Nieuws

Ook dit seizoen hebben wij de verkiezing ‘speler van het seizoen 2018 – 2019’ opgezet. Een deskundig panel van inmiddels acht personen (onder wie één dame) bepaalt na de wedstrijden uit welke vier spelers jullie kunnen kiezen.

Kristoffer Peterson is de speler van de maand augustus/september op basis van de scores over augustus ( twee wedstrijden, voor Willem II uit zijn er geen punten gegeven) en september (vier wedstrijden, de bekerwedstrijd uit tegen FC Den Bosch is niet meergenomen). Bij Fox werd onze Zweedse spits eveneens uitgeroepen tot Eredivisiespeler over september. Hij kreeg de prijs (een mooie bokaal) vanwege 'zijn uitstekende prestaties in september' en omdat hij 'dit seizoen in bloedvorm verkeert'.

Ons eigen klassement over de eerste twee maanden van dit seizoen ziet er als volgt uit:

1) Kristoffer Peterson 10 punten;
2) Lerin Duarte 9 punten;
3) Janis Blaswich 6 punten;
4) Mo Osman, Maximilian Rossmann en Adrián Dalmau allen 3 punten;
5) Alexander Merkel 2 punten en;
6) Brandley Kuwas, Bart van Hintum en Robin Pröpper 1 punt.

Omdat er weer wat mis is gegaan en Betsy ons daarop wees, hierbij nogmaals de puzzel en deze keer in zijn geheel. Dus deze moet je dan maar even printen om de puzzel te kunnen maken. Onze excuses, we beloven dat het nooit weer zal gebeuren.

Stefan Peterson is door bondscosch Janne ANdersson opgenomen in de selectie van het Zweeds elftal voor de twee interlands midden oktober. Natuurlijk is zijn uitverkiezing te danken aan de geweldige seizoensstart van Heracles waaraan Peterson zo'n belangrijke bijdrage heeft heeft geleverd met zijn spel en zijn goals.

Zweden speelt op 11 oktober in de Nations League uit tegen Rusland en op 16 oktober een vriendschappelijk duel met Slowakije (thuis).

Peterson kwam in het verleden zeven keer voor Jong Zweden uit, maar zat nog nooit eerder bij het Zweedse vlaggenschip. Hij stak ook niet onder stoelen of banken dat hij op selectie hoopte. 'Ik heb dit seizoen in m'n eentje meer gescoord dan alle in Europa spelende internationals bij elkaar,' liet hij zich onlangs ontvallen. Ook de media in Zweden drongen erop aan dat hij een kans moet krijgen.


O, o, o, wat heeft Heracles het zichzelf zondagmiddag tegen Emmen moeilijk gemaakt. Na een bliksemstart stond Heracles na zeven minuten al met 2-0 voor dankzij Brandley Kuwas en Kristoffer Peterson. 'Tien, tien, tien' scandeerder het publiek. In het vervolg van de eerste helft bleef Heracles de overheersende partij. Al nam de ploeg dan wat gas terug, kansen om de voorsprong definitief naar een onoverbrugbare marge te brengen waren er genoeg. Overigens: in de derde minuut had Adrán Dalmau ook al moeten scoren vanaf amper drie meter voor de goal.

Het bleef echter 2-0. Wie dacht dat Heracles na de rust dan wel verder uit zou lopen, kwam bedrogen uit. Het was Emmen dat het initiatief nam en Heracles de duimschroeven aandraaide. Heracles speelde te laconiek, te slordig en gaandeweg ook steeds onzekerder. Afvallende ballen waren voor de bezoekers, Heracles wist de bal nog amper in de ploeg te houden, de simpelste passes gingen verkeerd. Was het misschien het uitvallen bij rust van Alexander Merkel, dé regisseur op het zwart-witte middenveld, dat de ploeg parten speelde?

De 2-1 die in de 69e minuut uit een penalty voortkwam, viel niet uit de lucht en zat er al een tijdje aan te komen. In de laatste twintig minuten was het vooral keeper Janis Blaswich die Heracles op de been hield en de vierde zege op rij zeker stelde.

Daarmee nestelde Heracles zich nog steviger in de kop van de ranglijst. Hartstikke mooi, maar de pijnlijke terugval en het ongelooflijke niveauverschil tussen de eerste en tweede helft, en dat tegen Emmen, geven welstof tot nadenken.

Wout Weghorst scoorde zaterdagmiddag 30 september namens Wolfsburg de gelijkmaker, 2-2, thuis tegen Borussia Mönchengladbach. Na een aanval kwam hij goed voor zijn man en schoot de bal binnen. Het was zijn tweede treffer in de Bundesliga. Dat was ook de eindstand.

Justin Hoogma beleefde zijn Bundesliga-debuut als basisspeler bij Hoffenheid. Hij kon echter niet voorkomen dat Leipzich er met de punten vandoor ging, 1-2.

Hoffenheim en Wolfsburg zijn in de middenmoot van de Bundesliga te vinden.

Jeoy Pelupessy speelde vrijdagavond al gelijk met Sheffield United tegen Chamionship-koploper Leeds, 1-1. Sheffield Wednesday staat tiende (er doen 24 ploegen mee) na tien wedstrijden. Sheffield United heeft 15 punten, Leeds 19, dus het staat allemaal nog heel dicht bij elkaar.