Heracles had moeten winnen, maar verloor

In slotfase onderuit (2-1) bij NAC

03-11-2018

Dat zal een vervelende terugreis zijn geweest uit Breda. Heracles zag in de 98e minuut NAC op 2-1 komen waar het de gehele tweede helft de betere ploeg was en ook kansen had om met drie punten naar huis te keren. Het was, zoals te verwachten was, een echte vechtwedstrijd, waarbij de Brabo's echter veelvuldig over de schreef gingen. Een charge van Kali op Peterson bijvoorbeeld had ook met rood in plaats van geel bestraft mogen worden. De VAR vond geel afdoende.

Heracles trad aan imet Kuwas en Peterson in de voorste linie, zonder Dalmau, en met een middenveld van Duarte, Osman, Merkel en Drost. De ploeg begon wat flets aan de wedstrijd, het bouwde moeizaam op, terwijl NAC vooral veel felheid aan de dag legde. Die vechtlust leverde de gastheren in de 20e minuut een voorsprong op. Heracles werd wakker, herpakte zich enigszins, maar al met al was het magertjes wat de ploeg in de eerste helft liet zien.

In de tweede helft, met Dalmau voor Drost, kwam Heracles sterk terug - waarom niet 'gewoon' met Dalmau, Kuwas en Peterson voorin gestart vraag je je dan ook af. Kuwas zorgde voor de gelijkmaker en daarna ging de ploeg op jacht naar een tweede treffer. Er waren kansen genoeg, onder meer voor Peterson, maar het schortte telkens aan een goede afronding. En toen was het vlak voor het einde aan de andere kant zo maar wel raak. Jammer. NAC, dat dit seizoen alleen nog maar van De Graafschap had gewonnen, kwam daardoor van de laatste plaats af, Heracles blijft vooralsnog op plek vier.

Reacties

Zolang de trainer Kuwas en Peterson niet als centrum verdedigers laat spelen A3N doet hij niets verkeerd. Enige kritiekpunt op hem is dat hij zo langzamerhand wel naar een vaste basis elf moet gaan. Spelers hebben vertrouwen nodig en dat krijg je door veel te spelen en niet elke keer op twee gedachten te zitten als je eens minder speelt. Deze wedstrijd werd wederom bepaald door grote individuele fouten en gebrek aan scherpte. Beide doelpunten hebben we zo weggegeven. Bij de 1e goal vond ik het, naast verdedigend, ook niet sterk gekeept, Bij de 2e zag ik onze verdediger zo slap ingrijpen dat het voor de aanvaller van NAC een koud kunstje was om te scoren. En dat ook nog in de laatste minuten! On professioneel. Als je niet kunt winnen moet je, in de laatste minuten, kosten wat het kost dat ene puntje over de streep kunnen trekken.

Door Humphrey op 06-11-2018 om 13:42

Nou, nou de trainer maakt ook gewoon fouten net als ieder ander. De opstelling met slechts twee spitsen tegen een slechte verdediging was een fout. Hopelijk doet hij dit niet nog eens.

Door A3n op 06-11-2018 om 11:26

De nederlaag komt door de trainer en bij winst komt het door Peterson of Kuwas! Wat een onzin! Je wint en verliest met zijn alleen en door domme individuele fouten. Van spelers en ook van de trainers als ze verkeerde keuzes maken! Ik begreep dat de 1e helft gewoon dramatisch was van onze kant. Als je zo aan een wedstrijd begint moet je van goede huize komen om dat in de 2e helft recht te zetten. Ik vind wel dat het beste team moet spelen, en dat hoeft niet met de beste spelers te zijn. Wie, dat moeten onze trainers zo langzamerhand wel weten.

Door Humphrey op 05-11-2018 om 23:16

Azijnpisser helaas kan ik vrijdag niet ben er altijd met een taktiche avond nee heb vorige jr s trainen Stegeman ook wel eens op de plaat gezet en zal het nu ook doen vriend! Ik neem geen blad voor de mond deze nederlaag is aan wortmunth te danken naar mijn mening.

Door Elwood op 05-11-2018 om 22:51

Ik heb de wedstrijd niet gezien en me door een deskundige laten bijpraten. Wat ik niet begrijp is dat je bij 1-1, en nog enkele minuten te gaan, zo’n wedstrijd waarin je niet goed speelt, ene puntje niet over de streep kunt trekken. We spelen tegen de nummer laatste! De 2-1 was wederom een gevolg van slap en slecht fysiek optreden van Van den Buijs. Hebben we dat ook niet tegen Zwolle gezien bij de 1-1? Wat is dat met deze verdediger? Werd als een groot talent gezien, hij zou Hoogma jr. moeten doe vergeten! Niet dus, grote fout waardoor je met nul punten naar huis kunt. Blijkbaar krijg je na 34 wedstrijden toch de punten die je toekomen. Nu had er 1 punt ingezeten, er zijn ook wedstrijden geweest ( Groningen en Emmen thuis) waar we wel teveel hebben gekregen. Jammer deze uitslag, nu kan Feyenoord uitlopen en Utrecht op 2 punten komen. Slecht presteren van onze spitsen heeft ook een voordeel , er zal bijna tot geen belangstelling voor ze zijn straks in de winterstop 😉 zodat we het team bij elkaar kunnen houden.

Door Humphrey op 04-11-2018 om 14:26

Heracles hele wedstrijd beter dan NAC. Maar niet scherp voor de goal, behalve dan die mooie goal van Kuwas. En dan op het laatst zo’n onnodig goal tegen door slap verdedigen.

Bedroevend slecht vond ik wederom het commentaar van de Fox verslaggever. Eigenlijk niet om aan te horen. Zowel in woord als in beeld lag de focus van FOX op NAC. Het vak van Heracles kwam bijvoorbeeld helemaal niet in beeld. Daarom even beeld geprobeerd zonder geluid, maar dat is ook niet leuk.

En ja, bij voetbal in Nederland gelden er per club kennelijk andere spelregels: Voor een regelrechte kamikazeactie van een NAC-speler op Peterson wordt geel gegeven. Met instemming van de VAR!


Door Jales op 04-11-2018 om 10:58

elwood aankomende vrijdag ook aanwezig op de supportersavond?? zoja heb dan ook het grote lef om wormuth een schijtbakkentrainer te noemen..

Door azijnpisser op 04-11-2018 om 10:20

Snap niet waarom zoveel supp die wortmunth zo goede trainer vinden , nou heb mijn twijfels nu al tijdje schijtbak trainer , zie de achtehoede niet beter worden en dan dat gezeur over dat alle spelers inzetbaar zijn per wedstrijd gewoon iedereen tevreden houden, hij heeft 1 ding gelijk wij horen geen 4e te staan

Door Elwood op 04-11-2018 om 09:35

Von so einem schlechten spiel sinkt mich die (wor)muth in die schuhe

Door Die bundeslanssler op 04-11-2018 om 08:27

afgetroefd op kansen afmaken en vechtvoetbal..

Door de snor. op 03-11-2018 om 23:54

Reageer op dit bericht

Reageer