Eerste aanwinst wintertransfer window op weg naar Almelo

30-12-2017

Update 29 januari 2018

Heracles Almelo wil zich versterken met Mo Osman. De 24-jarige middenvelder speelt nu nog bij Telstar. Osman is dit seizoen één van de uitblinkers bij Telstar en maakte al zeven treffers en was goed voor acht assists in de Jupiler League. De middenvelder had vanmiddag een gesprek met Heracles en ontbrak daarom op de training van Telstar. Naar verluidt vissen er nog meer clubs naar de diensten van Osman, maar Heracles zou de beste papieren hebben.

Osman is afkomstig uit de jeugdopleiding van Vitesse, maar kwam niet verder dan vier optredens in het eerste elftal van de club uit Arnhem. Afgelopen zomer tekende hij een eenjarig contract bij Telstar.

Heracles wilde niets zeggen over de belangstelling voor Osman.

Update 18 januari 2018

Nu Heracles en Sheffield Wednesday er financieel uit zijn en Joey Pelupessy op weg is naar Engeland voor een medische keuring, kunnen wij er wel van uitgaan dat vandaag bekend wordt gemaakt dat hij verkocht is. De zesde basisspeler tov vorig seizoen is dan vertrokken en het is aan ons bestuur de taak om met de verkregen middelen daarop in te spelen. De vraag die dan bij de fans opkomt is, gaat het ook gebeuren en komt er nog wat bij deze maand….

Update: 5 januari 2018

Wat is de uitspraak van onze directeur waard als het nog vier maanden lopend contract van Joey voor een behoorlijk bedrag wordt afgekocht? TC Tubantia maakt vandaag melding dat onze aanvoerder Joey Pelupessy in de belangstelling van New York City FC staat. De Amerikaanse club wil hem per direct overnemen. Dat de club uit de Major League Soccer belangstelling heeft voor de 24-jarige aanvoerder wordt ook door hem zelf bevestigd.

We willen het team bij elkaar houden’ aldus Hoogma, mede omdat we afgelopen zomer vijf basisspelers zagen vertrekken en het team stabieler wordt. De directeur houdt nog een slag om de arm door te stellen dat hij ‘in principe’ niet akkoord gaat. Het wordt een spel van loven en bieden, de club kan er ook voor kiezen hem na vier maanden gratis de poort uit te laten lopen om daarmee rust en stabiliteit binnen het team te creëren. Wordt vervolgd.

29 december 2017

Na 18 wedstrijden en 22 punten (één punt meer tov vorig seizoen) gaan we de winterstop in. Dit betekend ook dat in januari de transfermarkt voor één maand open gaat. Bij ons supporters blijft dan altijd de vraag hangen, wie gaan er weg en wie komen er eventueel bij.

Wie vertrekken?

Kijken we naar onze selectie, en dan met name naar de basisspelers, dat zou Brandley Kuwas wel tot één van de vertrekkende speler in aanmerking kunnen komen. Championship-club Leeds United heeft zijn zinnen op hem gezet. Volgens Football Insider wil Leeds, de huidige nummer vijf van het tweede niveau van Engeland, de vleugelspits al in januari naar Engeland halen.

Verder loopt het contract van Joey Pelupessy in juni 2018 af en kan hij dan transfervrij van club veranderen. Zou Heracles dit zo maar accepteren, of zal de club nog proberen om in januari een transfersom voor hem te krijgen? Een andere optie is ook dat hij zijn contract straks gaat verlengen.

Het is verder niet uitgesloten dat speler(s), die niet veel speelminuten hebben gekregen dit seizoen (bijvoorbeeld Peter van Ooijen), naar een andere club mogen uitzien of in de verhuur gaan.

Welke geruchten zijn er?

Bij de regionale zender RTV Drenthe wordt gezegd dat Heracles belangstelling zou hebben voor rechter centrale verdediger Keziah Veendorp. Keziah is 20 jaar en heeft zijn opleiding bij FC Groningen genoten. Hij heeft in het verleden, door wedstrijden in de nationale jeugdelftallen, in de belangstelling gestaan bij de Franse topclubs AS Monaco en Paris Saint-Germain.

Verder zal deze maand bekend worden gemaakt of Heracles verder gaat met John Stegeman als hoofdtrainer. Ook zijn contract loopt in juni af en het is gebruikelijk dat tijdens de trainingskamp in Spanje, ter voorbereiding van de tweede seizoenshelft, daar duidelijkheid over komt. De Duitser Peter Hyballa (ex. NEC) is al op de tribune tijdens Heracles Sparta gesignaleerd. Dat wil nog niets zeggen, want Heracles wordt regelmatig door trainers van andere clubs bezocht.

Het worden weer spannende weken en de ervaring leert ons dat transfers meestal op de laatste dagen van de maand worden rondgemaakt. Het kan dus zo dat Brandley en/of Joey hun laatste wedstrijd op zaterdag 27 januari uit bij Fc Groningen voor ons gespeeld hebben.

We houden u op de hoogte.

Reageer op dit bericht

Reageer