Moeizame maar dik verdiende 1-0-zege op NAC

80 minuten wachten op een goal

07-04-2019

Heracles pakte zaterdagavond drie belangrijke punten tegen NAC maar wat ging het moeizaam. De ploeg had in de eerste helft een licht overwicht, in de tweede helft was het helemaal éénrichtingsverkeer, maar combinerend noch met afstandsschoten lukte het de Bredase muur te slechten. De combinaties liepen telkens vast zodra de zestien was bereikt, de schoten van Kristoffer Peterson, Lerin Duarte en Brandley Kuwas gingen over of naast. Het voetbal was van beide kanten erg pover en aangezien Heracles heel moeilijk echte kansen wist te creëren was het voor het publiek niet bepaald genieten geblazen.

Het was een 'Geduldspiel', zei Frank Wormuth na afloop. Het geduld werd in de tachtigste minuut dan eindelijk beloond toen Kuwas met een fraaie voorzet Peterson wist te bereiken die van dichtbij inkopte. Eindelijk was de ban gebroken.

Wormuth nam ook het woord 'langweilig' in de mond, maar maakte zijn spelers wel complimenten voor het feit dat ze geleerd hadden van de nederlaag dinsdag tegen Willem II door geen ruimtes weg te geven en keihard bleven werken. 'Ein Arbeitssieg'.

Op de overwinning viel niks af te dingen, beaamde ook coach Ruud Brood van NAC, wiens ploeg eigenlijk niks klaarmaakte en liet zien dat het niet voor niets hekkesluiter is.

Een dik verdiende zege dus en een broodnodige met het oog op het zware uit-programma met Feyenoord, AZ en PSV als tegenstanders. Voorlopig staat Heracles stevig op een plek die recht geeft op de play-offs.


Reacties

Hier ook niets aan toe te voegen Jales! Het gefluit en gejoel
verpest de sfeer en spelers gaan er niet beter door voeballen.!

Door Henny op 07-04-2019 om 20:17

Goed is goed en dat was het niet wat we te zien hebben gekregen. Je hebt soms van dit soort wedstrijden, niet echt goed spelen en vervolgens toch met moeite winnen. NAC had nergens recht op, die kwamen om 1 punt uit Almelo mee te nemen, op zijn ‘ Ruud Broods’ met veel mensen achter de bal en dat is moeilijk om tegen te voetballen. Daarom was deze overwinning meer dan verdiend. Het volle uitvak heeft mij ook verbaast, blijkbaar gaf de 1-2 bij Excelsior hen heel veel vertrouwen.

Door Humphrey op 07-04-2019 om 11:33

Weinig aan bovenstaande toe te voegen.

Misschien het benoemen van die “supporters” die voor negatieve sfeer zorgen door de eigen spelers uit te fluiten. Dit als niet direct zo loopt als gehoopt. Ik zou zeggen: blijf in het vervolg thuis voor de Fox-buis.
Dan kan de rest gewoon genieten van de overwinning van Heracles op Nac mede door een sterke Brandley Kuwas.

Door Jales op 07-04-2019 om 11:16

Reageer op dit bericht

Reageer