Volg ons! Bekijk ons op Facebook Bekijk ons op YouTube

Heracles krijgt Roda op 't laatst op de knieën

Heracles krijgt Roda op 't laatst op de knieën

Ging Heracles vorige week in Zwolle in de slotfase toch nog onderuit, in de thuiswedstrijd tegen Roda JC haalde Heracles in extremis de drie punten binnen. Het was invaller Vincent Vermeij die in de tweede minuut van de extra tijd zorgde dat de ploeg kreeg waar ze recht op had: een 2-1 overwinning. 

Verdiend was de overwinning dus alleszins, maar oh oh wat ging het moeilijk. Vlak voor de 2-1 had Vermeij eigenlijk al moeten scoren en eerder in de wedstrijd waren er ook dotten van kansen niet aan onder meer Brahim Darri besteed. Zonder Kuwas blijkt het toch maar moeilijk scoren.

Roda was al na vijf minuten op voorsprong gekomen door de eerste de beste kans meteen af te ronden. Even daarvoor had Jamiro Monteiro de paal geraakt. Net als vaker dit seizoen was er een peptalk van trainer John Stegeman in de rust voor nodig om de Heraclieden voluit te laten gaan. Heracles nam het heft in handen in de tweede helft, wat al na vijf minuten resulteerde in de gelijkmaker van Robin Pröpper, die uit een corner eerst met een kopbal het aluminium raakte maar in de rebound alsnog, en fraai, scoorde. 

Het was vervolgens wachten op de tweede goal, Roda werd het mes op de keel gezet, maar die tweede goal kwam er maar niet. In de slotfase had zelfs Roda nog een hele grote kans om weer op voorsprong te komen. Lerin Duarte mocht ondertussen blij zijn dat hij slechts geel kreeg voor een charge op een tegenstander die gloeiend rood was. Uiteindelijk bracht Vermeij, ingevallen voor de wederom tegenvallende Paul Gladon, het publiek in extase. En terecht.

Wat verder opviel: Monteiro begint zich te ontpoppen tot de spil en de motor van dit Heracles. Hij was overal, toonde overzicht, bracht met zijn snelheid schwung in het spel en strooide met passes.

 

Een fotoverslag is te zien bij FOTOVERSLAGEN 

 

Reacties:


geplaatst op: 29-09-2017 17:56:54
Naam: DDB
Reactie:
Verwacht een simpele zege voor de rooien


geplaatst op: 27-09-2017 22:39:58
Naam: Nicky
Reactie:
Ik ben het helemaal met je eens Jacco, tegen RJC ging het net goed, vrijdag tegen die rooien uut Enske mag er wel een tandje bij!

"Fight for Black & White


geplaatst op: 25-09-2017 22:04:04
Naam: Jales
Reactie:
Ja 2X Roepievogel, een beetje leuke onzin moet kunnen en kritiek uiteraard ook.
Maar het lijkt of die Hermannetjes, DBB's en anderen in plaats van bier alleen maar azijn drinken. En dat deze zuurpruimen die azijn er op deze site proberen uit te zeiken door Heracles, spel, spelers en trainer, onophoudelijk proberen af te zeiken.
"Opstapp'n en vort d'r met" met die Azijnzeikerds.geplaatst op: 25-09-2017 20:48:40
Naam: Roepieroepievogel
Reactie:
Nee Jales, niet doen, laat iedereen zoveel mogelijk onzin plaatsen, daar is deze site groot door geworden, niet in het minst door mijn eigen onzin


geplaatst op: 25-09-2017 20:19:01
Naam: Jales
Reactie:
Daar heb weer zo'n schrijver die zo maar wat negatiefs beweert.Dit n.a.v. het overlijden van oud Heracles speler Wolfram Arnthof.
Op de site van de BVO en ook in de TC Tubantia van vandaag was er wel respectvol aandacht vor dit "oet de tied goan" van deze oud Heracles speler.


geplaatst op: 25-09-2017 20:06:03
Naam: patrick
Reactie:
Vreemd dat er amper wordt stil gestaan bij het overlijden van Wolfram Arnthof. Geen memorian op de sites, geen minuut stilte.....
Een beetje slecht lijkt mij.


geplaatst op: 25-09-2017 19:59:15
Naam: Jales
Reactie:
Haha, 2X Roepievogel,
Zo'n afwisseling ook in die jaren 80 past toch precies bij het Zwart en Wit van Heracles. En zelfs in dat eredivisieseizoen met 99 tegentreffers won Heracles wel eventjes met 0-3 in Enschede van de in Twentse dorpen populaire FcT uit Enschede.
En dan hebben we het nog niet eens over die glorieuze seizoenen in de jaren 90 met name Folkert V. uit Enter en rooie Dickie K.
Het gaat mij erom dat hier mensen beweren dat ze supporter zijn of heel vaak schrijven dat ze Heracles al lang volgen, maar overduidelijk zo goed als niets van deze club weten.
Ik wil deze mensen vragen om ons hun flauwekul bijdrages te besparen.
geplaatst op: 25-09-2017 18:23:28
Naam: Roepieroepievogel
Reactie:
Haha Jales, daar heb je een punt, maar het is maar hoe je het bekijkt. De jaren 80 beslaan 10 jaar, en het jaar na het kampioenschap eindigden we stijf onderaan in de ere divisie, met een beschamend aantal punten en tegen de 100 tegengoals


