Heracles op vijfde of zesde plek de winterstop in

Belangrijke zege in de laatste wedstrijd van 2018

22-12-2018

Heracles gaat met een prima gevoel de winterstop in. Het won tegen Excelsior eindelijk weer eens een uitwedstrijd (de tweede van dit seizoen) en eindigt de eerste seizoenshelft op een vijfde of zesde plek, afhankelijk van wat Vitesse zondag doet tegen De Graafschap. Daar mag op gedronken worden. De negatieve reeks die zich in december aftekende kreeg alsnog een positief slot met de winst in het Rotterdamse Kralingen.

Aanvankelijk zag het er trouwens niet naar uit dat Heracles op een overwinning zou afstevenen. In het eerste kwartier ging de wedstrijd gelijk op, daarna creƫerde Excelsior een aantal opgelegde kansen en leek de 1-0 een kwestie van tijd. Gaande de wedstrijd ging Heracles beter spelen en sloeg ze in de 35e minuut toe, Kuwas zette met een steekpass Peterson in kansrijke positie en de Zweed miste niet, 0-1. Vlak voor rust bekroonde Kuwas zelf een fraaie combinatie met Duarte, 0-2. In de tweede helft stroopte Excelsior de mouwen op om de aansluitingstreffer te maken, maar na twintig minuten maakte Osman aan alle Rotterdamse illusies een eind, 0-3.

Al met al heeft Heracles dus een prima eerste seizoenshelft afgeleverd. Ein grosses Prosit!

Reacties

Heracles heeft zaterdagavond dik verdiend met 3-0 van Excelsior gewonnen. Heracles voetbalde namelijk een klasse beter dan Excelsior.

De realiteit is bovenal dat Heracles op de helft van de competitie, buiten gewoon goed, in de subtop van de eredivisie staat.

Voor de echte Heracles supporters een tussenresultaat om trots op te zijn. Daar kun je de kerstdagen plezierig mee door en het nieuwe jaar geweldig mee in, toch?

Alle supporters mooie feestdagen gewenst!

Door Jales op 23-12-2018 om 11:22

Oh oh oh wat ging het weer moeilijk, maar goed na de eerst goal werd er beter gevoetbald. Goed gedaan jongens! Fijne dagen en een goed 2019.

Door Ome Jan op 23-12-2018 om 00:49

Reageer op dit bericht

Reageer