Volg ons! Bekijk ons op Facebook Bekijk ons op YouTube

Castro zwaait af en contract Roland Baas niet verlengd

Castro zwaait af en contract Roland Baas niet verlengd

Na vier seizoenen gaan de wegen van Bram Castro en Heracles uit elkaar. Dat heeft de club woensdag bekendgemaakt. Een grote verrassing is het niet: na vorig seizoen liet de doelman al weten graag weer terug te keren naar België om dichter bij zijn gezin te zijn. Castro zelf denkt er nog niet aan om definitief zijn handschoenen aan de wilgen te hangen. 

Een grotere verrassing is dat Heracles niet verder gaat met Roland Baas. Men ziet er van af om de optie in zijn contract tot een jaar verlenging te lichten. De reden: De nieuwe trainer Frank Wormuth ziet het niet zo in hem zitten, hij heeft een ander beeld van een linkerverdediger. Baas pakte echter wel de kans om zich in het eerste te spelen nadat door blessures spelers waren weggevallen. En hij deed het goed, zie de polls ook voor de Man of the Match, waarin hij in meerdere wedstrijden bij de top-3 hoorde. 

Ook neemt Heracles afscheid van Jaroslav Navratil en Paul Gladon. De buitenspeler was 4,5 jaar Heracles-speler maar wist eigenlijk nooit een vaste basisplaats te veroveren. Aan de huur van spits Gladon van Wolverhampton Wanderers komt een eind. Aanvankelijk was hij eerste spits, maar al voor de winterstop moest hij zijn plek afstaan aan Vincent Vermeij. 

Verder heeft Heracles formeel de contracten opgezegd met Renze Fij, Kai Huisman en Gor Agbaljan. Castro weg, Fij weg: er zullen dus twee nieuwe keepers aangetrokken worden die samen met Michael Brouwer en Harm Zeinstra moeten gaan uitmaken wie volgend seizoen onder de lat staat. 

Formeel werd ook het contract met Tim van de Berg opgezegd, maar er is nog een kans dat hij blijft. Wormuth wil eerst een beter beeld van hem krijgen, aldus Mark-Jan Fledderus.

Clubs in het betaald voetbal zijn verplicht om voor 1 april te melden of ze met een spelers, van wie het contract afloopt, door willen gaan of niet. Formeel aangeven dat men een speler niet langer wil houden, wil nog niet zeggen dat men een speler daadwerkelijk wil laten gaan, men kan daarna altijd nog om de tafel gaan zitten om een nieuw contract overeen te komen. 

 

Reacties:


geplaatst op: 30-03-2018 23:36:08
Naam: Draaijer
Reactie:
Hoe kun je zo'n talent als Baas laten gaan? Volkomen niet des Heracles! De duitser zal wel iemand anders op het oog hebben en Fledderus heeft zich laten overrulen. Maar dan nog. Ik zie liever een Nederlands talent dan een Duits talent bij Heracles, zonder dat ik enige hekel aan Duitsers heb hoor, laat dat duidelijk zijn. Dit past niet bij heracles!!!!


geplaatst op: 30-03-2018 23:01:05
Naam: N!cky
Reactie:
Van Castro konden we het allemaal zien aankomen, en het is hem zo gegund! Transfervrij richting België maar vooral naar zijn gezin.
Het contract van Roland Baas niet verlengd. Ik snap er geen pepernoot van want wat doet hij het goed. Lekker opkomen, assist geven, strak verdedigen, goede kop. Een speler die je zo graag in je eigen team hebt. Wat hoop ik dat het een 1 april grap is !!!


geplaatst op: 28-03-2018 20:38:21
Naam: Hans
Reactie:
Denk dat onze nieuwe trainer een betere versie uit de hoge hoed tovert Humphrey,uit zn eigen school.
Verder hebben we natuurlijk in zeinstra en brouwer al twee reserve doelmannen,moet dus alleen een nieuwe eerste doelman komen,waarbij mn gevoel zegt dat ie ook uit Duitsland komt.


geplaatst op: 28-03-2018 20:20:03
Naam: Humphrey
Reactie:
Veel verbazing over het niet lichten van het nog één jaar doorlopend contract van Roland Baas. De jongeman deed het aardig, hij kwam zelfs enkele keren in de nominatie van de MOTM voor. Hij moet gewoon het niveau zien vast te houden, dan komt er zeker wel een profclub!


geplaatst op: 28-03-2018 19:56:30
Naam: redactie
Reactie:
Gecorrigeerd, A3N.


geplaatst op: 28-03-2018 19:22:21
Naam: A3N
Reactie:
Dacht dat we Harm Zeinstra ook nog hadden!!

Reageren:

Nieuws bericht:
Castro zwaait af en contract Roland Baas niet verlengd

Naam:

Emailadres:

Reactie:

Code: Anti Spam. typ hier in: hvh

* alle velden zijn verplicht. m.u.v. het emailadres.