn tweede goal, voor de eindstand van 4-1. Hij krulde met links de bal mooi in de kruising en doelman Unnerstall was kansloos. Hij kon zelfs nog voor zijn hattrick gaan, maar de doelman uit Venlo redde zijn inzet in de laatste minuten van de wedstrijd.

Met dit resultaat staat Heracles weer op de vierde plaats en wordt het team zondag a.s. weer getest, in de uitwedstrijd tegen de nummer vijf FC Utrecht, aanvang 12:15 uur.

Reacties

Hans, omdat er nog altijd supporters zijn die verwachten dat we uit ook wel eens gaan winnen.

Door Redactie op 07-12-2018 om 18:59

Waarom staat er in hemelsnaam bij elke pol optie 'ja'? Ik denk namelijk dat we er dik afgaan. Thuis en uit zit zo'n bizar groot verschil.

Door Hans op 07-12-2018 om 16:15

Eindelijk teruggekeerd naar het vertrouwde systeem met de juiste spelers op de juiste plaats en zie daar......

Door Mark op 02-12-2018 om 23:11

Duidelijk verslag en weinig aan toe te voegen.

Heracles staat na de galavoorstelling tegen VVV weer mooi op de 4e plek.
Dik verdiend op basis van het vaak goede voetbal in dit seizoen.

Door Jales op 02-12-2018 om 22:53

Dit verdiend, wat een positie wisselingen .. ik dacht even gek te worden toen ik Duarte (absoluut mijn MOM) als centrale verdediger zag. Wat een geweldige partij van hem! Echt genoten van dit Heracles!!

Door N!cky op 02-12-2018 om 22:34

Top! Goed hersteld na de laatste verlies partijen.

Door Ome Jan op 02-12-2018 om 21:39

Reageer op dit bericht

Reageer