Nieuws

De prijzen voor bier en frisdranken op de omloop in het stadion gaan in het nieuwe jaar omhoog. Een kwart liter bier kost nu € 2,35, een halve liter € 4,70. Voor frisdranken betaal je voortaan € 2,30.

De prijsstijgingen zijn volgens Heracles en Almelo Lounge het gevolg van de btw-stijging (van 6 naar 9%), hogere inkoopkosten en een nieuwe CAO. De prijzen zijn zaterdagavond, als PEC Zwolle op bezoek komt, van kracht.

Ook in de businessclub gaan de prijzen omhoog. Gelukkig blijft in het supportershome alles bij het oude. Daar is een pilsje nu dus nog voordeliger. En als je een beetje doordrinkt, heb je je lidmaatschapskaart er dus ook zo uit.


Heracles is er niet in geslaagd om zaterdagavond met punten terug te keren uit Groningen. Het sterk vernieuwde Groningen, met nieuwelingen Bruns, Bel Hassani en Sierhuis, was de betere ploeg en won met 3-0.

Groningen was vanaf de eerste minuut de bovenliggende ploeg. De gedrevenheid van de noorderlingen leverde al na twaalf minuten de 1-0 op, uit een strafschop na een onhandige handsbal van Czyborra. Heracles wist in het eerste bedrijf slechts een enkele kans te scheppen. Vlak voor rust leek Duarte de gelijkmaker binnen te koppen, maar doelman Padt redde op miraculeuze wijze.

Na rust viel Groningen terug en omdat het lang 1-0 bleef, bleef Heracles kans houden op in elk geval een punt. Toch was Groningen, dat toch echt niet grandioos speelde, dichter bij de 2-0 dan Heracles bij de gelijkmaker. In het laatste kwartier maakte nota bene Bruns aan alle Almelose illusies een einde met twee goals, waarvan eentje een beauty was, een fraaie bal van afstand over de te ver voor zijn doel staande Blaswich heen. Voor Bruns volgde nog een publiekswissel.

Niet alleen vanwege het resultaat maar toch ook vanwege het spel een teleurstellend begin van de tweede competitiehelft. Heracles oogde niet erg geïnspireerd en voetbalde moeizaam. Dat het elftal door trainer Wormuth bovendien weer eens in de zoveelste nieuwe opstelling de wei in was gestuurd, droeg er ook niet toe bij.

Update 17 januari 2019:

Heracles heeft per direct verdediger Mats Knoester (20) aangetrokken. De speler van Feyenoord tekende donderdagmiddag een contract voor 2,5 jaar met een optie voor nog een seizoen. Knoester speelde ruim veertien jaar bij Feyenoord en doorliep alle nationale jeugdelftallen

De verdediger is blij met zijn transfer. "Ik heb erg veel zin in deze nieuwe uitdaging", reageert hij op de website van Heracles. "Vanaf het eerste moment was het gevoel bij deze club erg goed. De keuze was daarom vrij snel gemaakt."

Mark-Jan Fledderus omschrijft Knoester als een 'talentvolle verdediger'. "Hij heeft veertien jaar in de Feyenoord-opleiding gespeeld en heeft ook alle nationale jeugdelftallen doorlopen. Mats heeft een goed linkerbeen en kan zowel centraal als linksback spelen. Hij staat verdedigend zijn mannetje en heeft voetballend vermogen. Hier in Almelo kan hij zich verder ontwikkelen."

Welkom Mats en veel succes bij onze mooie club!

Update 15 januari 2019:

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van vanmiddag werd bekend gemaakt dat Vincent Vermeij definitief naar Fc Den Bosch is vertrokken. Hij wordt de komende maanden verhuurt en na het seizoen heeft de club uit Den Bosch de optie om hem van Heracles over te nemen.

Robin Pröpper: verder werd ook bekend gemaakt dat het contract van Robin (loopt tot juni 2019) met één jaar is verlengt, met een optie van nog één jaar. Dat zou kunnen betekenen dat hij tot juni 2021 aan onze club verbonden is. Zijn herstel in Zeist verloopt naar wens, maar hij verwacht niet dat hij dit seizoen nog in actie zal komen.

Financieel resultaat: Rob Toussaint gaf tijdens de bijeenkomst ook nog aan dat Heracles het jaar 2018 positief heeft afgesloten, met een bedrijfsresultaat van € 2,6 miljoen in de plus.

