Volg ons! Bekijk ons op Facebook Bekijk ons op YouTube

Heracles met opgeheven hoofd uit de beker

Heracles met opgeheven hoofd uit de beker
Het is Heracles niet gelukt om donderdagavond, in de achtste finale van de KNVB beker, te stunten in De Kuip tegen Feyenoord. Zonder Vermeij (kleine ‘pijntjes’) of Gladon (ziek) als één van onze spitsen en zonder middenvelder Niemeijer (rugklachten) begon Heracles aan de wedstrijd. De trainers hadden voor de aanvallers Kuwas, Darri en Perterson gekozen, waarbij Perterson de spitsenrol moest invullen. Sebastian Jakubiak nam de plaats van Reuven Niemeijer in. 
 
Doordat Feyenoord fel aan de wedstrijd begon, kwam Heracles onder druk te staan en stapelden de fouten zich op. De 1-0 stond al na zes minuten op het scorebord. Een verkeerde inspeel pass van Dries Wuytens was de aanleiding waardoor Steven Berghuis, vrij voor doelman Castro, de hoek voor het uitzoeken had. Na een kwartier was het Sven van Beek, die uit een scrimmage met een lepe kopbal in de rechterbovenhoek, de 2-0 liet aantekenen. Het Rotterdamse publiek ging er eens goed voor zitten en scandeerden 10,10,10 ! In de daarop volgende minuten had Feyenoord de beste kansen en leek het een walk-over te worden. Tot in de 23e minuut, Brahim Darri gaf een afgemeten voorzet af op de mee opgekomen Tim Breukers, de rechtsback ronde dit buitenkansje fraai af en zorgde voor de 2-1. Heracles zat weer in de wedstrijd en dat was ook aan ons spel te zien. Er kwam meer vertrouwen, doordat er meer duels werden gewonnen en de spelers elkaar beter konden vinden. Tot aan de rust was Heracles de bovenliggende partij. Na een goed opgezette aanval was er nog een grote mogelijkheid voor de gelijkmaker, Chistoffer Peterson stuitte echter op doelman Jones.
 
In de 2e helft was het een matte partij, Heracles wilde wel maar was niet bij machte om Feyenoord pijn te doen. Behalve een schot van invaller Vincent Vermeij, na goed voorbereidend werk van Brandley Kuwas tot aan de achterlijn, kwamen wij niet. De thuisploeg nam gaande de 2e helft het initiatief over en de kansen namen toe. In twee situaties claimden de Rotterdammers een strafschop, scheidsrechter Bas Nijhuis liet echter doorspelen. Een ongelukkige tackel van Sebastian Jakubiak op Jean-Paul Boëtius in het 16 meter gebied werd in eerste instantie afgedaan met een hoekschop voor Feyenoord. Scheidsrechter Nijhuis werd echter overruled door videoref Kuipers en de bal belande vervolgens alsnog op de stip. In de 86e minuut benutte Steven Berghuis dit buitenkansje en met een stand van 3-1 was de wedstrijd gespeeld.
 
Heracles herpakte zich uitstekend, na een belabberd begin in de eerste 20 minuten. De ploeg was niet bij machte om door te drukken en zodoende tot een gelijke stand bij de rust te komen. Trainer John Stegeman hierover: ''Het verraste mij niet die 2-1. het werd hierdoor weer een echte wedstrijd. We knokten ons weer in de wedstrijd en in de tweede helft had er misschien nog wel meer ingezeten.'' En verder: ''De tweede helft was niet hoogstaand, maar we hebben zeker nog mogelijkheden gehad'', vervolgde de coach. ''Ja en dan komt die penalty, dan is het gebeurd. Maar ik heb het teruggezien, het was volgens hem een terechte strafschop.''
 
Een fotoverslag is te zien bij FOTOVERSLAGEN.
 

