Nieuwe aanwinsten: Mauro Júnior en Adrian Szõke

Binnen 24 uur twee nieuwe spelers aangetrokken

21-06-2019

Update 7 juli 2019, 21:37 uur

Het was vandaag een turbulente dag, want naast het huren van Mauro Júnior van PSV werd Adrian Szõke (21) aangetrokken. Adrian komt uit Servië en werd door Heracles opgepikt bij het tweede team van 1 FC Köln, dat uitkomt in de Regionalliga West. De 1,86 meter lange spits kan ook als aanvallende middenvelder worden ingezet.

In de Kölner Express werd het volgende over hem geschreven:

Het regionale competitieteam van 1. FC Köln verliest de meest talentvolle topscorer: Adrian Szöke (21) verhuist naar de Nederlandse 1e ligaclub Heracles Almelo. Matthias Heidrich (41), hoofd van het FC Young Talent Center, zegt: "Adi wilde verhuizen naar de eerste Nederlandse competitie. We hadden hem graag willen behouden, maar we wilden die kans niet blokkeren. "Szöke scoorde vorig seizoen twaalf doelpunten in 29 regionale competitiewedstrijden voor Keulen's Under-21 en had dus een groot aandeel in de competitie.

Hij heeft een contract voor 2 jaar, met een optie voor nog één jaar, getekend.

Het is nu op de officiële Heracles site bevestigd dat Mauro Júnior komt. De 20-jarige Braziliaan wordt voor één seizoen gehuurd van PSV. Meer clubs in de eredivisie hadden belangstelling om deze speler te huren, maar uiteindelijk hebben de speler en club voor Heracles gekozen.

PSV wil dat Mauro, die nog een contract tot 2022 heeft, ervaring opdoet in de eredivisie en de talentvolle middenvelder kijkt uit naar de nieuwe uitdaging in het komende seizoen. Met Osman, Merkel, Bijleveld, Jakubiak, Drost, Van Nieff, Niemeijer en Leemhuis heeft Heracles al meer dan genoeg middenvelders in huis, waarvoor zal hij gehaald zijn? Het zou ook kunnen betekenen dat de komende weken één of twee middenvelder ergens anders ondergebracht gaan worden of mogelijk wordt de Braziliaan als vleugelaanvaller gebruikt.

Mauro kwam in 2017 naar PSV, waar hij al meerdere jaren op rij stages had afgewerkt. Hij wilde per se slagen in Eindhoven en besloot op zijn achttiende verjaardag een vijfjarig contract bij PSV te ondertekenen. Veel spelers kiezen voor financieel aantrekkelijkere aanbiedingen, maar Mauro had zich voorgenomen om in Eindhoven door te breken en weerstond andere aanbiedingen. In het seizoen 2017-2018 leek hij zijn ambities waar te maken en pakte Mauro langzamerhand een rol in het elftal van trainer Phillip Cocu, waar hij Marco van Ginkel bijvoorbeeld een paar keer waardig verving en hij 15 wedstrijden in de basis begon. Afgelopen seizoen kreeg hij amper speeltijd bij de A-ploeg en werkte de 20-jarige middenvelder/aanvaller zijn wedstrijden meestal bij Jong PSV af. Hij speelde vorig seizoen 17 wedstrijden in de KKD en was goed voor 6 goals en 3 assists.

Reacties

Dank voor de informatie Humphrey!

Door Henk op 07-07-2019 om 16:00

Heracles is heel voorzichtig met Propper en wil geen risico nemen werd recent verteld. Vermoedelijk zal hij volgende week, tijdens trainingskamp, beginnen om speelminuten te maken.

Door Humphrey op 07-07-2019 om 12:25

Iets heel anders: kan iemand mij vertellen waarom Robin Propper niet speelt in de voorbereiding? Hij was toch weer hersteld van zijn zware blessure?

Door Henk op 07-07-2019 om 11:01

Hij kan ook als aanvaller worden gebruikt lees ik, zowel op links als op rechts.

Door Humphrey op 07-07-2019 om 10:56

alweer een middenvelder waanneer komt er een nieuwe aanvaller want die hebben we nog niet

Door Connycoll op 07-07-2019 om 10:42

Reageer op dit bericht

Reageer