Nieuws

Aloys Bake is de winnaar geworden van de prijs voor de wegstreeppuzzel in de laatste Frens: een ticket voor twee personen voor Grill'n & Chill'n van Asito op maandag 1 juli. Hij werd uit de tientallen inzendingen geloot als winnaar. Aloys' vrouw Jeanny gaat mee, natuurlijk, ze zit elke thuiswedstrijd ook naast hem op de tribune. Proficiat en veel plezier!

Die dag wordt ook de nieuwe naam van het stadion bekendgemaakt, maar dat gebeurt al 's ochtends in alle vroegte.

Het begint aardig druk te worden op het middenveld van Heracles. Op 20 en 21 juni werden twee nieuwe aanwinsten vastgelegd, beiden middenvelders, terwijl de selectie al aardig wat middenvelders telt.

De nieuwe aanwinsten zijn Teun Beijleveld (op de foto),, afkomstig van de jeugd van Ajax, en de Duitse Griek (of Griekse Duitser zo u wilt) Orestis Kiomourtzoglou, die drie jaar speelde bij Unterhaching in de derde Bundesliga. Beiden zijn 21 jaar en tekenden een contract voor twee jaar met een optie tot een jaar verlenging.

Bijleveld stond sinds twee jaar onder contract bij Ajax. Voor de beloftenploeg van de Amsterdammers kwam hij tot 55 officiële wedstrijden. Tussen 2009 en 2017 maakte hij deel uit van de jeugdopleiding van AZ. De middenvelder speelde in meerdere nationale jeugdelftallen.

Kiomourtzoglou, een controlerende middenvelder, doorliep de jeugdopleiding bij Unterhaching en speelde voor deze club 110 officiële wedstrijden, waarvan 27 in het afgelopen seizoen.

Met de twee nieuwelingen kan Heracles bijna een heel elftal aan middenvelders opstellen. Jakubiak, Van Nieff, Drost, Merkel, Osman, Konings, Dos Santos, Niemeijer (keert immers terug van Emmen) en deze twee: dat zijn er al tien!

Verder wensen wij de speaker veel succes, gelukkig heeft hij enige tijd om te oefenen op de namen.

Lerin Duarte gaat komend seizoen spelen bij het Griekse Aris Saloniki. De 28-jarige middenvelder vertrekt transfervrij naar de Griekse subtopper. Hij gaat er ook Europees voetbal spelen, want Aris wist zich te plaatsen voor de voorrondes van de Europa League.

Toch jammer dat hij vertrekt, toch?

Frens 22 komt eraan. Hij ligt vrijdag 14 juni bij de leden op de mat. Hij is dikker dan ooit: liefst 68 pagina's.

In dit nummer kijken we uiteraard terug op het afgelopen seizoen. We doen dat aan de hand van de feiten en cijfers en samen met Frank Wormuth. Verder interviews met Adrián Dalmau ('ik ben klaar voor een volgende stap') en Tim Breukers, verhalen over de bekeroverwinning in 1996 op Ajax, over de spelers van toen, over de terugkeer en de geschiedenis van de Twentse derby en nog veel meer.

Ook leuk: met de wegstreeppuzzel in deze Frens kun je tickets winnen voor Grill'n & Chill'n van Asito op 1 juli a.s.

Alvast veel lees- en kijkplezier!
Heracles Almelo heeft de eerste nieuwe aanwinst voor het komende seizoen binnen: Navajo Bakboord komt over van Jong Ajax. De 20-jarige rechtsback tekent in Almelo een contract voor twee seizoenen met een optie voor nog een jaar.

Bakboord kwam dit seizoen 21 keer in actie met Jong Ajax in de Keukenkampioen Divisie. De verdediger maakt ook deel uit van Oranje onder 20.

'We hebben Navajo dit seizoen intensief gevolgd', aldus technisch manager Tim Gilissen. 'Hij voldoet aan het profiel dat we zochten en past bij onze manier van spelen. Navajo is een jonge jongen met de potentie om door te groeien.'

Bij Heracles wordt Navajo Bakboord de opvolger van Wout Droste die de club na vier seizoenen heeft verlaten. Hij zal dus de strijd aan moeten gaan met good old Tim Breukers.

Mooie naam trouwens voor een back.