Ontluisterende seizoensstart

Prutsend Heracles verliest met 0-4 van Heerenveen

04-08-2019

Heracles beleefde een ontluisterende seizoensstart tegen Heerenveen. Het werd 0-4 nadat de bezoekers al na een half uur met 0-3 voor waren komen te staan.

Vanaf de aftrap was Heerenveen de betere ploeg. Al na acht minuten lag de bal in het Almelose doel. Janis Blaswich dook ongelukkig over een houdbare vrije trap vanaf dertig meter van Dresevic. Acht minuten later moest onze keeper weer vissen toen Bruijn binnen de zestien alle vrijheid kreeg om te kappen en te draaien tot hij in schietpositie kwam en de bal in de rechterhoek lepelde. Heracles stelde er weinig tegenover. Er was een kansje voor Silvester van der Water en Mohammed Osman zag een aardig schot gepareerd worden. Maar de opbouw van Heracles was traag en stroperig, op het middenveld werd veel balverlies geleden en ook voorin kwamen veel passes niet aan. De enige die in aanvallend opzicht voor dreiging zorgde, was Lennart Czyborra die een paar keer goed opkwam langs de linkerflank.

Na een half uur verloor Maximilian Rossman de bal klungelig binnen de zestien en lag de derde er in. Overigens had Blaswich Rossman ook niet aan mogen spelen, wat Rossman zijn keeper ook duidelijk te kennen gaf. Maar Rossman zelf viel ook het nodige te verwijten, zo ontstellend zwak hij speelde. De centrale verdediger, die ook al de vrije trap had veroorzaakt waaruit de eerste goal voortkwam, kon gelijk zijn plek overdoen aan Mats Knoester.

In de tweede helft trok Heracles energiek ten aanval om een debacle te voorkomen. Huurling Mauro Junior verving de in de eerste helft onzichtbare Dabney dos Santos en viel goed in. Het voetbaltalent druipt van de Braziliaan af, daar gaan we vast en zeker nog veel moois van zien dit seizoen.

Maar hoewel het tweede bedrijf zich vooral op de Friese helft afspeelde, wist Heracles nauwelijks echt gevaar te stichten. Er was een afstandsschot van Merkel en Cyriel Dessers kreeg een half kansje. Een kwartier voor het einde bracht Wormuth nog Teun Bijleveld voor Adrian Szöke, ook die viel niet onverdienstelijk in.

Maar de overwinning van Heerenveen kwam nooit in gevaar, integendeel, de Friezen maakten er op het eind nog 0-4 van toen Ejuke alleen op Blaswich af mocht gaan.

Een ontstellend zwakke eerste helft kostte Heracles de kop. Het team oogde vooral onsamenhangend, alsof er niet al wekenlang was samengespeeld. Er valt nog veel werk te doen voor Wormuth en zijn collega's en dat hadden we gezien de toch goede voorbereiding, totaal niet verwacht.

Reacties

41 van de 61 doelpunten ingeleverd en een achterhoede niet eredivisie waardig net als vorig seizoen ,gaat een zwaar jaar worden ,hopelijk met een goeie afloop al hoewel ik daar niet zeker van ben

Door henkie op 06-08-2019 om 10:52

Man man wat een zuurpruimen hier , bij de derby van spakenburg rennen altijd een rooie en een blauwe op het veld ! En hier zitten ze weer te drammen was gewoon leuke aktie zo wil dhr Rob.t dat toch erve

Door Elwood op 05-08-2019 om 17:31

In het AD krijgen maarliefst 7 spelers van Heracles een cijfer lager dan een 5, met als absoluut dieptepunt een 3,5 voor Bakboord. Ik kan me niet herinneren dat dit ooit eerder is gebeurd. Heeft mijns inziens alles van doen met vertrouwen in de ploeg en de steeds maar weer wisselende opstellingen door Wormuth. Hij lijkt daar patent op te hebben. Intussen zijn er spelers gehaald om iets te doen aan de zwakke verdediging en de misbalans op het middenveld. Waarom worden ze niet opgesteld? Op allerlei sites van supporterclubs wordt constant gehamerd op het feit dat Merkel en Osman niet echt goed bij elkaar passen. Toch stelt Wormuth ze toch steeds weer op. Waarom niet beginnen met die nieuwe Duits/Griekse spelen voor extra balans op het midden. Hopelijk komt het besef snel terug om nu eens lekker te gaan voetballen en niet steeds balletje breed of terug. Er is nauwelijks diepte in het spel en de creativiteit is helemaal weg in het huidige team. Het moet nu anders en vooral ook met enkele andere spelers.

