Nieuws

Dat zal een vervelende terugreis zijn geweest uit Breda. Heracles zag in de 98e minuut NAC op 2-1 komen waar het de gehele tweede helft de betere ploeg was en ook kansen had om met drie punten naar huis te keren. Het was, zoals te verwachten was, een echte vechtwedstrijd, waarbij de Brabo's echter veelvuldig over de schreef gingen. Een charge van Kali op Peterson bijvoorbeeld had ook met rood in plaats van geel bestraft mogen worden. De VAR vond geel afdoende.

Heracles trad aan imet Kuwas en Peterson in de voorste linie, zonder Dalmau, en met een middenveld van Duarte, Osman, Merkel en Drost. De ploeg begon wat flets aan de wedstrijd, het bouwde moeizaam op, terwijl NAC vooral veel felheid aan de dag legde. Die vechtlust leverde de gastheren in de 20e minuut een voorsprong op. Heracles werd wakker, herpakte zich enigszins, maar al met al was het magertjes wat de ploeg in de eerste helft liet zien.

In de tweede helft, met Dalmau voor Drost, kwam Heracles sterk terug - waarom niet 'gewoon' met Dalmau, Kuwas en Peterson voorin gestart vraag je je dan ook af. Kuwas zorgde voor de gelijkmaker en daarna ging de ploeg op jacht naar een tweede treffer. Er waren kansen genoeg, onder meer voor Peterson, maar het schortte telkens aan een goede afronding. En toen was het vlak voor het einde aan de andere kant zo maar wel raak. Jammer. NAC, dat dit seizoen alleen nog maar van De Graafschap had gewonnen, kwam daardoor van de laatste plaats af, Heracles blijft vooralsnog op plek vier.

Voor Heracles is het bekertoernooi alweer ten einde. Thuis tegen Vitesse werd het in de tweede ronde 0-2. Op de overwinning van de Arnhemmers viel weinig af te dingen.

In de eerste helft ging de strijd gelijk op, met aan beide kanten een paar kansen. Voor Heracles was de beste mogelijkheid voor Brandley Kuwas, die na een miskleun van Vitesse-keeper Eduardo van rechts op doel af ging en alleen nog een speler voor zich had maar in het zijnet schoot. Vlak voor rust kwam Vitesse op voorsprong door een, het moet gezegd, schitterend schot van Odegaard vanaf de punt van de zestien in de verre bovenhoek. De bal was onhoudbaar voor Michael Brouwers, die overigens een uitstekende partij keepte.

Na rust kakte de wedstrijd wat in. Heracles wilde wel maar kwam er niet door, Vitesse controleerde en als het aandrong was het zelfs een paar maal dicht bij de tweede treffer, onder meer via Bryan Linssen die een schot door de lat gekeerd zag worden. De enige keer dat Heracles in de tweede helft gevaar wist te stichten was uit een vrije trap van Kuwas. Eduardo pareerde met zijn vuisten , Adrian Dalmau was er net als bij PEC Zwolle als de kippen bij maar kopte de bal in de rebound over. Het publiek veerde op maar van een slotoffensief wilde het niet komen. Sterker nog, Vitesse maakte in de slotfase aan alle illusies een einde via een uitbraak die werd opgezet door de rappe en listige Linssen.

Was het een verschil in kwaliteit, of een gebrek aan samenhang of aan gretigheid? Zeg het maar.

Heracles heeft aan het duel met PEC Zwolle zaterdagavond een punt overgehouden. Het was een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft was Heracles de bovenliggende partij. Zwolle was wel furieus uit de startblokken gekomen en creëerde in de eerste minuten zelfs twee dotten van kansen, maar daarna pakte Heracles het heft in handen. Adrián Dalmau toonde weer zijn Torinstinct door een geweldige vrije trap van Brandley Kuwas die terugkwam van de lat tegen de touwen te koppen. Heracles wist daarna echter niet door te drukken.

