Volg ons! Bekijk ons op Facebook Bekijk ons op YouTube

Een redelijk saai seizoen!

Een redelijk saai seizoen!

We zijn de winterstop ingegaan met 22 punten uit 18 wedstrijden en staan daarmee op de 11e plaats.

Geen slecht resultaat, maar toch het voetbal valt me tegen. Als je de sfeer onder supporters peilt, de sites, Facebook etc leest maakt een deel van de supporters zich zorgen. We zijn tenslotte niet meer het kleine clubje dat in 2005 in de Eredivisie terecht kwam en daar na een jaar weer uit zou degraderen.

Een seizoen waarin alles tegen zit
Daar was ik vooral de eerste jaren bang voor. Je weet wel, de scheidsrechters maken fouten in ons nadeel, blessures, verkeerde trainer en ondanks ons uitstekende aankoopbeleid een keer een minder jaar. Als dat allemaal in hetzelfde seizoen gebeurd kunnen we het zelfs in ons vernieuwde stadion moeilijk krijgen.

Toen we met Jan de Jonge toch weer de competitie ingingen zagen de supporters het al aankomen, dit gaat niet goed. Toch had ik toen niet zo’n slecht gevoel. Heracles was na het regime van Jan de Jonge toe aan type John Stegeman,  toen de juiste trainer op het juiste moment. We hadden ook best wel goede spelers als Bryan Linssen, Oussama Tannane, Wout Weghorst, Iliass bel Hassani, Simon Cziommer en Thomas Bruns.

1e helft van dit seizoen
Zeker is wel dat we dit seizoen een mindere selectie hebben, ik weet het we zijn een opleidingsclub en kunnen geen grote namen aantrekken. Zoals het nu is gegaan is de balans tussen het op peil houden, laat staan versterken, van de selectie en het versterken van onze financiële positie te veel doorgeslagen naar het laatste.

Er is veel verkocht en bij de spelers die zijn gehaald heeft Nico-Jan Hoogma deze keer geen gelukkige hand van inkopen gehad. Ik mis in ieder geval een nummer 10, waarbij ik ook kwijt wil dat het vertrek van Thomas Bruns behoorlijk is onderschat. Niet alleen verdedigend, maar ook qua loopwerk en  aanvallend (7, 5 en 4 goals de laatste drie seizoenen) missen we hem.
Verdedigend houdt het dit seizoen zeker niet over, de nul houden is maar één keer gelukt.

Wat ik ook mis zijn spelers met extra inzet, iets wat het Almeloos publiek gewoon wel wil zien. Er moet gebikkeld worden en als het dan niet loopt hebben we daar allemaal begrip voor.
Slecht beginnen kan een keer gebeuren, maar ik zie het net iets te vaak. De wedstrijden tegen Feyenoord, PEC, Twente, Willem II en VVV waren in het begin niet om aan te zien en werden zonder inzet gespeeld. Als je de selectie langs loopt dan verbaast het me niet, er zijn simpelweg te weinig spelers met winnersmentaliteit en kennelijk is dat ook niet bij te brengen.

‘Het stadion moet vol’ zegt de voorzitter terecht, maar dat gaat zo niet lukken.  Daarvoor moet er attractiever worden gespeeld.
Ik hoop dat als we spelers moeten verkopen (en iedereen snapt dat dat moet) er toch af en toe wat meer kwaliteit wordt gekocht en niet alleen maar naar de toekomst wordt gekeken. Een mooie uitdaging lijkt me.

 John Stegeman
Er worden naar goed gebruik gesprekken over contracten tijdens het trainingskamp gevoerd. Ook met John is men in gesprek heb ik begrepen. Ik ben benieuwd wat er uit komt. De meningen over hem zijn toch wel verdeeld onder de supporters.
Een deel zegt, terecht, kijk naar de resultaten! Het drama Jan de Jonge heeft hij goed opgelost en we hebben ons geplaatst voor Europees voetbal. Dat klopt, maar hij had toen ook de beschikking over een goede selectie.

Toch denk ik wordt het tijd voor verandering. Dit jaar heeft hij een duidelijke zwakkere selectie, niet zijn schuld. Maar toch, het voetbal houdt niet over en wat ik hem wel aanreken is dat hij de slappe-hap mentaliteit in de uitwedstrijden er maar niet uit krijgt.  Een andere trainer?  Ik vind dat we er aan toe zijn. Is misschien voor John zelf ook goed.

Trainingskamp en de start na de winterstop
Prachtig is het toch, bijna elke club moet en zal de zon opzoeken. Gert-Jan Verbeek is één van de weinige trainers in Nederland die daar niet zo in geloofd. Volgens mij zijn we toen hij trainer was, naar de wadden gegaan.

