Volg ons! Bekijk ons op Facebook Bekijk ons op YouTube

Effectief Heracles boekt eerste uitzege

Effectief Heracles boekt eerste uitzege

Heracles heeft vrijdagavond zijn eerste uitoverwinning van dit seizoen geboekt. In Kerkrade werd Roda JC met 3-0 verslagen. De zege was vooral te danken aan de veel grotere effectiviteit aan Heracles-zijde.  

Al na twaalf minuten poeierde Brandley Kuwas uit een vrije trap de bal als een streep in het doel. Twee ploegenoten zorgden daarbij voor een gaatje in de geelzwarte muur. Na afloop vertelde hij voor de camera's dat ze er de afgelopen twee weken speciaal op getraind hadden. Vijf minuten voor rust zorgde Kristoffer Peterson na een fraaie individuele actie voor een comfortabele 0-2 voorsprong. Roda zette er weinig tegenover en kwam ondanks meer balbezit nauwelijks tot uitgespeelde aanvallen. De Limburgers drongen in de tweede helft uiteraard aan. Het niveau van de wedstrijd was niet hoog, het veld raakte bovendien besneeuwd, maar spektakel was er te over. Voor het doel van Castro deden zich enkele hachelijke situaties voor, maar vooral de doelman zelf voorkwam de aansluitingstreffer. De koempels hadden ook wel een beetje pech, de bal wilde er gewoon niet in. Aan de andere kant had Heracles ook enkele flinke kansen. Heracles had ook het geluk dat scheidsrechter Kamphuis een handsbal van Droste in de zestien niet zag, hij had er een penalty voor kunnen geven. 

In de laatste minuut maakte Peter van Ooijen er op aangeven van Kuwas nog 0-3 van. Het was in al die jaren sinds 2005 pas de tweede keer dat Heracles in Kerkrade als overwinnaar van het veld stapte. De ploeg steeg door de overwinning voor even naar de negende plek. Volgende week ook Twente pakken en wie weet krijgen we nog een toetje. Het zou een mooi afscheid van Stegeman zijn. 

 

 

Reacties:


geplaatst op: 03-03-2018 12:50:56
Naam: Stephan
Reactie:
Heracles in het linkerrijtje nog in de race voor Play Offs en de mannen van GertJan steeds dichter bij de nacompetitie.
Zie hier het verschil tussen een nuchter en realistisch beleid gericht op de lange termijn en korte termijn opportunisme. Geld en grote budgetten zijn geen garantie voor succes.


geplaatst op: 03-03-2018 11:53:03
Naam: Alex
Reactie:
En....wederom de nul gehouden achterin.


geplaatst op: 03-03-2018 11:36:09
Naam: Jales
Reactie:
@Humphrey,

zo is't, strakke reactie.


geplaatst op: 03-03-2018 11:31:05
Naam: Humphrey
Reactie:
Tja ‘ de buren’ hun pijn doen doe je alleen maar om van ze te winnen. En de winst van gisteren draagt mede bij om dit seizoen alsnog mooi te kunnen afsluiten. Want een 8e plaats zit er nog zeker in, waarom niet! Het ‘ lachertje’ van de eredivisie kan nog zeker de play-offs halen en waarom niet? Ik kan mij niet voorstellen dat ‘ de rooien’ er uit vliegen, daarvoor zijn Sparta, NAC en Roda veel te zwak. Die ontspringen de dans, net als een tijd geleden, toen ze de zaak geflest hebben. De slapjanussen in Zeist lieten ze ontsnappen en daar hebben ze handig gebruik van gemaakt.


geplaatst op: 03-03-2018 11:13:58
Naam: A3b
Reactie:
Verdiende overwinnning.
Als we de buren pijn willen doen, dan gewoon volgende week eindelijk weer eens van ze winnen.


geplaatst op: 03-03-2018 09:00:14
Naam: jacco
Reactie:
klinkt misschien stom, maar een nederlaag had voor mijn gevoel niet zo heel verkeerd geweest.

Wij redden het dit seizoen wel, maar we hadden onze buren even goed pijn kunnen doen door niet te winnen.

Dit geeft ook wel aan hoe graag ik twente met terugwerkende kracht haar straf gun.

Maar prima overwinning en safe, is ook wat waard.


geplaatst op: 03-03-2018 08:54:55
Naam: Jales
Reactie:
Het zal wel aan mij liggen, maar ik heb het geluid van die Fox commentator zo zacht gezet dat het niet meer stoorde. Als Heracles uit tegen F’noord speelt is kennelijk alleen F’noord voor Fox noemenswaardig. Gisteren tegen Roda liet Fox weer blijken niet zo van zwart/wit gecharmeerd te zijn. Het doelpunt van Kuwas was volgens Fox bovenal een Roda -keeper fout!

Verdiende overwinning van Heracles. Behoudens een paar goeie momenten van Roda voor het doel van Castro, had Heracles voor het belangrijkste gedeelte het heft in handen tijdens deze wedstrijd.
Heracles creëerde de meeste kansen, waar er 3 van benut werden. De 0-1 voor Heracles van Brandley Kuwas was er eentje om nog een keer terug te kijken.Reageren:

Nieuws bericht:
Effectief Heracles boekt eerste uitzege

Naam:

Emailadres:

Reactie:

Code: Anti Spam. typ hier in: hvh

* alle velden zijn verplicht. m.u.v. het emailadres.