Heracles kan geen vuist maken tegen Vitesse:0-2

Bekertoernooi alweer ten einde

31-10-2018

Voor Heracles is het bekertoernooi alweer ten einde. Thuis tegen Vitesse werd het in de tweede ronde 0-2. Op de overwinning van de Arnhemmers viel weinig af te dingen.

In de eerste helft ging de strijd gelijk op, met aan beide kanten een paar kansen. Voor Heracles was de beste mogelijkheid voor Brandley Kuwas, die na een miskleun van Vitesse-keeper Eduardo van rechts op doel af ging en alleen nog een speler voor zich had maar in het zijnet schoot. Vlak voor rust kwam Vitesse op voorsprong door een, het moet gezegd, schitterend schot van Odegaard vanaf de punt van de zestien in de verre bovenhoek. De bal was onhoudbaar voor Michael Brouwers, die overigens een uitstekende partij keepte.

Na rust kakte de wedstrijd wat in. Heracles wilde wel maar kwam er niet door, Vitesse controleerde en als het aandrong was het zelfs een paar maal dicht bij de tweede treffer, onder meer via Bryan Linssen die een schot door de lat gekeerd zag worden. De enige keer dat Heracles in de tweede helft gevaar wist te stichten was uit een vrije trap van Kuwas. Eduardo pareerde met zijn vuisten , Adrian Dalmau was er net als bij PEC Zwolle als de kippen bij maar kopte de bal in de rebound over. Het publiek veerde op maar van een slotoffensief wilde het niet komen. Sterker nog, Vitesse maakte in de slotfase aan alle illusies een einde via een uitbraak die werd opgezet door de rappe en listige Linssen.

Was het een verschil in kwaliteit, of een gebrek aan samenhang of aan gretigheid? Zeg het maar.

Reacties

Heren, heren, vrijdag 9 november is ook jullie avond! Dan kun je Frank Wormuth het hemd van zijn lijf vragen tijdens de tactische avond. Zijn wisselbeleid, zijn keus voor diverse speler en de verschillende opstelling, kortom vragen genoeg. Onderwerpen die zeker aan de orde komen. Aanvang 18:30 uur! Je kun de vragen ook schriftelijk indienen, naar supporters@heracles.nl.

Over de wedstrijd: gewoon verdiend verloren. Teveel spelers die niet in de wedstrijd zaten en 100 procent kansen gemist hebben. Ik kan mij wel vinden in de mening van velen. Er moet nu eens een vaste basis 11 staan en haal vervolgens Monteiro terug. Hij zit in Frankrijk te verpieteren, nog maar zes wedstrijden (incl. de drie bekerwedstrijden) daar gespeeld! Mede omdat we een echte ‘stofzuiger’ op het middenveld missen. Serero van Vitesse was gisteren de bekend luis in ons aanvalsspel, hij was de stoorzender en zat overal tussen.

Door Humphrey op 01-11-2018 om 21:25

Mooie wedstrijd tegen een zeer gedisciplineerd en goed spelend Vitesse. Helaas met een teleurstellend resultaat: uit de beker.
Heracles kan zich nu focussen op de competitie, waarin het "the best of the rest" is.

Door Jales op 01-11-2018 om 12:17

De opstellingen worden met de week dramatischer. Onnavolgbaar die Duitser.

Door Johan op 01-11-2018 om 10:40

waar is wormuth in godsnaam mee bezig om elke week de vaste opstelling om te gaan gooien.. kuwas is geen nummer 10speler zet kuwas en duarte weer op hun vertrouwde plekken!!

Door bromsnormetsjaal op 01-11-2018 om 09:43

Volkomen met Mark eens. Wormuth vindt dat hij 15, 16 eredivisiewaardige spelers heeft, maar dat wil niet zeggen dat je maar kan gaan husselen. Het gaat ook om het verband, de balans. Vanavond zag je een onsamenhangend spelend team. Daarnaast vind ik Osman en Duarte veel meer creativiteit brengen dan V Nieff (die weliswaar vanavond niet speelde, maar bij Wormuth in de smaak valt met zijn tackles) en Drost. De laatste doet het aardig, werkt hard maar maakt op beslissende momenten telkens verkeerde keuzes, zag je tegen Pec en vanavond ook bij die aanval vlak voordat Vitesse de 1-0 scoorde.
En geen enkele spleler houdt van rouleren, dat maakt ze ook niet beter, dat is bij topclubs misschien een optie, omdat ze ook Europees spelen, maar niet bij Heracles. Het gewissel zorgtvoor terugval. Al wil ik hiermee niet de nederlaag verklaren, Vitesse heeft gewoon een stel prima voetballers, die Serrero met name vond ik erg sterk.

Door Draaier op 31-10-2018 om 23:49

Wormuth is de laatste weken met zijn wisselbeleid bezig om alle zekerheden uit het team te halen. Met name het uit elkaar halen van het middenveld Merkel-Osman-Duarte is een slechte zet. Duarte verpietert op de bank of aan de rechterkant terwijl Kuwas de beste optie op rechts is en Duarte een meerwaarde op het middenveld.

Door Mark op 31-10-2018 om 21:40

Reageer op dit bericht

Reageer