Door Alex op 05-08-2019 om 11:00

Wil ook nog ff reageren mbt tot vak 74 mogen die gasten dan geen mening hebben ze hebben niemand iets aangedaan zelfs sommige spelers vonden de aktie leuk! Moeten we alles maar acsepteren ook dit vreselijke kunstgras doe er weer een goede grasmat in hebben toch aardig wat centjes weer ..nee onze directeur Rob.t kiest voor zn eigen belangen en niet voor supp. De kip aktie moet eenmalig blijven vanaf nu de focus weer op fortuna

Door Elwood op 05-08-2019 om 09:19

Voor een haantje op het veld eisen sommigen straf. Daarna vraten zijn hun varkenslapjes op van die beesten die bij 40 graden urenlang in de benauwde vrachtauto zaten.

De nieuwe naam van het stadion is een machtige misser. Daar hebben die jongens en meisjes van achter de goal gewoon gelijk. Hoe kun je het strijdtoneel voor het heroïsche Heracles Almelo als boeren erve benoemen? Als Real Madrid voetballend op het weiland van boer Harms.

Wie betaalt die mag veel bepalen. Maar wie zo gevoelloos met naamgeving omspringt moet zich eens achter de oren krabben.

En ja, tegenstander H’veen voetbalde gistermiddag veel beter.

Door Jales op 05-08-2019 om 08:45

Eerste keer Heracles gezien, geen voorbereiding meegekregen, hoor Wormuth vol trots voor de wedstrijd over het scoutings-apparaat.

Dat de verdediging en keeper niet de aller stabielsten van de eredivisie zijn, konden we vorig seizoen al zien, maar wat ik gisteren gezien heb, daar ben ik van geschrokken, en kan het nog steeds niet bevatten dat het zo slecht was.

We waren altijd goed in het inbrengen van regio jongens, dit is veranderd naar derde en vierderangs Duitsers. Teveel naar mijns inziens, veels te veel. Doe mij maar de Brunsies en Pellupessies terug. Regionaal en toegankelijke jongens.

Nogmaals, dit had ik niet verwacht en is zeer zorgelijk.

Door Jacco op 05-08-2019 om 07:47

Eigenlijk had ik überhaupt niet willen reageren, maar ik moet toch even mijn ei kwijt. Het hele plaatje van gisterenmiddag is totaal niet des Heracles. Kan ik in het gooien van de eieren nog enigszins een humoristische ondertoon vinden, het op het veld gooien van een levende kip hoort in het voetbal niet thuis en zeker niet bij Heracles. Ik hoop dat degene die dit geflikt heeft herkent wordt en gestraft met een stadionverbod voor het leven. Dan ff over het voetbal............het slaat nergens op.................er worden maar lukraak spelers opgehaald, die m.i. niemand ooit gescout heeft heeft en waar onze echte zwakke plek ligt wordt totaal niet naar gekeken. Namelijk in het hart van de verdediging. Het ontbreekt domweg gewoon aan een echte leider in het elftal. Met jongens als vd Buijs, Rossman gaan we het echt niet redden. Propper is ietsje beter dan voornoemde heren, maar ook weer geen echte topper. Nog een paar weken tijd dus om ergens een klasbak weg te halen.

Door Henk de Haan op 05-08-2019 om 06:43

Wat ik vandaag gezien heb is ontluisterend hoe het spel op de mat word gelegd, het begint te lijken op het deuntje, "van voren naar achteren van links rechts", het schoot maar niet op. Voetbal moet dreigend zijn, de wil opleggen dat de tegenstander door de druk fouten gaat maken maar met dit soort rondo voetbal kun je wel tot Sint-juttemis doorgaan maar resultaat blijf "0". Het kan beter het moet beter.