geplaatst op: 25-09-2017 17:34:04
Naam: Jales
Reactie:
Ik weet niet waarom sommige "supporters" het hebben over de barre jaren tachtig. Ik herinner mij die toch iets genuanceerder: In het seizoen 1984-1985 werd Heracles kampioen in de Eerste Divisie.
Dit seizoen met goede voetballers was geweldig evenals het navolgende spontane volks-/kampioensfeest.


geplaatst op: 25-09-2017 09:58:38
Naam: jacco
Reactie:
Jantje lacht en Jantje huilt.

Kijk het is wmb heel simpel. Heracles heeft een veel betere ploeg dan Roda, echter moet je wel je ogen openhouden, want als je zoveel beter bent hoe is het dan mogelijk dat je in plaats van 2-1 winnen bijna met een 1-2 naar huis had kunnen gaan. Die kale spits mist 6 minuten voor tijd een niet te missen kans, dit samen met Roda,s goals is verdedigend wel degelijk zorgwekkend.


Maar wat mij inderdaad wel opvalt is het lege stadion, of was er toevallig een oefening van de brandweer aan de gang?

Maar gelukkig niet zo rustig als in de barre jaren 80 en begin jaren 90.


geplaatst op: 24-09-2017 20:23:31
Naam: Rene
Reactie:
Er was strijd en passie. Hoezo verwend, Humphrey? Met alle geld dat in de pot zit, had er vorig jaar al een hogere klassering ingezeten. Nu zien we het, nog geen tienduizend bezoekers, en kom niet met de Bornsestraat aan. Wij hebben veel kwaliteit en ervaring verkocht en veel plekken op de ranglijst ingeleverd.En nog nooit zoveel geld op de bank gehad. Er is zeker kwaliteit gekocht, maar geen ervaring. Ik vind de sportieve ambities te laag.


geplaatst op: 24-09-2017 14:07:00
Naam: Humphrey
Reactie:
Groots was het voetbal niet, maar je kunt je soms ook vermaken als er strijd is en als de spelers zich de longen uit hun lijf werken. We hebben de afgelopen jaren (enigszins gedwongen) veel kwaliteit ingeleverd. Maar welke Nederlandse club dan niet! Ja de clubs die al jaren niet presteren zullen hun selecties wel bij elkaar kunnen houden. Met Monteiro hebben we weer een pareltje in wording in huis. Ook Niemeijer zie ik wel weer terug komen, idem Duarte. Als hij 80 procent van zijn niveau van, voordat hij toen naar Ajax vertrok, haalt dan hebben we weer een uitstekende nummer 10 in ons midden. Realisme is bij sommige fans ver te zoeken na een 8e en 10e plaats recent.

Een voordeel heeft deze overwinning ook, het is dan op dit forum lekker rustig!


geplaatst op: 24-09-2017 12:58:38
Naam: Jales
Reactie:
In weerwil wat door enkele negativo's vorige week na 2 nederlagen op rij op dit forum stellig werd beweerd, namelijk dat er bij Heracles weinig deugt, bleek gisteren anders.
Heracles was op alle fronten duidelijk beter dan Roda JC en won terecht.
En Monteiro lijkt zich sterk te ontwikkelen.Zelfs de worstelende Lerin Duarte lijkt weer langzaam uit zijn vormcrisis te komen.
Nu nog Kuwas uit de lappenmand, dan kan Heracles met vertrouwen verder.


geplaatst op: 24-09-2017 10:52:12
Naam: patrick
Reactie:
gelukkig, de 3 broodnodige punten zijn binnen. Verdiende punten tegen een matige tegenstander die alleen kwamen om te verdedigen. Wat me op viel was dat Duarte zich weer eens toonde in positieve zin. Mooi laten staan zou ik zeggen. Hardeveld speelde voor rust dramatisch, hopelijk zet hij dat volgende week recht, want dat kan hij wel. Van Ooijen is nog steeds een drama. Zoveel kansen krijgen op een basisplaats en telkens weer door de mand vallen. Deze speler kunnen ze wat mij betreft doorstrepen. Ook Gladon kan zich niet laten gelden. Vermeij viel beter in; is dynamischer, wint meer kopduels en beter aanspeelbaar. Ik zou zeggen: opstellen volgende week.

Reageren:

Nieuws bericht:
Heracles krijgt Roda op 't laatst op de knieën

Naam:

Emailadres:

Reactie:

Code: Anti Spam. typ hier in: hvh

* alle velden zijn verplicht. m.u.v. het emailadres.