Volg ons! Bekijk ons op Facebook Bekijk ons op YouTube

Heracles komt niet voorbij Ado Den Haag: 1-1

Vorige week bij Groningen liet Heracles in de eerste helft bitter weinig zien maar kwam het na een spectaculaire inhaalrace in de tweede helft toch nog op 3-3. Zaterdagavond thuis begon Heracles wederom veel te slap aan de wedstrijd, thuis nota bene, tegen ADO Den Haag. Het keek volkomen terecht bij rust tegen een 0-1 achterstand aan, waarmee de ploeg eigenlijk nog zijn handen dicht mocht knijpen gezien het handvol kansen dat de Hagenezen kregen. In de tweede helft was het net als in Groningen een heel ander verhaal. Illustratief was onder meer dat Jakubiak, die matig begon, na rust de belangrijkste man van Den Haag, El Khayati, na rust aan de ketting wist te leggen. Heracles knokte, speelde vol passie, legde de ene na de andere aanval op de mat en liep over de Hagenezen heen. Maar verder dan een gelijkmaker, een prachtige goal van Reuven Niemeijer na een al even fraaie combinatie met Kuwas en Vermeij in de 57e minuut, kwam de ploeg niet. De objectieve toeschouwer zou vinden dat het gelijkspel een juiste weergave was van de krachtsverhoudingen. Bovendien heeft hij een leuke, spannende wedstrijd gezien, maar daar kopen wij natuurlijk niks voor. 

Hoewel ook ADO Den Haag in de tweede helft een paar kansen kreeg, had er voor Heracles gewoon meer ingezeten. Zo hadden drie kopballen van Vermeij een beter lot verdiend, maar de bal wilde er kennelijk niet in. Maar wordt dit een trend? Moet John Stegeman nou telkens in de rust de boel op scherp zetten zodat we een Heracles zien zoals we dat graag willen zien? De ploeg is al meerdere keren dit seizoen labbekakkerig begonnen aan een wedstrijd, maar dan altijd op vreemde bodem, uit. Zaterdagavond gebeurde dat thuis, in eigen stadion, voor eigen publiek. Of was men soms verrast dat ADO Den Haag zo aanvallend uit de startblokken schoot? Op deze manier raakt een plek in de play offs steeds verder uit zicht. Jammer. 

Reacties:


geplaatst op: 04-02-2018 11:28:48
Naam: Jales
Reactie:
Na een matige 1e helft, een goede 2e helft.
Al met al een leuke wedstrijd tegen een sterk Ado Den Haag.

De beste man zaterdagavond bij Heracles vond ik andermaal Tim Breukers. Hij laat zijn goede vorm van voor de winterstop ook na de winterstop duidelijk zien. Voor en achter voetbalt ie en wijst ook nog eens de arbiter te recht, voor als het nodig is.

Ik hoorde zeggen: Tim Breukers is de eigenlijke aanvoerder van Heracles.

Castro is te passief in deze rol.
Tim Breukers moet aanvoerder worden.geplaatst op: 04-02-2018 10:01:04
Naam: Humphrey
Reactie:
Het lijkt mij ook niet de doelstelling om met deze selectie de play-offs te halen. Handhaving met tenminste 34 punten is het hoogst haalbare. Hoe dat komt mag voor iedereen wel duidelijk zijn als je jaar in jaar uit de beste spelers verkoopt.

Ik heb na de thuiswedstrijd tegen PSV al gezegd dat als we dit niveau elke wedstrijd kunnen laten zien, we van enkele tegenstander kunnen winnen. Maar ik heb er ook bij gezegd dat het veelal tegen de laagvlieger niet zo is en we de grootste moeite hebben. Zie deze wedstrijd. En blijkbaar kunnen we maar een helft vlammen, ja dan wordt het meestal een gelijkspel.


geplaatst op: 04-02-2018 09:56:05
Naam: patrick
Reactie:
Inderdaad, naar de play-offs voor europees voetbal hoeven we absoluut niet te kijken. We moeten kijken naar de play-offs aan de onderkant van de ranglijst. We staan daarop 7 punten voor, maar dat hadden er meer moeten zijn. De komende 2 wedstrijden (nac en willem2)MOETEN 6 punten opleveren, gezien het zeer zware programma wat we daarna krijgen. We zijn er nog lang niet.
Over gisteravond: dramatische eerste helft weer, waarin we ons compleet laten overbluffen. De tweede helft lukt het vervolgens wel via opportunistisch voetbal. Hezelfde verhaal als tegen Groningen. Met lange halen schijnt het wel te lukken. Alhoewel ik Breukers regelmatig bekritiseer, moet ik zeggen dat hij de laatste weken het voorbeeld voor de rest is.Jakubiak doet het ook naar behoren. Minpunten waren er voor Wuijtens en Peterson. Die Wuijtens hoeft er voorlopig niet meer in, wat mij betreft. Geen enkele goede voortzetting in het spel en verdedigend ook zeer matig. En wat is dat toch met Kuwas ? Elke wedstrijd heeft hij de pijp leeg de laatste 15 minuten. Al met al is het wisselvalligheid troef. Tot overmaat van ramp krijgt toto-divisie voetballer Navratil ook nog een invalbeurt....met dank aan Darri. Zeer dun bezette aanval, waarin een wissel geen enkele vooruitgang meer is.


geplaatst op: 04-02-2018 09:12:29
Naam: Roepieroepievogel
Reactie:
Ik vindt dat we met deze selectie en de manier waarop we spelen ook absoluut niet in de play offs thuishoren.

Reageren:

Nieuws bericht:
Heracles komt niet voorbij Ado Den Haag: 1-1

Naam:

Emailadres:

Reactie:

Code: Anti Spam. typ hier in: hvh

* alle velden zijn verplicht. m.u.v. het emailadres.