Volg ons! Bekijk ons op Facebook Bekijk ons op YouTube

'Heracles veel te lief' aldus Stegeman

'Heracles veel te lief' aldus Stegeman

"Na een vroege tegengoal is Heracles vaak veel te lief en te angstig en dan worden de raarste fouten gemaakt. We moeten meer 'ratjes' worden en zo af en toe een tikje uitdelen." Dat is een van de conclusies die trainer John Stegeman heeft getrokken uit de laatste paar wedstrijden, zo bleek vrijdagmiddag op de persconferentie voor de thuiswedstrijd zondag tegen Vitesse. "We pakken alleen maar gele kaarten voor praten," ging hij verder. Om zijn woorden te onderstrepen verwees hij naar de tweede goal van Twente. "De bal lag wel vijf meter naar binnen en wij zijn alleen maar bezig met de muur en de organisatie, niemand begint bij de scheidsrechter over de positie van de bal." 

Het was niet de enige conclusie die Stegeman had getrokken. Het 'mysterie van de slechte eerste helft' is uitvoerig besproken met de spelers zoals ook wedstrijdbeelden meerdere malen zijn teruggekeken. "Het zit hem ook in het niet nakomen van afspraken," aldus Stegeman. 

Stegeman sprak nadrukkelijk de hoop uit dat het pubiek zondagmiddag voor de volle honderd procent  achter de ploeg gaat staan. "De steun van het publiek kan als doping werken voor deze ploeg. We moeten met zijn allen positief blijven en deze wedstrijd positief benaderen." Waarbij hij ook nog maar eens verwees naar de prima wisselwerking tussen publiek en spelers bij de wedstrijden tegen Ajax en Feijenoord. 

Aan Vitesse maakte hij verder weinig woorden vuil. "We moeten vooral naar onszelf kijken. De angst moet eruit, we moeten beter worden aan de bal en dat over een langere tijd in de wedstrijd."  

In de basisopstelling brengt Stegeman twee wijzigingen aan. Wout Droste start in plaats van Tim Breukers en Reuven Niemeijer in plaats van Peter van Ooijen. Met Droste hoopt hij meer defensieve zekerheid te creëren. Ten aanzien van Niemeijer merkte hij op dat hem de samenwerking tussen hem en Brandley Kuwas in de tweede helft tegen Twente goed bevallen had. 

 

 

 

 

 

Reacties:


geplaatst op: 14-10-2017 13:10:12
Naam: Humphrey
Reactie:
Dat het thuispubliek achter de club gaat staan moet toch vanzelfsprekend zijn. Echter de heren op het veld kunnen dit mede bewerkstelligen door vanaf het begin te laten zien dat we durven te voetballen, ver voor onze goal met druk op de verdediging van Vitesse. Durven onze verdedigers met 30 meter vrije ruimte in de rug te spelen? Hebben we voldoende snelheid achterin? Of is dat nog teveel gevraagd? We zullen het zien, historisch gezien is Vitesse thuis meestal winst voor ons.


geplaatst op: 13-10-2017 19:51:24
Naam: onze ouwe
Reactie:
De eerste wisselingen zijn gemaakt door onze
trainer:Droste voor Breukers en Niemeyer voor
van Ooyen, maar ik snap nog steeds niet waarom Van de Buys geen kans krijgt in de verdediging
en Vermey niet in de spits staat.

Reageren:

Nieuws bericht:
'Heracles veel te lief' aldus Stegeman

Naam:

Emailadres:

Reactie:

Code: Anti Spam. typ hier in: hvh

* alle velden zijn verplicht. m.u.v. het emailadres.