Volg ons! Bekijk ons op Facebook Bekijk ons op YouTube

Heracles pakt in de 92e minuut punt in Utrecht

Heracles pakt in de 92e minuut punt in Utrecht
Paul Gladon heeft wat met FC Utrecht, voor hem was het een déjà-vu. We weten het nog allemaal: de return van de finale van de play-offs om Europees voetbal (na het seizoen 2015/16) hij was – ook als invaller, ook in de extra tijd, ook op bezoek bij FC Utrecht – toen ook al het feestvarken. Destijds was de thuiswedstrijd in 1-1 geëindigd en maakte Gladon met de 0-2 in Utrecht een einde aan alle onzekerheid.
 
De wedstrijd van vanmiddag moeten we gauw vergeten, net als de andere uitwedstrijden was ons spel niet om aan te zien. FC Utrecht was meer in balbezit en had het organisatorisch beter voor elkaar. Geen enkele aanvalsopzet lukte omdat FC Utrecht onze opbouw wist te verstoren. De tweede doelman Nick Marsman heeft in de eerste helft één schot op doel gehad. Ondanks het Utrechtse overwicht in de beginfase, stelden ook zij aanvallende weinig voor en hoefde Bram Castro niet echt handelend op te treden. Toch duurde het nog iets meer dan een halfuur voordat de thuisploeg op voorsprong kwam. Uit een onterecht gegeven vrije trap van Zakaria Labyad kon Ayoub van heel dichtbij inkoppen. Daarbij belandde de bal op ca. drie meter van de doellijn en stond Bram Castro apathisch toe te kijken hoe de kleine Ayoud, volledig vrijstaand, kon inkoppen. Bij deze goal ging Castro niet vrijuit, maar gaande de wedstrijd sleepte hij het team er weer doorheen door enkele goede reddingen te verrichten en het daardoor 1-0 bleef.
 
Ook in de tweede helft waren de Utrechters aanvankelijk gevaarlijker dan Heracles, maar in het verloop van de wedstrijd nam de ploeg van trainer John Stegeman wat meer initiatieven. Zo was er een vrije kop kans voor Vincent Vermeij, na een goede voorzet van Ronald Baas op links, en probeerde Brandley Kuwas het met een knal van afstand, maar die poging werd gepareerd door doelman Marsman. Net toen iedereen zich leek neer te leggen bij een overwinning voor de thuisploeg, werd het aanvallend wisselen van de Heracles trainer beloond. Hij bracht Gladon in de 84ste minuut binnen de lijnen, de spits schoot in blessuretijd vervolgens de 1-1 binnen.
 

Halverwege de competitie staat Heracles op een keurige 10e plaats, met 22 punten uit 17 wedstrijden en 25 goals voor en 34 tegen. Vorig seizoen stonden wij op de 9e plaats met 21 punten uit 17 wedstrijden, doelsaldo was 21 goals voor en 25 tegen. Dit seizoen hebben wij één punt meer dan vorig seizoen en het is opvallend dat wij 20 punten uit de negen thuiswedstrijden hebben behaald en slechts 2 punten uit de acht uitwedstrijden. Ook het aantal tegendoelpunten, 9 goals meer tov vorig seizoen, is opvallend. Door het vertrek van de verdedigers Robin Gosens, Justin Hoogma, Ramon Zomer en Mike te Wierik is dat wel te verklaren.

Reacties:


geplaatst op: 18-12-2017 11:51:32
Naam: Stephan
Reactie:
Mogen we stellen dat de "bank van Heracles" (Jakubiak, Gladon) in 2 wedstrijden 4 punten pakt voor ons.
De goal van Vermeij tegen Sparta kwam het voorbereidende werk van deze 2 wisselspelers.


geplaatst op: 18-12-2017 10:12:15
Naam: Jales
Reactie:
@Jacco,

Onze oude heeft het jou ook al proberen duidelijk te maken.

Jij lijkt een blinde vlek te hebben voor goede prestaties.

Voor een foutje daarentegen van de keeper heb je een arendsoog.geplaatst op: 18-12-2017 07:46:34
Naam: jacco
Reactie:
lekker puntje, jammer dat de normaal altijd zo zekere Castro vergat uit te komen


geplaatst op: 17-12-2017 22:46:15
Naam: Jales
Reactie:
Gedurfde wissel van de Heracles trainer /coach pakt prima uit.

Wie niet waagt wie niet wint of in dit geval gelijk speelt, zal JS gedacht hebben.

Gelukkig maar dat de statistici onder de lezers niet bepalen wie trainer bij Heracles is en blijft. Anders zou Heracles binnen de kortste keren Abseilen.

Dit gelijkspel uit tegen Fc U is gerechtigheid. Alleen al om die irritante Fox- commentator te logenstraffen.
Die man gaf blijk van partijdigheid. Hij zag vooral FcU voetballen. Hij miste kijk op het voetbalspel in de 2e helft.

Heracles deed, zo begreep ik van die man, voor spek en bonen mee.

Niet dus, een vet verdiend punt in een zware uitwedstrijd.geplaatst op: 17-12-2017 22:36:35
Naam: Humphrey
Reactie:
Mooi resultaat, ik vind wel dat we de goal van Utrecht hebben weggegeven. De bal wordt zo dicht op het doel voorgezet, dan kan Bram Castro toch uitkomen? Ik heb het hier al geschreven, wat is dat, waarom blijft hij op de doellijn staan? Bovendien, die Ayoub is de kleinste speler van het veld, maar hij kan wel koppend scoren.


geplaatst op: 17-12-2017 21:05:08
Naam: Redactie
Reactie:
Klopt, aangepast, het was toen 1-1 doelpunt Thomas Bruns


geplaatst op: 17-12-2017 20:49:37
Naam: A3b
Reactie:
Mooi puntje meegenomen en weinig weggegeven.

In 2015 eindigde de thuiswedstrijd in1-1. De goal van Paul viel niet in de extra tijd, maar in de 84e minuut. Dit voor de statistici onder de lezers.

Reageren:

Nieuws bericht:
Heracles pakt in de 92e minuut punt in Utrecht

Naam:

Emailadres:

Reactie:

Code: Anti Spam. typ hier in: hvh

* alle velden zijn verplicht. m.u.v. het emailadres.