Volg ons! Bekijk ons op Facebook Bekijk ons op YouTube

Heracles poetst in extra tijd 2-0 achterstand weg

Heracles poetst in extra tijd 2-0 achterstand weg

Lang leek het er woensdagavond op dat Heracles een welhaast 'traditionele' nederlaag aan de broek zou krijgen op bezoek bij Excelsior. Maar in blessuretijd vocht Heracles zich dan toch nog langszij dankzij twee doelpunten van Jamiro Monteiro, waarvan de tweede in de allerlaatste minuut vanaf elf meter. Uitslag 2-2. 

Het zat Heracles bepaald niet mee in Kralingen. Vroeg in de tweede helft leek de wedstrijd min of meer beslist toen scheidsrechter Mulder een penalty aan de gastheren gaf. Peter van Ooijen zou de bal met de hand uit het doel hebben gehouden maar op beelden vanuit verschillende hoeken was daar moeilijk bewijs voor te vinden. Onze middenvelder moest er ook nog met rood af. Van Duinen schoot binnen en dat betekende 2-0. Al in de zevende minuut waren de Kralingers op 1-0 gekomen. 

Na die tweede tegengoal probeerde Heracles het nog wel, met Brandley Kuwas voorop, maar erg overtuigend was het niet, zoals het dat ook in de eerste helft al niet was. De gastheren waren enkele malen dichter bij hun derde treffer en raakten nog tweemaal via de handen van Bram Castro het aluminium. Maar zie, de wonderen zijn de voetbalwereld nog niet uit, zoals vorige week in de Champions League ook al was gebleken. 

Monteiro zorgde ervoor dat Heracles toch nog met een punt huiswaarts kon keren. Niet dat het er veel toe deed, hoewel het voor het zelfvertrouwen natuurlijk wel goed was na drie achtereenvolgende nederlagen. Meer dan een wat anonieme plek in het rechterrijtje zit er waarschijnlijk niet in, maar hopelijk kan de ploeg toch nog met enige glans het seizoen afsluiten. 

Op zondag 29 april is de laatste thuiswedstrijd, tegen Utrecht, en een week later reist Heracles andermaal af naar Rotterdam, op bezoek bij Sparta, wat een heel pikant duel kan worden. 

Reacties:


geplaatst op: 18-04-2018 23:19:10
Naam: Jales
Reactie:
De wedstijd tegen Exc. leek helaas beslist te worden door de scheids. De man vond het nodig om een penalty tegen en een rode kaart te geven voor een vermeende handsbal van v. Ooijen. Maar Heracles kwam ijzersterk terug door met 10 tegen 11 gedurende de hele 2e helft de uitslag toch nog gelijk te trekken. Een miraculeus maar dik verdiend resultaat. Op naar het 115 jaar Heracles feest, met ook volgend seizoen weer eredivisie voetbal in Almelo waarbij Heracles van niemand wat cadeau krijgt.


geplaatst op: 18-04-2018 22:17:01
Naam: klaas
Reactie:
Dat Peter rood kreeg ligt aan de ogen van de scheidsrechter. Hij kon het zelf niet waarnemen stond in een lijn met twee spelers van Excelsior. Waarschijnlijk op appeleren van Excelsior kreeg Peter rood. Gezien de inzet van PEC gisteren bij FCT lijkt het mij dat FCH met dezelfde inzet de laatste competitie wedstrijd in Rotterdam moet spelen.

Reageren:

Nieuws bericht:
Heracles poetst in extra tijd 2-0 achterstand weg

Naam:

Emailadres:

Reactie:

Code: Anti Spam. typ hier in: hvh

* alle velden zijn verplicht. m.u.v. het emailadres.