Volg ons! Bekijk ons op Facebook Bekijk ons op YouTube

Heracles laat in dying seconds zege door de vingers glippen

Heracles laat in dying seconds zege door de vingers glippen

Tot in de allerlaatste minuut leek het erop dat Heracles op bezoek bij Heerenveen wederom drie punten zou pakken. Maar uit een klutssituatie kwam Heerenveen in the dying seconds toch nog langszij, 1-1. Gezien de hele wedstrijd was dat gelijkspel terecht, en vooraf had menigeen ook voor een punt getekend, maar je kunt er natuurlijk moeilijk vrede mee hebben als je zo dichtbij een overwinning bent. 

Heerenveen begon het meest voortvarend aan het duel en creëerde een overwicht maar zonder tot echte kansen te komen. Hooguit dwongen de Friezen met een afstandspegel en een vrije trap Bram Castro om zijn kwaliteiten  te tonen. Heracles kwam moeizaam onder de druk uit en maakte een vrij matte indruk. Naarmate de wedstrijd vorderde zakte het niveau. De Friezen begonnen uit frustratie overtredingen te maken, de sfeer werd wat grimmig, terwijl Heracles erg slordig voetbalde en geen enkel gevaar wist te stichten. Op slag van rust belandde uit een corner een inzet van Robin Pröpper via een tegenstander in het doel, 0-1. Een voorsprong uit het niets.

Vlak na rust kreeg Heracles twee goede kansen om de voorsprong te verdubbelen, maar de uitstekende keeper Wouter van der Steen stond in de weg. Het waren ook de enige gevaarlijke momenten van Heracles in het tweede bedrijf. Heerenveen viel aan, maar nerveus hoefde de Almelose defensie er niet echt van te worden. De drie punten leken in de pocket, tot de allerlaatste minuut. Eerlijk is eerlijk: qua voetbal mocht Heracles daar ook nauwelijks aanspraak op maken, al bakte de tegenstander er ook weinig van. John Stegeman vond het gelijkspel ook zuur, maar constateerde ook dat de puntendeling gezien het spelbeeld waarschijnlijk wel terecht was.

In elk geval verzuimde Heracles om hem een fraai cadeau te geven ter gelegenheid van zijn honderdste duel als coach van Heracles.

 

Voor een fotoverslag ga naar FOTOVERSLAGEN

 

  

 

 

Reacties:


geplaatst op: 21-08-2017 13:08:06
Naam: Jales
Reactie:
Voorop gesteld dat een gelijkspel in H'veen voor Heracles een puik resultaat is. Maar idd, 1 ipv 3 punten in de laatste 10 seconden, was een afsluiting in mineur. Cruciaal was op het eind v.d. wedstrijd dat een Heracles speler met een wilde trap naar voren (omdat Kuwas weg was?) de bal naar de H'veen keeper speelde, met het bekende vervolg.

Plan A of B maakt me niet uit. Een positief resultaat tegen Excelsior draagt bij aan een mooie seizoenstart van Heracles.geplaatst op: 21-08-2017 10:24:50
Naam: Humphrey
Reactie:
Ja Jacco achteraf is het makkelijk praten, het was gewoon een lucky uittrap van de doelman. De bal kon ook gewoon over het doel stuiteren. Het is gewoon een feit dat Peterson de 0-2 had moeten maken. Dan speel je de wedstrijd uit en denk ik dat we zelfs meer doelpunten hadden kunnen maken. Omdat Heerenveen dan alles of niets had moeten spelen en er daardoor nog meer ruimte voor onze snelle aanvallers had ontstaan.

