Volg ons! Bekijk ons op Facebook Bekijk ons op YouTube

Opening van (financiële en technische) zaken

Opening van (financiële en technische) zaken

In een prettige sfeer hebben onze voorzitter/penningmeester Hans Bredewoud en het management (Nico-Jan Hoogma en Mark-Jan Fledderus) woensdagavond opening van zaken gegeven over de stand van zaken bij de club.

Er werd o.a. gesproken over de nieuwe organisatiestructuur, de financiën en het spelersbeleid. De presentatie was in handen van onze stadionspeaker Gerard Kruizinga en Fardau Wagenaar, vaste clubwatcher namens TC Tubantia. Hierbij enkele highlights.

Financiën

Een groot gedeelte van de transferinkomsten is gebruikt om schulden, zoals voor de vernieuwbouw van ons stadion, af te lossen. Over de totale transferopbrengsten werden geen mededelingen gedaan. Wel werd er bekend gemaakt dat de afgelopen jaren voor ca. € 5 miljoen is afgelost. Omdat transfers meestal in termijnen worden betaald, komt er in de loop van de tijd nog ca. € 3,1 miljoen binnen. Dat is exclusief eventuele bonussen bij doorverkoop en premies in verband met het aantal gespeelde wedstrijden.

In categorie 2

Het bestuur heeft er bewust voor gekozen om niet alle inkomsten te gebruiken voor het aantrekken van nieuwe spelers. Dit om met name de vaste lasten van de club op termijn laag te houden, zodat wij een gezonde club kunnen blijven. Met een totale begroting van ca. 12 miljoen en personele kosten (hele organisatie incl. spelerssalarissen) van ca. 7 miljoen zit Heracles te hoog om in categorie 3 (meest gezonde clubs) te komen. We komen steeds elke keer enkele puntjes tekort, aldus onze voorzitter. Onze bestuurders liggen hier niet wakker van, mede omdat de financiële positie goed is en er voor het eerst sinds jaren weer vennootschapsbelasting door de club betaald moet worden.

Spelersbeleid

Nico-Jan Hoogma liet met een overzichtelijke powerpoint presentatie zien op welke posities veranderingen hebben plaatsgevonden. Heracles is al vroegtijdig met  zaakwaarnemers in gesprek gegaan.

Met een spelerssalarisbudget van ca. 4,5 tot 5 miljoen per jaar is Heracles echter de elfde of twaalfde club in de eredivisie wat betreft besteding, aldus Hoogma. Dit betekent dat als bijvoorbeeld clubs zoals FC Utrecht, AZ en Heerenveen ook belangstelling hebben voor een speler, wij de slag op het financiële vlak verliezen. Er is bijvoorbeeld een gesprek geweest met de zaakwaarnemer van Sander van de Streek (ex. .Cambuur), maar toen FC Utrecht zich meldde was het over en uit.

Voetbalacademie

Ook de voetbalacademie met de gezamenlijke jeugdopleiding met FC Twente kwam nog even aan de orde. Heracles vervult hierin een bescheiden rol, mede ook door onze beperkte financiële bijdrage. Hoogma acht de tijd er rijp voor om de clubs weer om tafel te krijgen, mogelijk kan door een hogere inbreng en verantwoordelijkheid van Heracles deze opleiding weer een boost krijgen. “Als bestuur zien we het nut en noodzaak van een goede eigen jeugdopleiding wel degelijk in”, aldus Hoogma.

Fledderus directie-assistent

Mark-Jan Fledderus is als directie-assistent, ter ondersteuning van de commercieel en technisch directeur, aan het management team toegevoegd. Hij heeft tijdens zijn actieve loopbaan als voetballer een HBO–opleiding afgerond en daarmee de basis gelegd voor deze rol. Op termijn hoopt hij een weg te vinden in de voetballerij en die kan wat hem betreft op commercieel of technisch vlak liggen. Uiteraard hoopt hij van Hoogma en commercieel directeur Rob Toussaint veel te leren.

En dan nog wat

De supportrsvereniging zal binnenkort ook nog haar jaarlijkse tactische avond organiseren met onze trainersstaf. Een datum volgt binnenkort.        

   

Reacties:


geplaatst op: 17-09-2017 12:22:15
Naam: Mike
Reactie:
Jammer dat de opkomst laag uitviel.ben zelfs ook screpties dus je kunt altijd een vraag stellen. Hvh


geplaatst op: 15-09-2017 15:19:34
Naam: Alex
Reactie:
Bedankt voor dit overzicht. Het schept duidelijkheid en vertrouwen.Persoonlijk had ik liever 1 miljoen minder voor schulden af getrokken. Met geld kun je immers ook weer geld creëren. Hoe dan ook, duidelijk verhaal zo.

Reageren:

Nieuws bericht:
Opening van (financiële en technische) zaken

Naam:

Emailadres:

Reactie:

Code: Anti Spam. typ hier in: hvh

* alle velden zijn verplicht. m.u.v. het emailadres.