Nieuws

In de wegstreeppuzzel in Frens 19 ontbreken vijf regels met letters. Wie met de puzzel aan de slag wil, moet deze regels er even boven zetten:


R R R R R R R R R A V R E T S E V L I S

H T U M R O W K N A R F D O E L L IJ N E

C N E N N A M L A A I R E T A M B E S B

I E O R T S E A M L A B T E O V R M U A

W R N E T O H C S A F T R A P A A R K S

Daarna gaat het verder met de regel: S O P S S O T enzovoorts.

Onze excuses.

Silvester van der Water is meerdere weken niet inzetbaar. In het duel met De Graafschap blijkt hij een scheurtje in zijn rechterlies te hebben opgelopen. Voorlopig moet hij rust houden.


Heracles heeft dinsdagavond 25 september in een weinig inspirerende entourage voor amper 2.000 toeschouwers gedaan wat het moest doen: winnen bij Den Bosch in de bekercompetitie. Zuinigjes was de overwinning wel. Het werd 2-1 voor ons, Vincent Vermeij maakte ze beide. Heracles speelde met een bijna compleet ander elftal dan afgelopen vrijdagavond tegen De Graafschap. Alleen Kuwas en Osman speelden zaterdagavond ook mee. In de slotfase kwam Peterson er ook nog in. De basisopstelling: Brouwer, Droste, Sama, Van den Buijs, Czyborra, Osman, Kuwas, Van Nieff, Drost, Vermeij, Dos Santos (81. Peterson).

Na zo'n twaalf minuten hadden beide ploegen al gescoord, de gastheren als eerste. In de tweede helft was Vermeij na tien minuten weer trefzeker met zijn hoofd. In de slotfase beleefde Heracles nog wel wat benauwde momenten en het was vooral aan doelman Michel Brouwer te danken dat er geen verlening nodig was. Die werd na afloop dan ook toegezongen door de meegereisde fans.

De speaker in het stadion baalde: ‘Heracles gaat in de koker en daar zal die ploeg de handjes mee mogen dichtknijpen na vanavond.’

Helemaal onterecht was die uitspraak niet. Ook coach Frank Wormuth gaf na afloop toe dat Heracles goed weg was gekomen.

Nu is het afwachten wie er zaterdag als volgende tegenstander uit de koker rolt.

  Stond vorige week Krisoffer Peterson voor de tweede keer in VI's elftal van de week, deze keer is het Dario van den Buijs die daar in staat. Voor hem is het de eerste keer.

  Net als Alexander Merkel en Peterson kreeg hij van de beoordelaars van VI het rapportcijfer 7.

  Gek genoeg staat Vd Buijs niet vermeld in het rijtje spelers waarop je in onze poll kunt stemmen. Al kun je het ook omdraaien: gek eigenlijk dat bijvoorbeeld Merkel niet in VI's elftal van de week staat.

  Heracles had vrijdagavond geen kind aan De Graafschap. Het werd 4-0, maar als de Heraclieden met name in de eerste helft wat scherper waren geweest had de uitslag nog veel hoger uit kunnen vallen. De superboeren wisten nauwelijks echte kansen te creëren en blunderden achterin opzichtig vaak.

  Alleen in het eerste kwartier deden de gasten aardig mee, maar dat kwam ook doordat Heracles was slapjes aan het duel begon. Naderhand verklaarde trainer Frank Wormuth dat dat mede kwam door de tactische opdracht die hij zijn spelers had meegegeven en die ze niet naar zijn bedoelingen uitvoerden. Hij wilde namelijk dat Heracles de tegenstander wat liet komen om er dan overheen te gaan. De uitvoering van dat plan liet dus wat te wensen over.

  Maar na een kwartier pakte Heracles het heft in handen. De ene kans volgde op de andere en in de 27e minuut ging de bal er in, na een fraaie aanval, al had Heracles daarbij de hulp van een Graafschap-verdediger nodig die de bal het laatste beroerde. Daarna deden zich nog enkele kansen voor maar die kregen niet de gewenste afronding. Adrián Dalmau bijvoorbeeld kwam een keer alleen voor de keeper te staan maar was onnauwkeurig. Daardoor stond er bij rust een zuinige 1-0 op de borden.

  Na rust was de wedstrijd snel beslist. Kristoffer Peterson tekende zijn zevende goal in zes wedstrijden aan, Brandley Kuwas die vlak voor rust was ingevallen voor de aan zijn lies geblesseerde Silvester van der Water schoot droogjes de 3-0 binnen en vlak voor tijd pikte ook invaller Vincent Vermeij een doelpunt mee. Tussendoor had ook Dalmau nog gescoord, maar zijn doelpunt werd na raadpleging van de VAR afgekeurd - Kuwas die de in het doel rollende bal afschermde zou buitenspel hebben gestaan. Wel raar trouwens dat de beelden van de VAR niet in het stadion werden vertoond, zodat voor iedereen duidelijk werd wat er aan de hand was.

  De VAR speelde in de slotfase ook nog een rol. Verdediger Serrarens van De Graafschap was met gestrekt been op Lerin Duarte ingekomen, de scheids had het niet gezien maar besloot na raadpleging van de beelden de boosdoener met rood naar de kleedkamer te sturen. Ook de beelden van die actie bleven het publiek onthouden.

  Heracles staat nu derde en blijft daar staan als Feyenoord dit weekend niet weet te winnen van Utrecht. Wat een weelde. Volgende week is Emmen aan de beurt in Almelo.

  Foto's Harry Broeze