Heracles geeft in extremis zege uit handen in Sittard

Blom en VAR zaten ook niet mee

11-08-2019

Heracles heeft in extremis een overwinning op Fortuna Sittard uit handen gegeven. In Sittard werd het 1-1 nadat Heracles een half uur lang op een zekere overwinning op het armetierige Fortuna leek af te gaan. Silvester van der Water had de ploeg na een uur spelen op voorsprong gezet uit een schitterende pass van Mo Osman. Fortuna leek niet bij machte daar iets tegenover te stellen, eerder leek de 0-2 te vallen dan de gelijkmaker. Maar in de slotfase zette Fortuna alsnog aan en liet Heracles zich terugdringen. In de extra tijd stuitte Passlack op de lat en op de vuisten van Janis Blaswicht en vlak daarna ging de bal op de stip toen Mauro Junior zich voor een schot gooide en hands maakte. Diemers miste niet waardoor Heracles en de Almelose fans vol frustratie aan de terugreis konden beginnen.

De hele wedstrijd had Heracles een overwicht. Dat leverde in de eerste helft al een doelpunt op dat om onbegrijpelijke redenen door scheidsrechter Kevin Blom werd afgekeurd. Hij keek op aangeven van de VAR net zo lang naar de beelden tot hij iets kon vinden om de 0-1 teniet te doen. Cyriel Dessers zou iets onreglementairs hebben gedaan, maar zijn tegenstander liet zich wel heel makkelijk vallen, een Schwalbe tot en met.

Blom en VAR niet mee

Heracles had Blom en de VAR sowieso niet mee. Vlak voor rust had Ninaj rood moeten krijgen na een aanslag op de benen van Merkel. Hij kwam er met geel van af, de VAR greep niet eens in. Bij de penalty kon je ook vraagtekens zetten.

Heracles had het echter ook aan zichzelf te wijten dat het niet met drie punten naar huis ging. Er waren met name voor Dessers kansen genoeg om de Limburgers van zich af te schudden, maar een gebrek aan scherpte speelde speelde hem parten.

Vier onverwachte wijzigingen

In elk geval hebben we een veel frisser en beter voetballend Heracles gezien dan een week geleden. Dat had zeker te maken met de wijzigingen die Frank Wormuth tot ieders verbazing had doorgevoerd. Vrijdagmiddag zei hij dat hij met dezelfde spelers zou beginnen, zodat die zich konden revancheren, maar zondagmiddag stonden er op vier posities andere spelers. Had Wormuth de nacht ervoor een visioen gehad? Centraal achterin stonden Robin Pröpper en Mats Knoester in plaats van Rossman en Van den Buijs, op het middenveld geen Szöke maar Orestis Kiomourtzoglou (centraal, waardoor Osman naar links schoof) en voorin geen Dos Santos maar Mauro Junior. 'Kio' deed heel veel nuttig werk waardoor Osman meer aanvallend kon spelen, Mauro-Dessers kan wel eens een leuke combi worden en achterin oogde het een stuk rustiger. Maar het armoedige Fortuna stelde de achterhoede ook nauwelijks op de proef, behalve dan in de fatale slotminuten. Hoe dan ook: ondanks de frustratie over de uitslag was er toch iets om vertrouwen uit te putten. Nu alleen maar hopen dat Wormuth niet weer gaat wisselen...

Reacties

Vond Czyborra de meest opvallende speler,was zowel verdedigend als aanvallend belangrijk!

Door Agnebew op 13-08-2019 om 12:12

Heren, Fox is niet verantwoordelijk voor de besluiten van de VAR. De scheidsrechters zijn niet verantwoordelijk dat Dessers, Merkel en Mauro dotten van kansen verprutsen. We hadden gewoon met 0-2 of 0-3 voor kunnen staan en dan had niemand over Blom en de VAR gesproken. Natuurlijk zijn we door Blom en de VAR een oor aan genaaid en zijn we bestolen! De us een feit! Maar we moeten niet simpel aan het gegeven voorbij gaan dan we in de afronding gefaald hebben. Dat Fortuna was zo zwak, ik heb geen enkele goede aanval van ze gezien. Onze aanval heeft nog de tijd nodig om echt op elkaar ingespeeld te raken, we zijn slechts twee wedstrijden onderweg. Ik heb een veel beter spelend Heracles gezien en daar moeten ze verder op bouwen.

Door Humphrey op 12-08-2019 om 19:36

Ja Rene , fouten horen bij de arbitrage en het spel. Soms vervelend maar dat hoort gewoon bij mensenwerk.

De VAR werd ooit gepresenteerd als een middel om de wedstrijden beter te laten verlopen. Inmiddels lijkt het erop dat de VAR een vernuftig middel is om wedstrijden en uitslagen te sturen.
Een foutje van de scheids in het nadeel van sommige clubs wordt door de VAR meestal perfect gecorrigeerd, zo zie ik al een jaar lang. Bij een foutje en het voordeel van deze clubs, volgt er doorgaans geen VAR-interventie.
Wat de belangen gisteren bij Fortuna Heracles waren, weet ik niet precies. Maar profs mogen en kunnen niet zoveel fouten maken.