Heracles heeft de afgelopen twee wedstrijden, zoals vandaag in TC Tubantia staat, volgens "plan B" (verdedigend en aanvallen vanuit de omschakeling) kunnen spelen. Nu Excelsior komt kunnen we niet met "plan B" spelen en moet je een andere strategie gaan toepassen. Ik ben heel benieuwd hoe we dit gaan oppakken en hoe het tot uitvoering wordt gebracht. Het zou verstandig zijn dat de heren de wedstrijd van Willem II - Excelsior eens goed gaan analyseren.geplaatst op: 21-08-2017 08:12:50
Naam: jacco
Reactie:
Stegeman gaat tekeer tegen zijn verdedigers, zeer terecht natuurlijk, echter als Stegeman de wissel Kuwas/Navratil niet doet, dan had de 93e minuut nooit gespeeld geweest. Elke wissel is 30 seconden blessuretijd extra.
Daarom snap ik deze wissel ook niet bij een voorsprong.


geplaatst op: 20-08-2017 22:36:26
Naam: wim
Reactie:
roepieroepie hebben we dat ook niet geprobeerd met Lerin Duarte? Niet doen deze speler(s) krijgen dan sterallures.


geplaatst op: 20-08-2017 21:22:12
Naam: Rene
Reactie:
AZ wil bel hasani helemaal niet kwijt. Verhaal is verkeerd in de pers gekomen. Tot nu toe positief verrast. Middenveld is goed georganiseerd maar is aanvallend zwak. Ik hoor dat Agbaljan, een geweldig talent is en een box tot box speler. Zet hem er eens ipv van, van Ooijen of Niemeijer.


geplaatst op: 20-08-2017 20:18:38
Naam: Roepieroepie
Reactie:
Met je eens Patrick, ophalen die man, als wij het bij hem tussen de oortjes weer goed krijgen, is IBH voor Heracles een topper


geplaatst op: 20-08-2017 13:35:39
Naam: patrick
Reactie:
Vooraf had ik getekend voor 4 punten uit 2 wedstrijden. Het vertoonde spel baart mij echter wel zorgen, want voetballend houdt het niet over. ER worden veelal lange ballen gehanteerd richting Gladon. Het middenveld wordt overgeslagen. Hier ligt volgens mij ook het probleem. Achterin staat het behoorlijk. Stegeman is een trainer die z'n vertrouwen schenkt aan de basis elf, getuige ook weer de basis gisteravond (zelfde als tegen Ajax). Hier borduurt hij op voort. Ik zou na 2 wedstrijden Darri en Breukers vervangen. Darri heeft in 2 wedstrijden helemaal niets laten zien! Breukers gaat in beide wedstrijden opzichtig in de fout. Wat is er met Droste ? Interessante vraag is ook het middenveld. Pelupessy, geen twijfel mogelijk, vaste waarde. Van Ooijen wisselvallig, Niemeijer matig. Geef mij die Monteiro maar. Deze verdiend een basisplaats. Voorin zijn we tot nu toe voornamelijk afhankelijk van Kuwas. Gladon matig, Darri niets!!! Aan Gladon heb je alleen maar wat, als hij aanvoer krijgt via de vleugels. Vond dan ook vreemd waarom Armenteros gisteren het laatste half uur niet werd gebracht. Sammy kan een bal vasthouden, zodat de rest kan bij sluiten. Dat was gisteren belangrijk geweest. Maar goed, ik ben benieuwd hoe we zaterdag tegen Excelsior voor de dag komen. Dat wordt de eerste wedstrijd dit seizoen, waarin we het spel moeten maken. Ik heb mijn twijfels. Ik mis een beetje de creativiteit op het middenveld, en zou dan ook graag IBH zien komen. Ik weet dat hier veel mensen het niet eens zijn.


geplaatst op: 19-08-2017 23:25:26
Naam: Humphrey
Reactie:
Vooraf had ik er voor getekend, maar naderhand toch wel een kater. Verkeerde timing van Breukers, maar ook zeer slecht afronden van Peterson zo alleen voor de keeper. Dat mag gewoon niet gebeuren, dat moet gewoon een doelpunt voor een aanvaller. Dus niet alles op Breukers afgeven fans, er zijn meer schuldig aan deze uitslag.


geplaatst op: 19-08-2017 22:48:44
Naam: A3b
Reactie:
Tja, als je de kansen zelf niet maakt.
Jammer die 1-1. Breukers laat zich weer eens verassen.
Had Armenteros niet eerder gebracht moeten worden!

Reageren:

Nieuws bericht:
Heracles laat in dying seconds zege door de vingers glippen

Naam:

Emailadres:

Reactie:

Code: Anti Spam. typ hier in: hvh

* alle velden zijn verplicht. m.u.v. het emailadres.