Volg ons! Bekijk ons op Facebook Bekijk ons op YouTube

Opluchting na zwaar bevochten zege op Willem II

Opluchting na zwaar bevochten zege op Willem II

Heracles heeft tegen Willem II een broodnodige overwinning geboekt. Het werd zaterdagavond 1-0 dankzij een doelpunt op slag van rust van Vincent Vermeij uit een pass van Brandley Kuwas. Met de eerste overwinning van 2018 heeft Heracles zich weer wat lucht verschaft en afstand genomen tot de onderste regionen. 

Makkelijk ging het echter niet. Heracles kwam beter uit de startblokken dan de gasten, was dreigend en verschafte zich enkele goede mogelijkheden Met name Vermeij kreeg bij een corner een opgelegde kans om in alle vrijheid de openingstreffer te maken, maar hij kopte over. Gaandeweg de eerste helft kwam Willem II beter in de wedstrijd en drong het meer aan.  De ploeg kreeg zelfs een levensgrote kans om op voorsprong te komen, maar Ogbeche miste voor een leeg doel. Vlak voor rust sloeg Heracles toe. Castro gooide de bal naar Kuwas,die vanaf halverwege de eige helft richting de zestien en schoof de bal met een bekeken pass op de inlopende Vermeij die knap binnenschoot. 

Na rust kwam er meer leven in de wedstrijd. Willem II ging op zoek naar de gelijkmaker, wat Heracles de ruimte gaf om met snelle uitvallen gevaar te stichten. Enkele malen waren de Tilburgers dichtbij de gelijkmaker, het was billenknijpen achterin bij Heracles, maar de ploeg hield stand. In de slotfase hadden Kuwas en invaller Mo Osman het duel definitief in het slot kunnen en moeten gooien, maar beiden faalden.

Het was allemaal niet even fraai wat Heracles liet zien, misschien lag het aan de spanning die op het duel stond. Maar de ploeg liet eindelijk weer zien dat ze kan knokken als collectief. Het was een zwaarbevochten overwinning die drie heel erg nodige punten opleverde. Het was al twee maanden geleden dat Heracles als winnaar van het veld stapte. Complimenten vooral aan Tim van de Berg en Ronald Baas die het als vervangers van de geblesseerde, vaste krachten op de backposities uitstekend deden. Met hun bravoure en koelbloedigheid maakten ze indruk.

 

 

Reacties:


geplaatst op: 11-02-2018 22:22:29
Naam: heravjenne
Reactie:
Sportief!!Matthijs Brandenhorst de keeper van Willem maakte na afloop ondanks de nederlaag een toch wel sportief gebaar naar vak P.Dit omdat hij tijdens de wedstrijd een 2e bal keihard de tribune schoot.De nodige plastic glazen bier(zonde) en spreekkoren waren het resultaat van deze actie! Prima en sportief!!


geplaatst op: 11-02-2018 17:48:07
Naam: A3b
Reactie:
Mooi was het niet, maar gevochten werd er wel en ik vond de overwinning verdiend. Vergeet ook niet dat de scheids zeker niet op onze hand was.geplaatst op: 11-02-2018 15:36:47
Naam: Jales
Reactie:
@Berend of Bennie,
Dat jij het niet ziet is heel wat anders dan dat Kuwas het niet zou laten zien.
Duidelijk is dat je ook de toetsen op het toetsenbord niet scherp ziet.
Hoe kun je anders verklaren dat je je bij Hafc.nl als Berend uitgeeft en hier bij HvH als Bennie?
Nogmaals nok af aub!geplaatst op: 11-02-2018 14:26:41
Naam: Humphrey
Reactie:
Als Peterson niet hopeloos uit vorm is zet hij ons na 10 minuten op een 1-0 voorsprong. Is Kuwas wat nauwkeuriger dan was het in de 85e minuut 2-0 en hadden we niet tot het einde in spanning gezeten. Ja zo kan ik wel doorgaan Bennie. Je moet niet teveel kijken wat de tegenstander deed maar vooral ook niet vergeten dat wij ook kansen genoeg hebben gehad om de wedstrijd eerder te beslissen. De gelukkige heeft gewonnen zeggen ze dan, maar geluk dwing je ook af en dat is ook een kwaliteit, van een gehavend team niet te vergeten.