Reacties:


geplaatst op: 24-12-2017 17:07:27
Naam: N!cky
Reactie:
Hoe zo anderson? Loser!geplaatst op: 24-12-2017 17:06:00
Naam: Nicky
Reactie:
Heracles-VVV
Schaam je ! Eikels


geplaatst op: 24-12-2017 12:56:49
Naam: Jales
Reactie:
@ Rene,

Klopt met die eerste 20 minuten tegen F’noord. Die waren zwak. Daarna bij tijd en wijle goed voetbal gezien. Het lag ook niet aan Nijhuis. Die deed alleen weer wat we te vaak zien.

Met die 3 punten voor vanmiddag hoop en verwacht ik dat je gelijk krijgt.geplaatst op: 23-12-2017 14:35:04
Naam: rene
Reactie:
het lag niet in Nijhuis, 20 minuten lopen slapen en er zijn een paar spelers die niet voor de volle 100% gaan en tegen Feyenoord heb je 120% nodig, van alle elf.
Zondag de eerste drie punter in een uitwedstrijd.


geplaatst op: 22-12-2017 15:58:22
Naam: Jales
Reactie:
@Stephan,

Zou kunnen dat het gegaan is zoals je schrijft. Dus na het belletje van Kassa Kuipers.
De rode draad in het Nederlandse betaalde voetbal is dat de voetbalregels door de bank genomen in het voordeel van Ajax, F’noord en PSV worden toegepast t.o.v. de overige clubs.
Het is een beetje triest, maar niets nieuws, om te zien dat ook streekgenoten daar flink aan meedoen.

Ik zag trouwens geen revanche, zoals jij. Gut gespielt aber sonst nichts, vrij naar wijlen Spitz Kohn


geplaatst op: 22-12-2017 12:42:49
Naam: Stephan
Reactie:
@Jales
Ik dacht dat Nijhuis in eerste instantie niet naar de stip wees, maar pas na het belletje van "Kassa Kuipers".
Het voelt niet goed dat we tegen de grote clubs makkelijk strafschoppen tegen krijgen en met rood van het veld gestuurd worden. Bijvoorbeeld:Propper krijgt uit bij PSV rood en een strafschop tegen, die kaart wordt later geseponeerd. Toch heeft Heracles zich gerevancheerd voor die kampioenswedstrijd.


geplaatst op: 22-12-2017 11:49:11
Naam: Jales
Reactie:
@ Stephan
Ik zit gisteravond ook te kijken naar de bekerwedstrijd van Heracles in R’dam via Fox, met zo’n F’ noord-supporter als commentator.

Bijvoorbeeld kwam volgens die man het doelpunt van Heracles uit het niets.
De werkelijkheid was dat dit prachtige doelpunt van Tim Breukers gescoord werd na een fraaie Heracles aanval.
De man had dit waarschijnlijk gemist door zijn F’noord-bril en/ of dat ie was gaan geloven in zijn eigen waan.
Op het eind van de wedstrijd kreeg ik de indruk uit de beelden van Fox dat de penalty werd gegeven na overleg tussen scheids Nijhuis en de video ref. Kuipers.
Bepaald geen Heracles vrienden bleek nog maar eens.
Je moest wel 5 keer kijken om er iets van een mogelijke overtreding in te zien. Maar ja, Nijhuis en Kuipers zagen dit zo.

Mij viel op dat even later Tim Breukers door Toonstra opzichtig in de 16 met een overtreding werd gevloerd.
Dit ontging Nijhuis wel. F’ noord kreeg zo een extra grote kans van hem.geplaatst op: 22-12-2017 10:17:05
Naam: Stephan
Reactie:
In de Telegraaf staat dat niet Nijhuis, maar topscheidsrechter Bjorn Kuipers in zijn rol als videoreferee de beslissing heeft genomen om een strafschop te geven.

Reageren:

Nieuws bericht:
Heracles met opgeheven hoofd uit de beker

Naam:

Emailadres:

Reactie:

Code: Anti Spam. typ hier in: hvh

* alle velden zijn verplicht. m.u.v. het emailadres.