Nieuws

Beerzerveld, dinsdag 16 juli 2019

Na een tweetal gewonnen partijen tegen Duitse clubs van het 3e niveau, verloor Heracles vanavond met 0-2 van eerste divisieclub Excelsior Rotterdam. De Rotterdammer begonnen de wedstrijd door hoog druk op de bal te leggen en het lukte hen daarmee Heracles niet in het spel te laten komen. Met name fysiek werd Heracles op het middenveld en aanvallend afgetroefd. In de afronding waren de mannen van trainer Ricardo Moniz effectiever en de twee goals vielen uit standaardsituaties. De eerste goal uit een corner, zie foto hierboven. Blijkbaar hebben we dergelijke situaties verdedigend nog steeds niet onder de knie. Kansen voor Dessers (twee keer) en Dos Santos werden eenvoudig om zeep geholpen. In de tweede helft had Heracles een veldoverwicht, maar steeds was de eindpass niet goed of de geboden mogelijkheden werden eenvoudig onderschept door de doelman of verdedigers van Excelsior.

Verder was opvallend dat het team, wat begon, na 75 minuten volledig werd gewisseld voor een compleet ander team. Het is de bedoeling dat morgen, tegen Rot-Weis Oberhausen (4e niveau Duitsland), het team die de laatste 15 minuten gespeeld heeft gaat beginnen.

75 minuten: Blaswich; (achter) Bakboord, Rossmann, Van den Buijs, Czyborra; (midden) Osman, Merkel, Bijleveld; (voor) Van der Water, Dessers en Dos Santos.

15 minuten: Bucker; (achter) Breukers, Sama, Knoester, Hardeveld; (midden) Leemhuis, Kiomourtzoglou, Konings; (voor) Mauro Junior, Szöke en Niemeijer

Voor de beelden, zie de volgende YouTube link:


Billerbeck, zaterdag 13 juli 2019

Na de gewonnen partij van gisteren tegen Viktoria Köln, werd vandaag tegen Preussen Münster (ook 3e Bundesliga) een 3-1 overwinning geboekt. Daarmee sloot de selectie in een goede reeks van wedstrijden af tijdens de jaarlijkse trainingskamp in Billerbeck.

De doelpunten kwam op naam van Niels Leemhuis, Dabney Dos Santos en Joey Konings, om te zien hoe de goals tot stand zijn gekomen, kijk naar de volgende samenvatting:Heracles heeft een nieuwe spits binnengehaald: Cyriel Dessers (24). De Belgische aanvaller komt van FC Utrecht en hij heeft in Almelo een contract voor drie jaar getekend.

Heracles kon hem net niet op de Open Dag presenteren omdat het papierwerk nog niet rond was. Maar dat is maandag dus rondgekomen.

Dessers speelde twee seizoenen bij Utrecht, daarvoor kwam hij uit voor NAC Breda. In Utrecht was hij vooral in zijn eerste seizoen trefzeker, het afgelopen seizoen lag hij er sinds de winterstop lang uit vanwege een blessure. Hij scoorde 22 keer in 56 duels in totaal.

Dessers wordt de opvolger van Adriàn Dalmau. Die is nog niet weg, maar dat hij vertrekt is zeker. Hij is maandag ook niet meegegaan naar het trainingskamp in Billerbeck.

Update 7 juli 2019, 21:37 uur

Het was vandaag een turbulente dag, want naast het huren van Mauro Júnior van PSV werd Adrian Szõke (21) aangetrokken. Adrian komt uit Servië en werd door Heracles opgepikt bij het tweede team van 1 FC Köln, dat uitkomt in de Regionalliga West. De 1,86 meter lange spits kan ook als aanvallende middenvelder worden ingezet.

In de Kölner Express werd het volgende over hem geschreven:

Het regionale competitieteam van 1. FC Köln verliest de meest talentvolle topscorer: Adrian Szöke (21) verhuist naar de Nederlandse 1e ligaclub Heracles Almelo. Matthias Heidrich (41), hoofd van het FC Young Talent Center, zegt: "Adi wilde verhuizen naar de eerste Nederlandse competitie. We hadden hem graag willen behouden, maar we wilden die kans niet blokkeren. "Szöke scoorde vorig seizoen twaalf doelpunten in 29 regionale competitiewedstrijden voor Keulen's Under-21 en had dus een groot aandeel in de competitie.

Hij heeft een contract voor 2 jaar, met een optie voor nog één jaar, getekend.

Het is nu op de officiële Heracles site bevestigd dat Mauro Júnior komt. De 20-jarige Braziliaan wordt voor één seizoen gehuurd van PSV. Meer clubs in de eredivisie hadden belangstelling om deze speler te huren, maar uiteindelijk hebben de speler en club voor Heracles gekozen.

PSV wil dat Mauro, die nog een contract tot 2022 heeft, ervaring opdoet in de eredivisie en de talentvolle middenvelder kijkt uit naar de nieuwe uitdaging in het komende seizoen. Met Osman, Merkel, Bijleveld, Jakubiak, Drost, Van Nieff, Niemeijer en Leemhuis heeft Heracles al meer dan genoeg middenvelders in huis, waarvoor zal hij gehaald zijn? Het zou ook kunnen betekenen dat de komende weken één of twee middenvelder ergens anders ondergebracht gaan worden of mogelijk wordt de Braziliaan als vleugelaanvaller gebruikt.

Mauro kwam in 2017 naar PSV, waar hij al meerdere jaren op rij stages had afgewerkt. Hij wilde per se slagen in Eindhoven en besloot op zijn achttiende verjaardag een vijfjarig contract bij PSV te ondertekenen. Veel spelers kiezen voor financieel aantrekkelijkere aanbiedingen, maar Mauro had zich voorgenomen om in Eindhoven door te breken en weerstond andere aanbiedingen. In het seizoen 2017-2018 leek hij zijn ambities waar te maken en pakte Mauro langzamerhand een rol in het elftal van trainer Phillip Cocu, waar hij Marco van Ginkel bijvoorbeeld een paar keer waardig verving en hij 15 wedstrijden in de basis begon. Afgelopen seizoen kreeg hij amper speeltijd bij de A-ploeg en werkte de 20-jarige middenvelder/aanvaller zijn wedstrijden meestal bij Jong PSV af. Hij speelde vorig seizoen 17 wedstrijden in de KKD en was goed voor 6 goals en 3 assists.

Lerin Duarte gaat komend seizoen spelen bij het Griekse Aris Saloniki. De 28-jarige middenvelder vertrekt transfervrij naar de Griekse subtopper. Hij gaat er ook Europees voetbal spelen, want Aris wist zich te plaatsen voor de voorrondes van de Europa League.

Toch jammer dat hij vertrekt, toch?

Frens 22 komt eraan. Hij ligt vrijdag 14 juni bij de leden op de mat. Hij is dikker dan ooit: liefst 68 pagina's.

In dit nummer kijken we uiteraard terug op het afgelopen seizoen. We doen dat aan de hand van de feiten en cijfers en samen met Frank Wormuth. Verder interviews met Adrián Dalmau ('ik ben klaar voor een volgende stap') en Tim Breukers, verhalen over de bekeroverwinning in 1996 op Ajax, over de spelers van toen, over de terugkeer en de geschiedenis van de Twentse derby en nog veel meer.

Ook leuk: met de wegstreeppuzzel in deze Frens kun je tickets winnen voor Grill'n & Chill'n van Asito op 1 juli a.s.

Alvast veel lees- en kijkplezier!