Nieuws

Het bestuur van Hart voor Heracles laat weten dat ze niet achter de boycot van sfeeracties staat die enkele fanatieke supporters hebben aangekondigd om nogmaals hun onvrede over de nieuwe stadionnaam te uiten.

"Ook wij vinden Erve Asito geen gelukkige naam voor het stadion, maar met zo'n acties dupeer je het team, de spelers, en dat kan nooit de bedoeling zijn", aldus voorzitter Jack Telgenkamp van HvH. "We moeten ook beseffen dat Asito een geweldige sponsor is voor onze club en er veel geld in steekt, dat moet ook gewaardeerd worden."

Robin Pröpper zit nog niet bij de wedstrijdselectie. Dit maakte trainer Frank Wormuth vrijdagmiddag bekend op zijn perspraatje in aanloop naar de wedstrijd zondag tegen Heerenveen. Wie er ook niet bij zit: Jesper Drost, hij is nog geblessseerd.

Wat Heerenveen betreft vindt Wormuth het een gelijkwaardige tegenstander waar wij thuis een goed resultaat tegen kunnen en eigenlijk ook moeten halen. "Maar in een eerste wedstrijd moet je je eigen spel nog ontwikkelen. De tegenstander is dan niet altijd zo belangrijk.."

Over de voorbereiding toonde de trainer zich heel tevreden. "De huidige selectie heeft veel mogelijkheden in de breedte. We hebben zes nieuwe spelers, vijf van 21 jaar en een van 24, jonge spelers met nog weinig eredivisie-ervaring."

Wormuth liet zich ook nog even uit over boycot van sfeeracties die door de harde kern is aangekondigd naar aanleiding van de nieuwe stadionnaam. "Ik heb begrip voor ieders mening, maar in dit geval laat je het elftal vallen. Het stadion speelt niet, maar het team, de spelers."

Met nog een training zaterdag te gaan, is de vermoedelijke opstelling zoals al eerder geschreven, met Blasswich, Bakboord, Rossmann, Vd Buijs, Czyborra, Osman, Szöke, Merkel, Vd Water, Dessers, Dos Santos.


Na een bijna onophoudelijke reeks oefenwedstrijden begint dan eindelijk de bal weer om ‘het echie’ te rollen. Aanstaande zondag om 12.15 uur komt Heerenveen in ons ‘Erve Asito’ op bezoek.

Historie

Meestal is Heerenveen wat betreft punten een graag geziene gast in Almelo. Van de 14 wedstrijden won Heracles er zeven, Heerenveen vier en er werd drie keer gelijk gespeeld.

Nog niet zo lang geleden (19 april) won Heracles met 2-1 van Heerenveen. Strafschoppen benut door Brandley Kuwas en Sam Lammers zorgden voor een 1-1 ruststand. Adrián Dalmau zorgde een kwartier voor tijd voor de overwinning.

Verwachting: Bakboord, Szöke, Dessers debuteren

Het is wel interessant om de, op basis van de laatste oefenpotjes te verwachten opstelling te vergelijken met die van april.

Bij Heracles zal Janis Blaswich weer in het doel staan en in de achterhoede zal Navajo Bakboord de plek van Tim Breukers innemen. Verder dezelfde namen: Dario van den Buijs, Lennart Czyborra en Maximilian Rossman - tenzij Robin Pröpper meteen zijn basisplaats terug krijgt maar dat is niet de verwachting.

Op het middenveld zien we Alexander Merkel en Mo Osman weer terug en verhuist Dabney dos Santos naar de linksbuiten plaats. Nieuweling Adrian Szöke (foto) komt in zijn plaats links op het midden.

De voorhoede dan. Het spitsenverhaal is bekend. Cyriel Dessers komt voor Dalmau. Silvester van der Water vervangt Brandley Kuwas. Dat betekent voorlopig geen minuten voor Mauro junior. Hij moet volgens Frank Wormuth effectiever worden, hoewel: zijn goal tegen Leverkusen getuigde van grote klasse.

Ook nog geen plek voor o.a. Mats Knoester, Sebastian Jakubiak en Joey Konings om er maar eens een paar te noemen. Kristoffer Peterson is nog altijd met zijn knie aan het kwakkelen en/of heeft hij zijn zinnen op een transfer gezet?