geplaatst op: 11-02-2018 14:08:53
Naam: Bennie
Reactie:
Oké Humphrey, gezwijnd mag ook. Maar voor de neutrale kijker ging het gelijk op en als die Ogbeche gewoon rechtuit schiet is het 0-1 en wordt het een andere avond. En Jales, die Kuwas zal ongetwijfeld veel kwaliteit hebben maar hij laat het de laatste tijd veel minder zien dan in het begin. Maar goed nog 2 maal winnen en 2 maal gelijk en we hebben het weer gered. Graag winnen van Twente en Zwolle, vooral Twente


geplaatst op: 11-02-2018 12:16:00
Naam: Jales
Reactie:
@ Bennie of @Berend,
Jij bent een man met 2 namen of 2 gezichten of nog meer, of heel misschien is er iemand met precies dezelfde teksten. Ga weg man!

Dik verdiende punten overigens zaterdagavond in Almelo voor Heracles in de wedstijd tegen WII!
Op basis van inzet, (Baas, Vermeij, Peterson), kwaliteit (Kuwas, Pröpper, Monteiro) en natuurlijk de ondersteuning door de Heracles supportersgeplaatst op: 11-02-2018 12:07:58
Naam: Hans
Reactie:
Het is gewoon reuze knap om met zoveel mutaties op basis van werklust de punten in huis te houden.Chapeau.


geplaatst op: 11-02-2018 12:01:55
Naam: Draaier
Reactie:
De objectieve toeschouwer zal zeggen dat een gelijkspel een betere afspiegeling van de verhoudingen (en het voetbal) waren, dat is duidelijk. Willem II had grote delen van de wedstrijd een overwicht en wij kwamen een paar keer goed weg. Dus meer dan verdiend was de overwinning absoluut niet. Maar daarom niet minder blij. Het mag ons ook wel eens meezitten.


geplaatst op: 11-02-2018 11:35:07
Naam: Humphrey
Reactie:
Ik weet niet wat jij onder ‘ gestolen punten’.verstaat Bennie. Wij waren in mijn beleving niet de onderliggende party, we hebben niet gescoord uit buitenspel positie of een handsbal die de scheids niet gezien heeft. Dat de sukkel van Willem II de bal er niet inschiet is gebrek aan kwaliteit en komt niet door ons! Je kunt zeggen dat we gezwijnd hebben, maar niet dat de punten ‘ gestolen’ zijn. Daar was Willem II gewoon veel te zwak voor. Ze staan niet voor niets 7 punten achter ons.


geplaatst op: 11-02-2018 10:51:23
Naam: Bennie
Reactie:
Humphrey, meestal geef je goede teksten maar als je nu zegt 'meer dan verdient' dan heb je echt jouw zwart witte bril op gehad. Dit waren 2 gestolen punten maar het geeft niet. Met deze matige selectie en dan ook nog invallers van deze matige selectie is elk punt meer dan welkom


geplaatst op: 11-02-2018 07:55:12
Naam: Roepieroepievogel
Reactie:
Geweldige teamprestatie, gevochten als leeuwen door de spelers die ons zaterdag ter beschikking stonden.Complimenten ook aan de technische staf, die een aantal minder getalenteerde spelers aardig aan het voetballen heeft gekregen. En Humprey, de kritiek die ik regelmatig heb is ook meestal gericht op het beleid, niet op de spelers/technische staf, die kunnen veelal niet beter.


geplaatst op: 10-02-2018 22:26:42
Naam: Humphrey
Reactie:
Geweldige 3 punten en meer dan verdient. Het team heeft ons tot de laatste minuut in spanning gehouden en bijna iedereen bleef zitten. Ook een compliment aan onze fans, ze bleven het team steunen tot de laatste minuut. Zo hoort het, in dit 'mager' seizoen de club blijven steunen en niet te lang blijven stilstaan bij wat er niet goed gaat.

Reageren:

Nieuws bericht:
Opluchting na zwaar bevochten zege op Willem II

Naam:

Emailadres:

Reactie:

Code: Anti Spam. typ hier in: hvh

* alle velden zijn verplicht. m.u.v. het emailadres.