Sneue nederlaag door belachelijke penalty voor Feyenoord

Heracles weer eens genaaid in De Kuip: 2-1

13-04-2019

Heracles heeft een wat sneue nederlaag geleden op bezoek bij Feyenoord. Door een volkomen belachelijke penalty in de slotfase wierp scheidsrechter Kamphuis de 2-1-winst in de schoot van de gastheren.

De Rotterdammers waren in de eerste helft de bovenliggende partij, maar vooral dankzij een uitstekende Janis Blaswich wisten de Rotterdammers dat overwicht slechts in één goal uit te drukken. Wat de intenties precies waren van de door trainer Wormuth uit de hoed getoverde tactiek met Dos Santos centraal wat hangend achter de aanval in plaats van Dalmau gewoon voorin, werd niet duidelijk. Heracles was nauwelijks gevaarlijk en leed veel balverlies nog voor de middenlijn bereikt was.


De tweede helft was amper begonnen of Heracles stond op gelijke hoogte. Kristoffer Peterson verrichtte het voorbereidende werk, Jesper Drost kon van dichtbij binnentikken.

Het bleek de voorbode voor een tweede helft die een heel ander beeld opleverde dan de eerste.


Heracles speelde veel beter, draaide Feyenoord de duimschroeven aan terwijl bij de gastheren bijna niks meer lukte. . Na dik een uur bleek Feyenoord-spits Jörgensen zo gefrustreerd over het mislukken van zijn acties dat hij TIm Breukers een trap van achter verkocht, waarna hij door ingrijpen van de VAR het veld kon verlaten. Gek genoeg begon Feyenoord vanaf dat moment wel met meer vechtlust en overtuiging te spelen.

In de 81e minuut wees scheidsrechter Kamphuis ineens naar de penaltystip omdat Maximilian Rossman Botteghin zou hebben vastgehouden. De VAR keurde het besluit van Kamphuis goed, maar tv-beelden lieten zien dat er werkelijk helemaal niks aan de hand was. Wat bezielde die VAR in godsnaam? Berghuis mocht zo de 2-1 scoren. Vlak daarna was er nog een geweldige kans voor Adrián Dalmau, maar hij stond net iets te ver naar voren om de bal in te kunnen koppen.

Een onverdiende en onterechte nederlaag. Het was niet de eerste keer dat Heracles door een scheidsrechter werd benadeeld in De Kuip. Een gelijkspel was zonder meer een betere afspiegeling van het spelbeeld over 90 minuten geweest. Ernstige consequenties heeft de nederlaag vooralsnog niet. Gewoon winnen van Heerenveen komende week vrijdag en we blijven op schema voor de play-offs.

Reacties

Jales, tis maar goed dat doctor Kessel erg is, anders was Wormuth geschorst. Mooi stukje Duitse humor, van hem. En de VAR, laten we stoppen met die onzin. Alleen nog doellijn technologie.

Door Rene op 15-04-2019 om 19:48

De schoolcijfers gaan in Duitsland van 6 slecht tm 1, perfect.

Ik denk dat Kaiser Frank Wormuth gedacht heeft aan de gevolgen voor trainer Leonid Sloetski van Vitesse na de wedstrijd tegen PSV in de vorige speelronde: de schorsing voor hem wegens zijn strakke analyse en openhartigheid.

Heracles heeft zaterdagavond tegen F’noord weer laten zien dat deelname aan de play offs wel een minimale beloning is voor een goed seizoen. Dit door voetballend de nr. 3 van de eredivisie in de 2e helft in zijn hemd te zetten in de Kuip.

De VAR is er, om te zorgen dat de traditionele top 3 blijft zoals het was. Dat is goed voor het NL voetbal, vinden we bijna allemaal toch? Die scheidsrechter Jochem Kamphuis heeft dat ook begrepen.

Door Jales op 14-04-2019 om 10:59

Helaas de wedstrijd niet gezien, maar de strafschop was een lachertje. De VAR stond er bij en hield zijn mond. Onze trainer gaf Kamphuis een 10. Als je op een Duitse school een 10 als cijfer krijgt is dat een signaal om beter met de opleiding te stoppen 😉😂 Ik neem aan dat hij dat zo bedoeld heeft 👍

Door Humphrey op 14-04-2019 om 09:04

wat een miskoop/mishuurling die dos santos!!
weg met deze prutser!

Door toeterroeperd op 14-04-2019 om 02:12

Reageer op dit bericht

Reageer