In de tweede helft was het andersom. Heracles kreeg eerst nog een geweldige kans om er 2-0 van te maken, maar daarna was het PEC Zwolle dat de teugels in handen nam. De gastheren drongen Heracles terug en de gelijkmaker kwam dan ook niet uit de lucht vallen. Vervolgens ging PEC Zwolle verwoed op jacht naar de winnende treffer, maar die kwam er ondanks meerdere kansen niet, vooral dankzij Janis Blaswich die enkele goede reddingen verrichtte - maar ook twee keer in de fout ging bij hoge ballen. Heracles mocht dus niet klagen over het gelijkspel.

Heracles heeft zich met een 4-1 overwinning op Groningen nog steviger op de vierde plek van de ranglijst genesteld. Ondanks de ruime cijfers kwam de overwinning toch wat moeizaam tot stand.

De eerste helft was boeiend en spectaculair. Heracles begon goed, was gevaarlijk maar kwam niet tot scoren. Na dik een kwartier viel de bal er aan de andere kant wel in via Mahi. De Groninger aanvaller zorgde samen met de Japanner Ritsu Dohan voor het gevaar van Groningse zijde. Even voor de treffer had de Japanner al de lat geraakt. Tien minuten later bracht Adriàn Dalmau de stand weer in evenwicht na een fraaie combinatie.

In het laatste kwartier van de eerste helft kende scheidsrechter Martin van den Kerkhof aan beide kanten een strafschop toe, die echter telkens na tussenkomst van de VAR alsnog door de scheids werden geannuleerd.

In de eerste minuut van de tweede helft kreeg Heracles de 2-1-voorsprong cadeau. Groningen doelman Sergio Padt blunderde opzichtig bij een lage voorzet van Brandley Kuwas waarna Dalmau zijn tweede treffer aan kon tekenen.

Vervolgens zakte de wedstrijd naar een bedenkelijk niveau met aan weerszijden veel balverlies en slechte passes. De wedstrijd leek dood te bloeden maar leefde het laatste kwartier toch weer wat op. Andermaal Doan was vlak bij de gelijkmaker na een fraaie solo, maar hij stuitte opnieuw op het aluminium. Even later profiteerde Heracles van de ruimte die Groningen achterin liet ontstaan. Duarte passte op Stefan Peterson, die liep het strafschopgebied binnen en schoof voor op Kuwas, 3-1. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. In de extra tijd passeerde Kuwas met een prachtige vrije trap nog de aan de grond genagelde Padt.

Aan inzet had het de Heraclieden deze middag niet ontbroken, waarmee de spelers er blijk van gaven de boodschap van de trainer te hebben opgepakt. Maar het spel liet grote delen van de wedstrijd veel te wensen over. Het uitermate povere Groningen had gewoon veel overtuigender opgerold moeten worden. Misschien lag dat mede aan het ontbreken van Mo Osman (niet fit genoeg na interlands en late terugkeer) en Duarte (slecht tegen Vitesse), waarmee aan creativiteit op het middenveld werd ingeleverd. Voor hen in de plaats stonden Jesper Drost en Yoëll van Nieff aan de aftrap.

Het resultaat viel natuurlijk tegen. Maar ondanks dat beleefden sponsoren/adverteerders van Hart voor Heracles afgelopen zondag toch een gezellig uitje naar de Gelredome om de wedstrijd tegen Vitesse bij te wonen.

Elk jaar organiseert ons commercieel team een event voor sponsoren/adverteerders. In het verleden waren er onder meer een avond met Eric Braamhaar, een rondleiding door het (toen nog spiksplinternieuwe) stadion en een gezellige feestavond. Deze keer pakte men het eens anders aan: mee naar een uitwedstrijd en de wedstrijd samen met andere supporters beleven vanuit het uitvak. Dat viel bijzonder in de smaak. Voor een natje en een droogje was uiteraard gezorgd. Dus absoluut voor herhaling vatbaar. En dan graag ook met drie punten terug naar huis natuurlijk.