In ieder geval, elk kamp is geweldig, een succes, we zijn naar elkaar toegegroeid en dat soort onzinverhalen. Bij Heracles is het aan de resultaten zeker niet te merken.
Resultaten in het verleden…enz enz. ik weet het, maar toch vanaf 2010 leverde alleen een uitwedstrijd bij Heerenveen punten op (0-1 winst na een doelpunt binnen een minuut van Everton). Alle andere wedstrijden werden echt kansloos verloren. De laatste drie uitslagen: 0-3 tegen Excelsior, 4-0 bij Twente en 1-4 tegen Groningen.
De voorspelling thuis tegen PSV is dan niet moeilijk, dat wordt een moeilijk potje voor ons.

Ik ben benieuwd met welke spelers we dat doen. Gaat/mag Joey Pelupessy weg? Doen zou ik zeggen, met nog een contract voor een paar maanden mag hij van mij weg. Zo’n geweldig seizoen speelt hij nou ook weer niet. Spelers van dit type zijn er genoeg te vinden.

Brandley Kuwas dan mag die weg?  Alleen tegen de juiste prijs zou ik zeggen. Maar wat is dan de juiste prijs? Kijk eens naar Vitesse dat minimaal € 10 miljoen voor Rashica vraagt. Dus in die orde van grootte moeten we toch minimaal denken, Daarbij komt dat hij nog een contract voor anderhalf jaar heeft en daarbij heeft Heracles een optie voor nog een jaar. € 10 miljoen voor Brandley? Minimaal!!!

2e helft van het seizoen
Zwartkijkers denken dat we het nog moeilijk gaan krijgen. Dat kan want de overwinningen tegen Ajax, Groningen, Sparta, Roda en het puntje tegen Utrecht kwamen vlak voor tijd tot stand. Geluk? Ik denk het niet, een wedstrijd duurt gewoon 90 minuten.

Ik zie ons niet in het linkerrijtje eindigen, maar degradatiezorgen hoeven we toch ook niet te hebben. Nogmaals, resultaten uit het verleden…
Vanaf 2005 is het gemiddelde van de directe degradant  20 punten. Het hoogste aantal had Roda, dat met 29 punten in 2014 degradeerde.
Interessanter zijn de plaatsen 17 en 16. Daar is het gemiddelde 27 en 31 punten. Meestal heb je daarmee genoeg. Uitzondering waren de jaren 2006 (33), 2011 (35), 2013(33), 2014 (32) en 2017 (34).  Je ziet dus toch in de laatste jaren dat je om safe te zijn toch wel 35 punten moet halen.

Vier overwinningen en een gelijkspel zijn nog nodig, dat gaat gewoon lukken!

Reacties:


geplaatst op: 16-01-2018 14:15:58
Naam: A3b
Reactie:
Een oefenpotjeverliezen is inderdaad niet zo erg, maar de slappe mentaliteit blijft opvallend. Gezien hoe simpel we weer drie goals tegen krijgen?

Tegen PSV zal iedereen wel weer scherp zijn. En dan de volgende uitwedstrijd??

Wat me nog opvalt is dat veel clubs zich toch versterken en wij niet.


geplaatst op: 15-01-2018 11:39:40
Naam: Humphrey
Reactie:
@Jan de tijd zal het leren of deze slappe instelling ons op termijn gaat opbreken. Het is mij te makkelijk om het af te doen met 'het was maar een oefenpotje'


geplaatst op: 14-01-2018 15:08:24
Naam: Jales
Reactie:
@ Humphrey,

Idd een oefenpotje is slechts een oefenpotje. dus geen graadmeter en zeker niet te verwarren met topsport.geplaatst op: 14-01-2018 15:00:08
Naam: Humphrey
Reactie:
Oefenpotje tegen club club op JL nivo, noem je dat topsport van een eredivisie club? Wat denk je dat de tegenstandster daar in Spanje gedaan heeft , op het strand liggen? Kom op, ik heb groot gedeelte van wedstrijd op stream gezien maar het was lamlendigheid troef . Dat wat we te vaak in uitwedstrijden gezien hebben herhaalde zich. Het is te makkelijk af te doen met ‘ het is maar oefenpotje’ Een profvoetballer moet altijd willen winnen, zeker tegen een team wat minder is.


geplaatst op: 14-01-2018 14:44:17
Naam: Jales
Reactie:
Sommigen hier raken helemaal van het Padje. Supporters in paniek.
Er wordt een oefenpotje verloren aan het eind van een trainingsweek in zuid Spanje .
Wat zegt het eigenlijk? Weinig, maar hopelijk dat Heracles zo hard getraind heeft dat de spelers volgende week topfit tegen PSV zijn.geplaatst op: 14-01-2018 13:48:20
Naam: Humphrey
Reactie:
Goed is goed en wat slecht is mag hier ook gezegd worden, ondanks een supportersforum hier, maar verliezen van een 3e Bundesliga club is natuurlijk om je schamen! Mag niet gebeuren als eredivisieclub die al een tijdje met elkaar samenspelen en in alle rust en ontspanning naar dit ene oefenpotje hebben kunnen toewerken. Wat een amateurisme!


geplaatst op: 13-01-2018 22:17:55
Naam: N!cky
Reactie:
" We hadden ook best wel goede spelers als Bryan Linssen, Oussama Tannane, Wout Weghorst, Iliass bel Hassani, Simon Cziommer en Thomas Bruns."
Top toch! (kan wel janken) nu hebben we Kuwas en Pelupessy in de aanbieding (No!)


geplaatst op: 09-01-2018 08:24:01
Naam: WATTE
Reactie:
Een minder seizoen van Pelupessy?? Ik denk het niet. Hij heeft alleen ander werk te doen dan vorig jaar.

