Volg ons! Bekijk ons op Facebook Bekijk ons op YouTube

AZ slaat na rust toe

AZ slaat na rust toe
In de 1e helft was het AZ dat het initiatief nam, ze zetten Heracles onder druk, maar na ca. vijfentwintig minuten kwam Heracles beter in de wedstrijd en dat resulteerde in enkele spaarzame tegenaanvallen (o.a. schot Reuven Niemeijer) waarbij AZ doelman Bizot in actie moest komen. Het door blessures geplaagde Heracles, kreeg in de 34e minuut nog een tegenvaller te verwerken. In een kopduel met Wout Weghorst landde Dario van den Buijs verkeerd op de grond en moest met liesklachten van het veld. Zijn vervanger, Ronald Baas, maakte daardoor zijn debuut en deed dat niet onverdienstelijk. Desondanks hield Heracles zich staande en gingen de ploegen bij een 0-0 stand de kleedkamers in.
 
Na de pauze was het in de 55e minuut wel raak, een voorzet van Alireza Jahanbakhsh werd door doelman Bram Casto verkeerd ingeschat en de bal belandde via zijn handen in het doel. De tweede tegenvaller kreeg de ploeg in de 63e minuut te verwerken na het uitvallen van Lerin Duarte. Tot die tijd had hij Jahanbakhsh redelijk in bedwang kunnen houden en nam hij zelfs aanvallende initiatieven, waardoor de international van Iran met regelmaat moest meeverdedigen. Hij werd vervangen door Tim van de Berg die in het centrum van de verdediging ging spelen en Ronald Baas werd daardoor linksback. De mentale dreun kreeg de ploeg in de 75e minuut te verwerken bij de 2-0. Daarbij ging wederom Bram Castro in de fout na een schot van Guus Til. De tegenslag kwam de ploeg niet meer te boven en daarna was het prijsschieten, mede omdat Heracles defensief open lag. Alireza Jahanbakhsh en Wout Weghorst wisten wel met de ruimte om te gaan door resp. de 3-0 en 4-0 te laten aantekenen. In de extra tijd deed de nooit scorende back Jonas Svensson daar nog een schepje bovenop, door de einduitslag van 5-0 op het scorebord te laten zetten.

 

 
Er is door AZ een mentale dreun uitgedeeld, de tweede in een week. We zullen zien hoe de ploeg dit oppakt in de aanloop op de thuiswedstrijd tegen Sparta donderdag a.s. Voor de spelers en trainers een zware taak, ook voor medische staf is er veel te doen. Mede in verband met het drukke speelschema, vier wedstrijden in twee weken, wordt dat een "hell of a job" om de spelers weer fit te krijgen.
 

Ga naar voor een fotoverslag naar FOTOVERSLAGEN.

 

Reacties:


geplaatst op: 13-12-2017 16:08:08
Naam: jacco
Reactie:
@ onze ouwe,

Het is maar net wat je wilt zien.
Castro is een uitmuntende reflex keeper, als je onder druk staat met veel schoten op goal dan is hij goed, maar als het ook maar iets techniesch wordt dan is hij een hele magere keeper.

Hij heeft ons al regelmatig punten gekost ook, net zoals jij schetst dat hij er veel voor ons wint.

Schiet mij zo al een voorbeeld tegen PSV in de kop. En wel meer van dit soort suffe akties.

Nee ik doe hem niet tekort door hem een matige keeper te noemen, gewoonweg omdat het geen complete keeper is.

Ik was in het begin blij dat hij weg ging naar AA Gent, helaas ging dat niet door.

Ik wil wel toevoegen dat wij in Nederland bijna geen enkele goede keepers meer hebben, nivo is zeer krak en mik.


geplaatst op: 12-12-2017 16:07:59
Naam: onze ouwe
Reactie:
Bram Castro heeft de afgelopen 3 jaar veel wedstrijden voor Heracles gewonnen. Jacco jij doet met jouw opmerkingen hem heel veel tekort.


geplaatst op: 12-12-2017 10:27:54
Naam: jacco
Reactie:
Gewoon een draak van een keeper. is nog geen fractie van Pasveer, en dat is al geen topper.

puur een reflex keeper.


geplaatst op: 12-12-2017 10:08:46
Naam: Humphrey
Reactie:
Voor ons niveau is Bram een uitstekende keeper. Jones, Pasveer, Bizot en Onana heb ik ook wel eens rare dingen zien doen. Wat denk je dan dat wij in de eredivisie keepers van het niveau De Gea of Neuer kunnen hebben?


geplaatst op: 12-12-2017 08:03:53
Naam: jacco
Reactie:
Castro is gewoon een hele matige keeper, alleen goed in reflexkeepen, meer niet.
geplaatst op: 10-12-2017 21:27:44
Naam: Humphrey
Reactie:
Ik zie ook geen reden tot paniek, van AZ verliezen we meestal daar, alleen is de score veel te hoog uitgevallen. Maar wat wil je als onze betrouwbare doelman twee fouten maakt die hij nooit meer zal maken en wij met een verdediging moesten spelen met spelers die normaal in het 2e spelen! Met deze nederlaag heb ik minder moeite dan die tegen Willem II van vorige week. Daar mag je niet verliezen omdat het gewoon een zeer matig team is. De borst vooruit en kop omhoog, donderdag is herstel mogelijk tegen Breuer en co. Ik ben wel benieuwd wie we dan (vooral verdedigend) beschikbaar hebben, achterin wordt het krap, vooral op onze linker kant.


geplaatst op: 10-12-2017 17:24:23
Naam: A3b
Reactie:
Geen reden voor paniek, winnen van Sparta en we hebben 21 punten en misschien nog wat bonus bij Utrecht en VVV. Gisteren was het na het eerste kwartier voor AZ best wel in orde. Jammer dat Castro een offday had. Hij heeft genoeg punten voor ons gepakt, dus heel jammer vooral voor hem.
Alleen moet het bestuur nu wel zien dat de selectie te smal is.


geplaatst op: 10-12-2017 15:48:20
Naam: Jales
Reactie:
Dramatisch voor de nuchtere supporter zou het zijn als er ook steeds thuis verloren zou worden. Maar dit is tot nu toe niet het geval.

Integendeel thuis wint Heracles vaak, zonder cadeautjes van de arbitrage. In eigen huis is Heracles we sterker dan de meeste tegenstanders.
En als ik toch moet kiezen dan zie ik Heracles liever thuis winnen dan uit.

Vind het wel een persoonlijk drama voor Castro. Paar weken geleden, uit tegen Den Haag, dacht ik nog aan zon in de ogen. Maar de zon was gisteravond in Alkmaar al ruimschoots onder.

Het grote aantal blessures bij Heracles , niet t.g.v. acties van tegenstanders, valt helaas wel op.
geplaatst op: 10-12-2017 14:34:53
Naam: de pul
Reactie:
wat is er met dit elftal aan de hand??? wat is er toch aan de hand waardoor ze buitenshuis dramatisch presteren??

Reageren:

Nieuws bericht:
AZ slaat na rust toe

Naam:

Emailadres:

Reactie:

Code: Anti Spam. typ hier in: hvh

* alle velden zijn verplicht. m.u.v. het emailadres.