Heracles gaat met een prima gevoel de winterstop in. Het won tegen Excelsior eindelijk weer eens een uitwedstrijd (de tweede van dit seizoen) en eindigt de eerste seizoenshelft op een vijfde of zesde plek, afhankelijk van wat Vitesse zondag doet tegen De Graafschap. Daar mag op gedronken worden. De negatieve reeks die zich in december aftekende kreeg alsnog een positief slot met de winst in het Rotterdamse Kralingen.

Aanvankelijk zag het er trouwens niet naar uit dat Heracles op een overwinning zou afstevenen. In het eerste kwartier ging de wedstrijd gelijk op, daarna creëerde Excelsior een aantal opgelegde kansen en leek de 1-0 een kwestie van tijd. Gaande de wedstrijd ging Heracles beter spelen en sloeg ze in de 35e minuut toe, Kuwas zette met een steekpass Peterson in kansrijke positie en de Zweed miste niet, 0-1. Vlak voor rust bekroonde Kuwas zelf een fraaie combinatie met Duarte, 0-2. In de tweede helft stroopte Excelsior de mouwen op om de aansluitingstreffer te maken, maar na twintig minuten maakte Osman aan alle Rotterdamse illusies een eind, 0-3.

Al met al heeft Heracles dus een prima eerste seizoenshelft afgeleverd. Ein grosses Prosit!

Waar Heracles-PSV doorgaans een spannend duel oplevert - met meestal, maar niet altijd, PSV als stiekeme winnaar - was dat zaterdagavond helaas niet het geval. Na goed een half uur was de wedstrijd al nagenoeg gespeeld, toen PSV na klungelig verdedigen bij een corner op 0-2 kwam. Vlak voor rust ging Jesper Drost met gestrekt been in op een tegenstander, waardoor Heracles met tien man verder moest.

Maar het had een heel andere wedstrijd kunnen worden als Heracles de kansen die het creëerde, had benut. Met name Brandley Kuwas mocht zich dat aanrekenen. De aanvaller had in de derde minuut de openingstreffer voor het inschieten, maar faalde. Acht minuten later scoorde PSV wel uit zijn eerste echte aanval.

Bij 0-2 had Kuwas er vlak voor rust alsnog een wedstrijd van kunnen maken. Hij ging alleen op keeper Zoet af maar schoof de bal naast het doel. Door defensief te blunderen en de kansen niet te verzilveren, plus de onnodige rode kaart van Drost, maakte Heracles het PSV wel erg makkelijk.

In de tweede helft veerde Heracles nog even op, zowaar leek de ploeg het PSV toch nog lastig te gaan maken, maar de opleving was van korte duur. In de slotfase liep PSV nog uit naar 4-0, tussendoor stopte Janis Blaswich nog een penalty nadat invaller Czyborra een inzet op de lijn had gekeerd door zijn handen te gebruiken. De af en toe zeer kinderachtig fluitende Higler reduceerde Heracles daarop tot negen man.

Frank Wormuth kon het in zijn reactie niet nalaten om wat sarcastisch te schamperen op de scheids, 'aber das hat man zu akzeptieren'. Hij compimeenteerde zijn ploeg dat het er in de tweede helft toch nog alles aan had gedaan en was blijven vechten. Mark van Bommel sprak van een 'volwassen' overwinning en vond het een topprestatie om in Almelo te winnen, waar tot nu toe alleen Feyenoord met drie punten was weggegaan.

Tja. Maar weer is er een wedstrijd gespeeld waarin we al vroeg kansloos waren. In plaats van 4-3-3 had Wormuth gekozen voor een 4-4-2 opstelling, gokkend op de counter met Kuwas en Peterson. Dalmau was het slachtoffer van de tactiek. Voor hem stond Drost erin als vierde middenvelder. Heracles moest het met die taktiek vooral hebben van individuele acties, waarbij met name Lerin Duarte zich onderscheidde.

Heracles is nu afgezakt naar de zevende plek en kan zondag, afhankelijk van de andere uitslagen, nog verder zakken. Komend weekend moeten er uit bij Excelsior absoluut punten worden gepakt om de vrije val te stoppen. Natuurlijk, achtste of negende is een plek waar Heracles zich niet voor hoeft te schamen. Maar toch. Met slechts drie puntjes in december zou de kalkoen met kerst toch wel eens heel wat minder kunnen smaken.