Heerenveen op het oog zwakker geworden

Heerenveen is er op het eerste gezicht niet sterker op geworden. Verdediger Kik Pierie is aan Ajax verkocht, huurling Sam Lammers is terug naar PSV en Michel Vlap ging voor € 8 miljoen naar Anderlecht. Verder zijn ook Stijn Schaars, Morten Thorsby, Pelle van Amersfoort, Doke Schmidt en Yuki Kobayashi er niet meer bij. Daar tegenover staat slechts de komst van o.a. Hicham Faik, de als groot talent beschouwde Nigeriaan Chidera Ejuke, nieuwe spits Jens Odgaard (gehuurd van Sassuolo) en centrale verdediger Sven Botman (Jong Ajax).

Zo op het oog lijkt Heerenveen dus behoorlijk verzwakt aan dit nieuwe seizoen te beginnen.

Al met al moet het voor ons te doen zijn. En starten met een overwinning is altijd mooi. We gaan het zien.

De arbitrage is in handen van Richard Martens. En omdat de VAR tegenwoordig ook belangrijk is: deze rol is toevertrouwd aan Siemen Mulder.

P.S. vrijdagmiddag houdt Wormuth zijn gebruikelijke perspraatje vooraf. De opstelling hierboven is onze verwachting, maar daar komen we vrijdagmiddag dus nog op terug.

Update 7 juli 2019, 21:37 uur

Het was vandaag een turbulente dag, want naast het huren van Mauro Júnior van PSV werd Adrian Szõke (21) aangetrokken. Adrian komt uit Servië en werd door Heracles opgepikt bij het tweede team van 1 FC Köln, dat uitkomt in de Regionalliga West. De 1,86 meter lange spits kan ook als aanvallende middenvelder worden ingezet.

In de Kölner Express werd het volgende over hem geschreven:

Het regionale competitieteam van 1. FC Köln verliest de meest talentvolle topscorer: Adrian Szöke (21) verhuist naar de Nederlandse 1e ligaclub Heracles Almelo. Matthias Heidrich (41), hoofd van het FC Young Talent Center, zegt: "Adi wilde verhuizen naar de eerste Nederlandse competitie. We hadden hem graag willen behouden, maar we wilden die kans niet blokkeren. "Szöke scoorde vorig seizoen twaalf doelpunten in 29 regionale competitiewedstrijden voor Keulen's Under-21 en had dus een groot aandeel in de competitie.

Hij heeft een contract voor 2 jaar, met een optie voor nog één jaar, getekend.

Het is nu op de officiële Heracles site bevestigd dat Mauro Júnior komt. De 20-jarige Braziliaan wordt voor één seizoen gehuurd van PSV. Meer clubs in de eredivisie hadden belangstelling om deze speler te huren, maar uiteindelijk hebben de speler en club voor Heracles gekozen.

PSV wil dat Mauro, die nog een contract tot 2022 heeft, ervaring opdoet in de eredivisie en de talentvolle middenvelder kijkt uit naar de nieuwe uitdaging in het komende seizoen. Met Osman, Merkel, Bijleveld, Jakubiak, Drost, Van Nieff, Niemeijer en Leemhuis heeft Heracles al meer dan genoeg middenvelders in huis, waarvoor zal hij gehaald zijn? Het zou ook kunnen betekenen dat de komende weken één of twee middenvelder ergens anders ondergebracht gaan worden of mogelijk wordt de Braziliaan als vleugelaanvaller gebruikt.

Mauro kwam in 2017 naar PSV, waar hij al meerdere jaren op rij stages had afgewerkt. Hij wilde per se slagen in Eindhoven en besloot op zijn achttiende verjaardag een vijfjarig contract bij PSV te ondertekenen. Veel spelers kiezen voor financieel aantrekkelijkere aanbiedingen, maar Mauro had zich voorgenomen om in Eindhoven door te breken en weerstond andere aanbiedingen. In het seizoen 2017-2018 leek hij zijn ambities waar te maken en pakte Mauro langzamerhand een rol in het elftal van trainer Phillip Cocu, waar hij Marco van Ginkel bijvoorbeeld een paar keer waardig verving en hij 15 wedstrijden in de basis begon. Afgelopen seizoen kreeg hij amper speeltijd bij de A-ploeg en werkte de 20-jarige middenvelder/aanvaller zijn wedstrijden meestal bij Jong PSV af. Hij speelde vorig seizoen 17 wedstrijden in de KKD en was goed voor 6 goals en 3 assists.

Lerin Duarte gaat komend seizoen spelen bij het Griekse Aris Saloniki. De 28-jarige middenvelder vertrekt transfervrij naar de Griekse subtopper. Hij gaat er ook Europees voetbal spelen, want Aris wist zich te plaatsen voor de voorrondes van de Europa League.

Toch jammer dat hij vertrekt, toch?