Nieuws

De opstelling van Heracles zondagmiddag tegen Groningen is nog niet zeker. Mo Osman is pas vrijdag teruggekomen, hij heeft in Syrië wedstrijden bij 35 graden gespeeld en had er een vliegreis van 12 uur opzitten. Even afwachten dus of hij topfit is zondag.

Een en ander bleek vrijdagmiddag bij de personferentie van trainer Frank Wormuth. Hij verwacht in elk geval dat vooral zijn aanvallers zich zullen revancheren voor de zeperd twee weken terug bij Vitesse. 'Als je niet werkt, heb je geen enkele kans. Dat moeten ze inzien en dat moeten ze dan zondag maar laten zien.'

De afgelopen twee weken zijn de trainingen qua intensiteit opgevoerd. Sommige spelers klaagden over spierpijn, maar ze staan er nu goed voor, zo liet Wormuth weten. 'We hebben op een goed niveau getraind en dat moeten ze nu omzetten naar de wedstrijd.'

Behalve Osman waren ook Kuwas en Peterson uitgevlogen, maar die waren eerder terug en zijn zonder fysieke klachten. Blaswich en Rossman, die in de wedstrijd tegen Vitesse geblesseerd uitvielen, zijn ook weer volledig hersteld.

Over Groningen was Wormuth kort en bondig: 'Ze mogen niet onderschat worden, de stand op de ranglijst zegt weinig ze hebben alleen tegen Ajax en Vitesse dik verloren en de andere wedstrijden maar met miniem verschil.'

Hij besloot met de woorden: 'Ons motto is eerst hard werken en dan pas spelen, want zonder inzet zijn we ook maar een matige ploeg.'

Vrijdag 19 oktober a.s. is er weer een gezellige kaartavond in ons home. Voor vijf euro kun je meedoen aan klaverjassen of jokeren. Er zijn weer leuke prijzen, zoals vleesschotels die er niet om liegen.

Ben je niet zo'n kaarter, dan kun je ook gewoon iets komen drinken. Het home is gewoon open. En je kunt er ook biljarten. Tot vrijdagavond!

Het resultaat viel natuurlijk tegen. Maar ondanks dat beleefden sponsoren/adverteerders van Hart voor Heracles afgelopen zondag toch een gezellig uitje naar de Gelredome om de wedstrijd tegen Vitesse bij te wonen.

Elk jaar organiseert ons commercieel team een event voor sponsoren/adverteerders. In het verleden waren er onder meer een avond met Eric Braamhaar, een rondleiding door het (toen nog spiksplinternieuwe) stadion en een gezellige feestavond. Deze keer pakte men het eens anders aan: mee naar een uitwedstrijd en de wedstrijd samen met andere supporters beleven vanuit het uitvak. Dat viel bijzonder in de smaak. Voor een natje en een droogje was uiteraard gezorgd. Dus absoluut voor herhaling vatbaar. En dan graag ook met drie punten terug naar huis natuurlijk.Aan de triomftocht van Heracles is zondagmiddag op bezoek bij Vitesse een ontluisterend einde gekomen. In Arnhem droop het team af met een 4-0 nederlaag en daar viel niks op af te dingen, want In 90 minuten had de ploeg nauwelijks enig gevaar weten te stichten. Heracles oogde vanaf het begin mat, kleurloos en onzeker, terwijl daar toch helemaal geen reden voor was. Vitesse moest namelijk vanwege blessures en schorsingen aantreden met een sterk gewijzigd elftal. Na tien minuten lag de bal echter al achter Jens Blaswich.

Wie verwachtte dat Heracles na die tegengoal alle schroom van zich af zou werpen en vrijuit zou gaan voetballen, werd teleurgesteld. Het tempo lag te laag en de combinaties liepen spaak door slordigheden. Op slag van rust werd het 2-0. Na rust maakte keeper Michiel Brouwer zijn eredivisiedebuut toen hij de geblesseerde Blaswich verving. Heracles leek wat meer in de wedstrijd te komen, kwam meer aan voetballen toe. Na zo'n tien minuten ging Maximilian Rossmann per brancard ook nog van het veld - nee, het zat allemaal ook niet mee - en daarna scoorde Vitesse de 3-0 en was de wedstrijd gedaan.

Vitesse miste in de extra tijd in de persoon van Büttner nog een (tweede) penalty. De uitslag had dus ook makkelijk nog hoger uit kunnen vallen.

Het was alweer de tweede keer dat Heracles dit seizoen door het ijs zakte. De eerste keer, met een 5-0-nederlaag bij Willem II, werd de verklaring vooral gevonden in onderschatting en te snel terug willen komen na een achterstand. Daar zou het team van geleerd (moeten) hebben. Waar het nu aan lag? Er zijn twee weken om dat te analyseren. En in die tijd blijft Heracles 'gewoon' vierde.

Ook dit seizoen hebben wij de verkiezing ‘speler van het seizoen 2018 – 2019’ opgezet. Een deskundig panel van inmiddels acht personen (onder wie één dame) bepaalt na de wedstrijden uit welke vier spelers jullie kunnen kiezen.

Kristoffer Peterson is de speler van de maand augustus/september op basis van de scores over augustus ( twee wedstrijden, voor Willem II uit zijn er geen punten gegeven) en september (vier wedstrijden, de bekerwedstrijd uit tegen FC Den Bosch is niet meergenomen). Bij Fox werd onze Zweedse spits eveneens uitgeroepen tot Eredivisiespeler over september. Hij kreeg de prijs (een mooie bokaal) vanwege 'zijn uitstekende prestaties in september' en omdat hij 'dit seizoen in bloedvorm verkeert'.

Ons eigen klassement over de eerste twee maanden van dit seizoen ziet er als volgt uit:

1) Kristoffer Peterson 10 punten;
2) Lerin Duarte 9 punten;
3) Janis Blaswich 6 punten;
4) Mo Osman, Maximilian Rossmann en Adrián Dalmau allen 3 punten;
5) Alexander Merkel 2 punten en;
6) Brandley Kuwas, Bart van Hintum en Robin Pröpper 1 punt.