"In eerste wedstrijd moet je eigen spel nog ontwikkelen"

Wormuth betreurt sfeerboycot-actie harde kern

02-08-2019

Robin Pröpper zit nog niet bij de wedstrijdselectie. Dit maakte trainer Frank Wormuth vrijdagmiddag bekend op zijn perspraatje in aanloop naar de wedstrijd zondag tegen Heerenveen. Wie er ook niet bij zit: Jesper Drost, hij is nog geblessseerd.

Wat Heerenveen betreft vindt Wormuth het een gelijkwaardige tegenstander waar wij thuis een goed resultaat tegen kunnen en eigenlijk ook moeten halen. "Maar in een eerste wedstrijd moet je je eigen spel nog ontwikkelen. De tegenstander is dan niet altijd zo belangrijk.."

Over de voorbereiding toonde de trainer zich heel tevreden. "De huidige selectie heeft veel mogelijkheden in de breedte. We hebben zes nieuwe spelers, vijf van 21 jaar en een van 24, jonge spelers met nog weinig eredivisie-ervaring."

Wormuth liet zich ook nog even uit over boycot van sfeeracties die door de harde kern is aangekondigd naar aanleiding van de nieuwe stadionnaam. "Ik heb begrip voor ieders mening, maar in dit geval laat je het elftal vallen. Het stadion speelt niet, maar het team, de spelers."

Met nog een training zaterdag te gaan, is de vermoedelijke opstelling zoals al eerder geschreven, met Blasswich, Bakboord, Rossmann, Vd Buijs, Czyborra, Osman, Szöke, Merkel, Vd Water, Dessers, Dos Santos.


Reacties

@Alex, Propper wordt rustig gebracht en terecht. De beste man heeft een jaar niet gevoetbald en is na een jaar net weer aan de voorbereiding begonnen. Goed dat Heracles hem rustig brengt.

Door patrick op 03-08-2019 om 18:17

Wederom vreemde teksten uit de mond van Wormuth. " In de eerste wedstrijd moet je je eigen spel nog ontwikkelen" Ik snap hier helemaal niets van. Lijkt wel of hij een excuus zoekt voor een eventuele mindere wedstrijd. Volgens mij moet je juist aangeven dat de selectie er nu klaar voor is en zeker na zo'n lange reeks van oefenwedstrijden. Geef je spelers van meet af aan vertrouwen . Ik refereer aan de geweldige start van Willem 2 gisteravond. Ook begrijp ik niet dat Propper niet bij de wedstrijd selectie zit. Hij heeft het in de voorbereiding aardig gedaan en is op weg naar een vaste plek bij het eerste elftal. Geef hem dan extra vertrouwen door hem in elk geval bij de wedstrijdselectie te kiezen. Maar goed, we wachten af wat het wordt, ik heb er zelf wel alle vertrouwen in en zoals de redactie terecht schrijft is Heerenveen er zeker niet sterker op geworden. Ik verwacht een kleine overwinning. 2-1

Door Alex op 03-08-2019 om 17:23

Reageer op dit bericht

Reageer