Heracles komt goed weg

Eerste uitoverwinning in 2019

22-02-2019

Heracles heeft tegen VVV-Venlo de derde competitieoverwinning op rij geboekt. In het duel van de nummer zeven tegen de nummer acht werd het 0-1 dankzij een laat doelpunt van Mo Osman. Hij schoot een terecht toegekende strafschop hoog de linker bovenhoek in.

Na ca. 11 minuten spelen werd de wedstrijd ruim 20 minuten stilgelegd vanwege een zware blessure van VVV verdediger Jerold Promes. In een duel om de bal met Joey Konings (hij raakte hem niet) kwam de verdediger ongelukkig terecht, met een ernstige blessure tot gevolg. De blessure was zo ernstig dat de eigen verzorgers van VVV hem niet konden wegdragen en er hulp werd ingeroepen van een ambulance. De speler werd per brancard van het veld gereden. Voor deze actie ontving Joey Konings van scheidsrechter Erwin Blank een onterechte gele kaart .

Na de onderbreking kwam Heracles goed in zijn spel. Het was Kristoffer Peterson, dé gevaarlijkste aanvallers in de eerste helft, die de score kon openen. Zijn twee schoten van afstand werden uitstekend gepareerd door doelman Lars Unnerstall. Hij liet daarmee zien waarom hij volgend seizoen het doel van PSV gaat verdedigen.

In de tweede helft zagen we een ander VVV en kwam Heracles onder druk te staan. Het wacht was op de 1-0, maar met dank aan doelman Janis Blaswich bleef de nul op het scorebord. Van grote klasse was zijn reflex met zijn linkerarm, op een inzet van Peter van Ooijen op de achterlijn. Bijna identiek aan die van Huntelaar tegen Ajax thuis. In de slotfase kreeg Heracles meer ruimte. Uit een ingooi speelde Lerin Duarte zich slim vrij in het 16 meter gebied. Verdediger Nils Röseler duwde hem omver en de scheidsrechter wees gedecideerd naar de stip. Mo Osman faalde niet en schoot de bal onberispelijk in. Door de vijfde gele kaart voor Mo Osman, missen wij onze doelpuntenmaker voor de volgende belangrijke thuiswedstrijd tegen FC Utrecht.

Een gelijkspel had de verhouding op het veld beter weergegeven, maar laten we daar niet te lang bij stil blijven staan. Met 35 punten doet Heracles nog volop mee voor een plaats in de play-offs.

Reacties

@ Rene,
Het commentaar bij Fox als Heracles uit speelt lijkt mij gespeend van objectiviteit en is structureel negatief t.o.v. Heracles. I

Van VVV tegen Heracles heb ik slechts de samenvatting gezien. Op basis hiervan zeg ik een verdiende overwinning. Je hebt namelijk een doelpunt meer gemaakt dan de tegenstander, zo simpel is het toch?

Wat wel weer opviel was de zoveelste belachelijke gele kaart die dit keer Heracles speler Konings ten deel viel.
Heracles speelt zeker niet bovengemiddeld hard of gemeen. Heracles heeft een technisch vaardige ploeg en laat dit graag en veelvuldig zien. De arbitrage denkt daar kennelijk anders overs . Wedstrijd na wedstrijd is de arbitrage zeer gul voor Heracles als het om het uitdelen van gele kaarten gaat. Zo’n arbitrage kan mij gestolen worden.

Door Jales op 23-02-2019 om 18:48

Harrie, dat jij kunt lachen om Evert ten Napel. Het wordt tijd dat die dementerende opa, van de buis wordt gehaald. Je zit je gewoon te ergeren aan die man. Lucky Heracles gisteren. Wat ik zorgelijk vind, is de slechte opbouw van achteruit, ik heb ons middenveld bijna niet aan de bal gezien. Maar ja,we moeten wat te klagen hebben. In ieder geval blij met de punten, en in een uitwedstrijd, hoef je het thuispubliek niet te vermaken.

Door Rene op 23-02-2019 om 16:35

Ik denk dat op moeten houden te reageren op de schrijvertjes van Tubantia. Let niet op wat ze schrijven en zeggen. Dat er met een gekleurde bril wordt geschreven en gepraat weten we nu wel. Ik vind het niet interessant wat zij vinden. Het is jammer dat er maar een regionale krant is. Je ziet dat zonder concurrentie de kwaliteit daalt. Genoegzaamheid en het ontbreken van scherpte is vaak het gevolg van het ontbreken van concurrentie.
Natuurlijk zat het ons gisteren mee, zoals het ons ook wel eens tegen heeft gezeten. Ook met de VAR op de achtergrond. Mij schiet dan te binnen de uitwedstrijd tegen NAC. Peterson die doormidden werd geschopt zonder dat zijn tegenstander rood kreeg. En zo zijn er nog wel meer voorvallen op te sommen. Soms zit het mee soms zit het tegen. Gisteren zat het ins mee maar onverdiend was de overwinning niet.
Moest wel lachen om het commentaar van opa Ten Napel. Die dekselse Ten Napel leverde andermaal een karikatuur af van onpartijdig commentaar. We hebben er allemaal enorm om moeten lachen. Van mij mag die clown nog wel even blijven.

Door Harry op 23-02-2019 om 16:29

Vrouwtje Fardau Wagenaar, journalist van de Enschedese courant, vond het ‘ gestolen’ punten. Het resultaat, in deze fase van de competitie, is heilig en nu zat het ons eens mee. De doelmannen waren de uitblinkers en wij de gelukkige. Punten stelen is als je niets tijdens een wedstrijd te vertellen hebt, je constant onder deuk staat en door een scheidsrecherlijke dwaling met de punten aan de haal gaat. Ik vond ons in de eerste helft voetballend beter dan VVV. In de tweede helft drongen ze wel meer aan maar echte uitgespeelde kansen heb ik niet gezien. Ik zie een Dario Van den Buijs steeds beter spelen na een zwakke afsluiting in 2018. De komende drie weken worden zeer belangrijk, thuis Utrecht en Vitesse en uit Fc Emmen.

Door Humphrey op 23-02-2019 om 12:51

Reageer op dit bericht

Reageer