Volg ons! Bekijk ons op Facebook Bekijk ons op YouTube

Heracles verspeelt in de slotseconden 1 punt

Heracles verspeelt in de slotseconden 1 punt
Kenmerkend voor een aanstaande landskampioen is dat ze in de laatste seconden een wedstrijd in hun voordeel weten te beslissen. Je zag het vorig seizoen regelmatig bij Feyenoord en nu is PSV de club die meestal aan het langste eind trekt en met de zege aan de haal gaat. Zo kregen ze het in november 2017 tegen PEC in Zwolle in de extra tijd het voor elkaar en zo ook nu tegen ons. 
 
Onprofessioneel balverlies op de helft van PSV door invaller Paul Gladon in de laatste seconden, leidde tot de laatste aanval van de Eindhovenaren. Vanuit deze aanval scoorde Luuk de Jong de winnende, daarbij moet ook worden aangetekend dat onze linksback de buitenspeler van PSV alle ruimte gaf om voor te geven en De Jong niet kort werd gedekt door Robin Pröpper. Trainer John Stegeman was des duivels mede omdat Gladon geen moeite deed zijn foute pass te herstellen.
 
PSV mag vooral doelman Jeroen Zoet dankbaar zijn met enkele goede reddingen op o.a. een schot van Kristoffer Peterson, wiens geplaatste schot hij knap uit de kruising had getikt en kansen van Brahim Darri, Vincent Vermeij en een kopbal van Robin Pröpper.
 
In de eerste helft was PSV de bovenliggende partij en de 0-1 kon elk moment vallen. We hadden ons al bij een 0-0 ruststand neergelegd, maar in de 44e minuut sloeg PSV alsnog toen. Een vrije schop werd door Luuk de Jong doorgekopt naar drie vrijstaande PSV-ers. Van dichtbij wist Steven Bergwijn dit buitenkansje te benutten en zorgde voor de 0-1. Met deze domper gingen de spelers van Heracles de kleedkamer in.
 
In de tweede helft was het weer PSV die het initiatief nam, maar gaande de wedstrijd creëerde Heracles zich ook meer kansen en zoals gezegd was het steeds Jeroen Zoet die een sta in de weg was. Tot de 65e minuut Brahim Darri op snelheid werd weggezonden. Linksback Santiago Arias was geklopt en rest hem niets anders dan de snelle buitenspeler onderuit te halen binnen het 16 meter gebied. De toegekende strafschop werd koelbloedig door Jeff Hardeveld benut, zodat de 1-1 een feit was. Het was een verdiende gelijkmaker omdat Heracles aanvallend alle ruimte werd gegeven en daardoor kansen creëerden en PSV aanvallend geen vuist kon maken.
 
Een gelijkspel had de verhoudingen juist weergegeven, maar de gelukkigste heeft gewonnen was de algemene conclusie. De spelers van Heracles hebben gestreden en dropen teleurgesteld af, wel onder een daverend applaus van het thuispubliek. Het was een aantrekkelijke en spannende wedstrijd.
 

Reacties:


geplaatst op: 11-08-2014 11:36:29
Naam: bert
Reactie:
Hee Rossie, je kunt nu wel lachen dat je met AZ van ons shebt gewonnen, maar op 1 september voetbal je gewoon weer bij ons op rechtsbuiten. Kan ik weer lekker op 10.

Naam:

Emailadres:

Reactie:

Code: Anti Spam. typ hier in: hvh

* alle velden zijn verplicht. m.u.v. het emailadres.