Nieuws

Het zit erop. Heracles ging dinsdagavond in de return tegen Utrecht ook kopje onder. Het werd 3-0 voor de ploeg van Advocaat.

Niet dat Utrecht nou veel beter was. In de eerste helft was het zelfs Heracles dat licht domineerde vanuit een 3-5-2 opstelling, met Dos Santos achter Dalmau en Kuwas. De ploeg was meer aan de bal, drong Utrecht terug en was twee keer dicht bij een treffer. Zo waar gloorde er enige hoop al was het bepaald geen hoogstaande wedstrijd. Aan beide kanten was het slordigheid troef en werd er veel balverlies geleden

Na dik tien minuten in de tweede helft viel het doek. Net als zaterdagavond was het weer een knullige penalty die Utrecht aan een voorsprong hielp. Knoester kwam wat wild inlopen op Dessers die gewillig gestrekt ging. De hoop op een goed resultaat vervloog. Blaswich verrichtte nog wat knappe reddingen maar in de slotfase, met Vd Water en Konings er nog in voor Breukers en Merkel, liep Utrecht ook nog uit naar 3-0.Brandley Kuwas en Adrián Dalmau zijn zaterdagavond na de wedstrijd tegen Utrecht alsnog in het zonnetje gezet in het home, nadat ze zondag op het slotfeest om uiteenlopende redenen er niet bij waren.

Kuwas is tweede geworden in het klassement van de Speler van het Seizoen, achter Blaswich en voor Duarte. Dalmau is natuurlijk onze clubtopscorer van het seizoen. Voor beiden was er een fraaie ingelijste foto.

Beiden bedankten de fans voor hun steun dit seizoen. Kuwas, die naar de woestijn vertrekt, vond dat hij fantastische seizoenen had beleefd in Almelo. Dalmau was er met zijn ouders en nog wat familie die glunderend toekeken.


Heracles gaat dinsdag met een 2-0 achterstand naar Utrecht voor de return in de eerste ronde van de play-offs. In Almelo was de ploeg zaterdagavond niet scherp genoeg in de afronding waardoor Utrecht al met één been in de volgende ronde staat.

Heracles startte behoedzaam en Utrecht wachtte af. De Almeloërs stichtten via Dalmou op aangeven van Breukers het eerste gevaar, maar verder waren de kansen zeer schaars. Heracles hielp de gasten zelf in het zadel. Eerst begin Merkel een onbegrijpelijk domme overtreding bij de achterlijn, waarna scheidsrechter Mulder naar de stip wees. Dat betekende de 1-0. Niet veel later maakten de Heraclieden het Dessers niet moeilijk om uit een vrije trap binnen te koppen. Weer een tegengoal uit een standaardsituatie. Zo stond bij rust dus al 0-2.

In het tweede bedrijf zette Heracles aan. Duarte was er in gekomen voor Merkel en hij bracht weer vuur in het spel, zoals hij afgelopen zondag tegen Excelsior ook had gedaan. Onbegrijpelijk dat hij wederom niet in de basis startte, maar dat Wormuths wegen soms niet te volgen zijn, wisten we al. Via de flanken droegen Breukers en Czyborra veelvuldig hun steentje bij aan het aanvalsspel. Er deden zich ook ettelijke kansen voor, onder meer voor Dalmau en invaller Konings, maar in de afronding schortte het telkens aan scherpte. Aan de andere kant ontstonden er door het weggeven van ruimte echter ook mogelijkheden voor de Domstedelingen. Goals vielen er echter niet meer.

Misschien was het achteraf toch verkeerd om behoedzaam te starten en had Heracles er beter aan gedaan er van meet af aan met enig risico op te kletsen. Maar misschien moeten we ook gewoon concluderen dat dit Utrecht meer kwaliteit in huis heeft. Het was de derde keer dit seizoen dat we het met duidelijke cijfers tegen ze af moesten leggen.

Ga voor goud, stond er op een groot spandoek dat deel uitmaakte van een fraaie sfeeractie voorafgaand aan het duel. Maar goud lijkt ver weg, een herhaling van 2016 lijkt niet aanstaande. Europa zal het waarschijnlijk zonder Heracles moeten stellen.Heracles neemt het in de eerste ronde van de play-offs op tegen Utrecht, nadat de ploeg woensdagavond als zevende is geëindigd in de competitie.

In Eindhoven werd de laatste wedstrijd met 3-1 verloren van PSV. Binnen een halve minuut stond Heracles al voor. Joey Konings, vorig jaar nog PSV'er. werd door zijn oude ploeg geen strobreed in de weg gelegd en haalde goed uit nadat hij de bal van Sylvester van der Water had gekrgen. Jesper Drost had even later zelfs de 2-0 kunnen en eigenlijk ook moeten maken. Na goed een half uur spelen werd het gelijk toen Wout Droste een schot van Angelino ongelukkig van richting veranderde en de gelegenheidsdoelman Michael Brouwer passeerde. Die keepte trouwens uitstekend en zorgde er mede voor dat de ploegen met 1-1 gingen rusten. In het tweede bedrijf maakten de Eindhovenaren er 3-1 van. Al met al maakte een voor deze wedstrijd sterk gewijzigd Heracles (met o.a. basis-debutant Mats Knoester achterin) best een aardige indruk, al deed PSV het wel heel kalmpjes aan.


Heracles heeft het aan Emmen te danken dat het als zevende en niet als achtste eindigde. De Drenthen versloegen thuis Groningen, dat bij winst over Heracles heen was gegaan. Afgelopen zondag hielp Emmen ons ook al een handje door Willem II, toen ook nog een concurrent voor een play-off plaats, te verslaan.

De zevende plek betekent de een na beste seizoensprestatie sinds 2005, toen we terugkeerden in de Eredivisie. In 2010, onder Gertjan Verbeek, en in 2016 onder John Stegeman deden we het beter en eindigden we als zesde.

Heracles speelt de eerste wedstrijd tegen Utrecht zaterdagavond thuis. Op dinsdag is de return. Als Heracles wint, wacht Vitesse of Groningen in de finale van de play-offs.

Janis Blaswich is verkozen tot Speler v/h seizoen 2018/2019. Zondagmiddag 12 mei op het slotfeest van Hart voor Heracles werd dit bekendgemaakt. Blaswich verzamelde de meeste punten in de verkiezingen voor Man of the Match over het hele seizoen.

Tweede werd Brandley Kuwas, derde Lerin Duarte. Als prijs had HvH van alle drie een fraaie actiefoto laten inlijsten. Ook voor clubtopscorer Adrián Dalmau was er een mooie ingelijste foto.

Helaas gaven Kuwas en Dalmau verstek bij de uitreiking van de prijzen. 'Kuwas is al op weg naar Dubai', klonk het uit de zaal.

Wil je volgend seizoen ook meestemmen in de verkiezingen van de Man of the Match na elke wedstrijd? Mail dan naar info@hartvoorheracles.nl.