Volg ons! Bekijk ons op Facebook Bekijk ons op YouTube

Kuwas maakt het verschil tegen Groningen

Kuwas maakt het verschil tegen Groningen

Een qua voetbal matig, maar wel enerverend en spannend duel tegen Groningen heeft Heracles wederom drie punten opgeleverd. Het werd 2-1, maar zo overtuigend als de overwinning vorige week tegen VVV was het lang niet, integendeel.

In de eerste helft had Groningen duidelijk het betere van het spel maar wist het de kansen niet doeltreffend af te ronden. Heracles wist na een weergaloze solo van Brandley Kuwas via Reuven Niemeijer wel het net te vinden. Verder liepen de Almeloërs vooral achter de Groningers aan en als het al de bal had, was de ploeg hem meetal al snel weer kwijt. Vlak voor rust hielp scheidsrechter Van de Kerkhof de gasten door een bal tegen de arm van Monteiro te honoreren met een strafschop, 1-1. 

In de tweede helft voetbalde Heracles beter en was het een wedstrijd die beide kanten op kon. Soms was het een ren je rot show, het spel verplaatste zich vliegensvlug van het ene strafschopgebied naar het andere. Wederom een weergaloze actie van Kuwas zorgde tien minuten voor het einde voor opnieuw een voorsprong voor Heracles. Hij speelde zijn tegenstander uit op de achterlijn binnen de zestien en werd gevloerd, wederom een strafschop. Deze werd tot veler verrassing genomen door Jeff Hardeveld, die via de handen van doelman Padt binnenschoot.

In de slotminuten deden zich nog wat hectische taferelen voor beide doelen voor, maar het bleef bij 2-1. Het voetbal was matig, maar de wedstrijd was toch boeiend. Kuwas en Jamiro Monteiro waren de absolute smaakmakers aan zwart-witte zijde, voetballers waar je voor naar het stadion komt. Wat maakt die Monteiro een ontwikkeling door bij Heracles. Verder maakten Dario van de Buijs en de al vroeg in de wedstrijd voor Pröpper (zweepslag, waarschijnlijk weken uit de roulate) ingevallen Dries Wuytens een goede indruk als centraal duo. Ook Hardeveld stond trouwens zijn mannetje. 

Coach John Stegeman was uiteraard blij met de overwinning, die Heracles ineens even de achtste plek bezorgt, maar was het eens met zijn collega Ernest Faber die vond dat Groningen zich enigszins tekort had gedaan gezien de kansen. Hij stak de geplaagde Faber ook nog een hart onder de riem: "Als dit Groningen zo door gaat, komen de punten vanzelf, ik hoop dan ook dat Groningen aan Ernest de kans geeft om het af te maken." 

Een fotoverslag is te zien bij FOTOVERSLAGEN

Reacties:


geplaatst op: 06-11-2017 22:35:01
Naam: EKuitD
Reactie:
@Henk Kok

Tot 1 juli 2019 met een optie voor 1 jaar.


geplaatst op: 06-11-2017 20:22:30
Naam: Humphrey
Reactie:
Vanavond op Kuwas stemmen bij Voetbal Inside, kan hij ook eens die mooie schoen met de ‘ gouden veter’


geplaatst op: 06-11-2017 17:07:21
Naam: Roepieroepievogel
Reactie:
Bradley, als i(k) U was, bleef ik nog fijn een paar jaar bij Heracles


geplaatst op: 05-11-2017 15:46:28
Naam: Jales
Reactie:
Terecht dat de 3 punten bij Heracles terecht zijn gekomen.

Het tegendoelpunt na de strafschop voor de FC was een cadeautje van de scheids. Er was immers geen sprake van “Handspiel”.

En Heracles heeft immers Kuwas. Betere spelers lopen er in de eredivisie nauwelijks rond.geplaatst op: 05-11-2017 12:43:00
Naam: Humphrey
Reactie:
Kuwas heeft een contract tot juni 2019, met andere woorden, Heracles kan nu de hoofdprijs vragen. Daarom ook de opmerking van Stegeman dat de subtop hem nu niet kan betalen. Ik vind het wel vreemd dat vandaag de dag spelers bij ons maar steeds 'hogerop' moeten. Ze spelen amper voor ons, laten leuke dingen zien en vanuit de media wordt al geroepen dan hij 'hogerop' zou kunnen. Het seizoen is 11 wedstrijden onderweg, waar hebben we het over! Het zou een aanfluiting en bedrog naar je vaste supporters zijn als we Kuwas straks in de winterstop kwijt zijn!

Mooie en nuttige overwinning, waarbij de 11 meter van Groningen wel heel makkelijk gegeven wordt. Monteire gaat niet met zijn hand naar de bal, de bal komt er bij toeval tegenaan. De eerder door mij genoemde 20 punten of meer in de winterstop moet er in kunnen zitten.


geplaatst op: 05-11-2017 11:22:57
Naam: Henk Kok
Reactie:
Kan iemand op dit forum mij vertellen tot hoe lang het contract van Kuwas loopt?


geplaatst op: 05-11-2017 08:21:48
Naam: WATTE
Reactie:
In mijn optiek was Monteiro MOTM. Die man was overal. Doet me denken aan de jonge Duarte.
Met Reuven heb ik niet zo veel. Verdedigend speel je met een man minder op het middenveld hoewel hij wel een neusje voor de goal heeft.
Kuwas is een geweldenaar dit seizoen. Hopelijk te behouden in de winter. Dan voor veel geld met een strik er om. Blij dat Stegeman de prijs al flink opdrijft door te stellen dat hij onbetaalbaar is voor de subtop.
Over de geheel wedstrijd gezien en verdiende overwinning. Op naar de volgende finales!!geplaatst op: 05-11-2017 07:27:52
Naam: de trom
Reactie:
kuwas onhoudbaar en onbetaalbaar geworden..

Reageren:

Nieuws bericht:
Kuwas maakt het verschil tegen Groningen

Naam:

Emailadres:

Reactie:

Code: Anti Spam. typ hier in: hvh

* alle velden zijn verplicht. m.u.v. het emailadres.