Door Jacky op 04-08-2019 om 22:47

het is nu aan de club om deze idioten te straffen middels een stadionverbod zulke mafketels zijn we liever kwijt dan rijk ik vrees voor de komende thuiswedstrijden als ze zelfs al eieren en een kip meesmokkelen.. straffen dit volk!!

Door pretletter op 04-08-2019 om 21:14

Tja een ontluisterende start zeg dat wel. Eieren en een kip op het veld n.a.v. de nieuwe stadion naam. Ik vind het ook een weinig aansprekende naam (dan druk ik mij nog zacht uit) Wat mij wel zorgen baart is een handje vol supporters die zeggen dat ze de harde kern zijn en verantwoordelijk voor de kip en het ei actie. Deze “supporters” zijn dominant en hebben geen niveau ze zijn erg gevaarlijk voor de komende competitie en erger nog ze hebben tevens de toon voor deze wedstrijd gezet. En dat hebben we allemaal gezien. Terugkomend op de wedstrijd, ik ben blij dat het de eerste is, en dat de trainers beseffen dat er nog veel moet gebeuren. Ik hoop ook dat de alle spelers eens goed in de spiegel kijken. Ik ben wel bang dat het een competitie wordt zonder publiekstrekkers en een saai vanuit de organisatie voetballend team. Nou ja de kop is er af zal ik maar zeggen.

Door Ome Jan op 04-08-2019 om 20:50

De verwachtingen waren hoog, we hadden goed ingekocht volgens de 'deskundigen' en we hebben een goede oefencampagne gehad. Heerenveen leek een formaliteit. Niet dus, gepruts en veel onzekerheid legde het team na een half uur voetballen lam en 0-3 was het resultaat. Ik heb ook wel een lichtpuntje gezien, het spel van Mats Knoester geeft de burgen moed. Nu maar hopen dat Pröpper weer snel kan worden opgesteld en samen met Knoester kan hij een goed duo vormen. Het wordt tijd dat ons middenveld (met Osman en Merkel als vaste krachten) eens onder de loep wordt genomen. De heren samen voegt niets aan het team toe. Wie is nu de spelverdeler en wie is nu de stoorzender (bal afpakker) op ons middenveld? Geen van beiden vind ik. Aanvallend kunnen we ook wel wat versterking gebruiken, Peterson heeft ons toch wat opgebracht? Laten we niet in paniek raken, het is de eerste wedstrijd maar wel een wedstrijd waar we van geleerd moeten hebben en mogelijk wat kan gaan veranderen aan het basisteam.

Door Humphrey op 04-08-2019 om 20:25

Zoals het zich laat aanzien is deze selectie (nog) niet goed genoeg om tenminste middenmoot te halen. Een veel te laag tempo en onvoldoende werklust zorgden vandaag voor een deceptie.
Zeker nog 2 echte versterkingen, aanvaller en topverdediger zijn nodig om stabiliteit te krijgen.

stabiliteit in


Door Henk op 04-08-2019 om 18:38

Beschamende middag, in alle opzichten. Het centrale duo achterin bakt er geen ene pepernoot van. De roep om Propper wordt steeds groter, samen met Knoester in het centrum. Knoester grijpt tenminste wel in, dat zie je bij Rossmann niet (dat is een schijnverdediger). Merkel waardeloos, Osman ook niet best maar heeft wel wat in zich.
Voorin fors ingeleverd. Om nog maat te zwijgen over ons eigen publiek, dat kleine groepje (hooguit 70 babies) achter de goal. Wat een wanvertoning: hoe slecht kun je de club op de kaart zetten. In 1 woord: oliedom. STEUN JE CLUB!!! Op naarvolgende week: Fortuna Sittard.

Door patrick op 04-08-2019 om 17:46

Reageer op dit bericht

Reageer