Hij moet nu verdedigend alles alleen opknappen. Dat was vorig jaar met Bruns anders. Nijmeijer speelt als verkapte aanvaller en pikt zijn doelpunten mee, maar op het middenveld kom je iemand te kort. Pelupessy moet die gaten allemaal dichtlopen en kan ook niet overal tegelijk zijn.
Tel daar bij op dat achter hem een erg onervaren achterhoede staat, wat ook nog weer druk geeft en bij fouten minder vergevingsgezind is. Dit in ogenschouw nemend kun je niet zeggen dat hij een minder seizoen draait, maar het elftal is gewoon minder.

Ik gun Pelupessy een mooie stap, maar als hij vertrekt moet er ervaring komen en iemand die er gelijk staat. Het elftal is al te broos en mist bij vertrek van Pelupessy in elke linie een leider en strijder.

Hopelijk heeft iemand inside information.....


geplaatst op: 08-01-2018 22:54:47
Naam: Humphrey
Reactie:
Een duidelijk verhaal Adrie. Saai vind ik niet, het is maar met welke verwachtingen je het seizoen in gaat. Er zijn wel hele goede reden aan te wijzen waarom we zoveel goals tegen krijgen. Van den Buijs is (nog) geen Hoogma, Pröpper/Wuytens geen Te Wierik en Van Hintum/Hardeveld zijn niet van het niveau Gosens. Tel dan ook nog eens op dat Joey Pelupessy een minder seizoen draait en dan is het logisch dat we meer goals tegen krijgen.

Verder wordt er te makkelijk gedacht over een eventueel vertrek van Pelupessy. Je zult hem, net als bij Bruns, gewoon op bepaalde momenten missen. Ik ben geen zwartkijker, maar denken dat je het vertrek van Pelupessy intern kan opvangen zou nog wel eens een verkeerde gedachte kunnen zijn. Leuk die invalbeurten van Jakubiak, maar ik wil de man wel eens de volledige 90 minuten zien en hem dan na zo'n 5 wedstrijden beoordelen. Dat we speler(s) met winnaarsmentaliteit missen ben ik het eens, maar vindt er maar één. Op het mentale vlak hebben meer clubs problemen met spelers die het niet kunnen opbrengen. Kijk ik naar wedstrijden in Duitsland, Engeland, Spanje en Italië dan zie ik veel meer temperament en passie bij de spelers. Hoe kan dat, zeg het maar. Ik ben er steeds meer van overtuigd dat temperament en passie ook een kwaliteit is en je moet het in de hebben. De waardering voor spelers met deze eigenschappen en minder technische vaardigheden (zie Wout Weghorst toe hij bij ons speelde) is over het algemeen laag. Een balletje tien keer hoog houden en 'op de stropdas' van je medespeler leggen wordt meer gewaardeerd. Ik had er nu graag één of twee ‘Wout Weghorstjes’ bij gehad.

De 13 punten die nodig zijn moet dan in de thuiswedstrijden tegen met name Ado, Willem II, Fc Enschede en Heerenveen binnen komen. Uit hebben we tegen NAC, Roda, Excelsior en Sparta de mogelijkheid om wat extra punten bij elkaar te sprokkelen. Maar dan moet de selectie wel bij elkaar blijven, of bij vertrek goed aangevuld worden.


geplaatst op: 08-01-2018 20:01:31
Naam: klaas
Reactie:
Gait.

Jij vindt blijkbaar een voorziter die zuinig is geen goeie voorzitter, gezien je woorden. Mag ik je er aan herinneren dat er onder voorzitterschap van Tusveld en Smit er een club is neergezet die stabiel is. Om nu al gelijk aan een doemscenario te denken gaat mij te ver. Eerst afwachten hoe de voorzitter zich het komend jaar prensenteerd.


geplaatst op: 08-01-2018 12:51:45
Naam: Gait
Reactie:
Goed stuk Adrie.Maar ik heb begrepen dat onze nieuwe voorzitter nog zuiniger is dan Jan Smit!Dus wat we daar van mogen verwachten is voor mij een groot vraagteken.


Reageren:

Nieuws bericht:
Een redelijk saai seizoen!

Naam:

Emailadres:

Reactie:

Code: Anti Spam. typ hier in: hvh

* alle velden zijn verplicht. m.u.v. het emailadres.