Wat Fox betreft, daar heb je als voetbalsupporters zelf de regie: met zijn allen niet meer kijken en Fox zal bijdraaien om je toch te laten kijken.

Door Jales op 12-08-2019 om 18:59

Ome Jan, ik krijg hetzelfde gevoel van de VAR. Bij voetbal horen fouten, dat was de charme en dan hoeft er ook niet gemarcheerd te worden. Voetbal is voor de supporters in het stadion, maar daar heeft de KNVB schijt aan, zie de aanvangstijden, van de wedstrijden en dus de VAR. De clubs zouden eigenlijk in actie moeten tegen de VAR.

Door Rene op 12-08-2019 om 18:24

Heb na het afkeuren van de puntgave goal van Mauro Junior op aangeven van Dessers de TV meteen uitgezet. Wilde me verdere ergernis over de arbiters en het door hen bepaalde wedstrijdverloop besparen. Heb over de rest van de wedstrijd dan ook geen oordeel.

Als dit buiten Nederland wordt vertoond dan heet het meteen Matchfixing: de uitslag wordt niet sportief bepaald. In NL heten het foutjes of dwalingen. Dwalingen van 3 incl. VAR, professionele arbiters?

Kan me de gevoelens van Ome Jan wel voorstellen. Ook voor mij is de lol eraf. Ga voorlopig geen uitwedstrijd meer op Fox te kijken. In de thuiswedstrijd zorgt het Almelose publiek nog voor enig evenwicht.

Door Jales op 12-08-2019 om 18:20

Bruns naar Zwolle

Door A3N op 11-08-2019 om 23:18

Het team heeft zich t.o.v. vorige week uitstekend hersteld!. Jammer van de kansen dan was het eerder beslist!
De VAR krijgt steeds meer een hoofdrol. Het is inmiddels zo dat de VAR de wedstrijden steeds meer gaat beheersen. Als de VAR niet ingrijpt dan zijn de spelers en scheidsrechters wel onzeker. DE VAR is incompetent Dit kan nooit het doel van het invoeren van de VAR zijn. We moet snel weer terug naar de scheidsrechter zonder VAR. Voetbal is emotie voetbal is het moment, de VAR is achteraf en bederft het voetbal. Het digitaliseren van beelden kan geen onderdeel zijn van het dit spelletje. En als men wel gebruik wil maken van beelden neem een voorbeeld aan hockey en laat de tegenpartij vragen om beelden.
Dit is gewoon dikke shit niet omdat we vandaag zijn bestolen dit is wat ik van de VAR vind.

Oh ja... ik vind de VAR het zo erg dat ik overweeg om volgend seizoen geen seizoenskaart meer te nemen. Voor mij gaat de aardigheid er helemaal af. Ben er helemaal klaar mee.
Vroeger was niet alles beter maar laat mij maar weer terug naar vroeger.

Door Ome Jan op 11-08-2019 om 22:06

Dat noemen ze marchanderen René, de VAR en Blom dachten, laten we Bakboord er maar niet afsturen want we hebben Heracles al twee keer gedupeerd op dat moment, De eerste was de afgekeurde goal en de tweede was de rode kaart die Blom de Fortuna verdediger had moeten geven na de aanslag op Merkel.

Door Humphrey op 11-08-2019 om 21:48

We hadden er gewoon, minimaal drie moeten maken. We kunnen ons bestolen voelen, maar meneertje bakboord mag ook van geluk spreken, dat hij er na 90 minuten nog op stond. Na mijn idee, was de strafschop van Fortuna, eerder een achterbak, dan hands. En wat vandaag ook bleek, we hebben Propper keihard nodig, Breukers moet er in en Dos Santos speelt met angst, en dat niet goed.

Door René op 11-08-2019 om 21:18

Vandaag zijn we het allemaal eens met elkaar commentaar niet van toepassing! Alleen de kansen af maken.

Door Elwood op 11-08-2019 om 17:57

Voor de goede orde, Humphrey, het staat ook in het verslag hoor dat we het mede aan onszelf te wijten hebben dat we maar een puntje haalden.

Door Draaier op 11-08-2019 om 16:24

Gebruik niet vaak het woord bestolen, maar dat was vanmiddag op zijn plaats geweest. En wat A3n hier al schreeft moeten we ook in de spiegel kijken want we hebben kansen genoeg gehad op de 0-2 of 0-3 en dan had niemand over de VAR en Blom gepraat. Merkel en Osman is niet de ideale combinatie op ons middenveld maar vandaag liep Kio daar achter en toen heb ik wel wat meer balans gezien. Ga met deze basis 11 verder vind ik, dan komen de punten vanzelf.

Door Humphrey op 11-08-2019 om 16:02

Met Blom staat Heracles meteen al met 0-1 achter + Var en het is 0-2. Niettemin hadden we het al lang af moeten maken.
Hopelijk wisselt Wormuth toch nog een keer. Hij mag Merkel van mij wel vervangen door Szoke/Bijleveld.
En aub afscheid nemen van Dos Santos, vandaag als invaller ook weer niets gebracht

Door A3N op 11-08-2019 om 15:37

Reageer op dit bericht

Reageer