Volg ons! Bekijk ons op Facebook Bekijk ons op YouTube

Hoogma naar Hoffenheim

Hoogma naar Hoffenheim

Het zat er al aan te komen, nu is het rond: Justin Hoogma vertrekt naar Bundesliga-club Hoffenheim. Hij heeft er een contract voor vier jaar getekend. Hoeveel miljoenen Heracles aan de deal verdient, is niet bekend. De club heeft immers de gewoonte nooit iets los te laten over transfersommen. Maar dat het om een getal van zeven cijfers gaat, kan haast niet anders. 

Bij Hoffenheim komt hij nog een andere oud-Heraclied tegen: Mark Uth, die een half jaar als huurling van Heerenveen bij Heracles speelde. Met zijn transfer treedt Justin Hoogma in de voetsporen van zijn vader: Nico-Jan Hoogma speelde vanaf 1998 zes seizoenen in de Bundesliga, bij HSV. 

Uiteraard was Nico-Jan Hoogma als directeur van Heracles betrokken bij de totstandkoming van de transfer. Opmerkelijk was dat vast wel: enerzijds behartigde hij de belangen van Heracles om er zoveel mogelijk uit te slepen, anderzijds zag hij natuurlijk ook graag dat zijn zoon er het beste uit zou halen. Misschien dat we daar later nog eens wat meer over kunnen horen. 

Op de site van Voetbal International - onder de kop 'Sprookje Hoogma komt uit met transfer naar Hoffenheim' - wordt gemeld dat Hoffemheim, dat als vierde in de Bundesliga eindigde, niet over één nacht ijs is gegaan. De club had de afgelopen maanden een grondige studie van de linksbenige verdediger gemaakt. Hij werd vijftien keer bekeken en zeven verschillende mensen maakten een rapport van hem op. Nico-Jan Hoogma: 'In de gesprekken kon Hoffenheim precies aangeven wat de sterke en mindere punten van Justin zijn en hoe ze die willen verbeteren. Hoffenheim staat erom bekend vooruitstrevend te zijn en ook gebruik te maken van de wetenschap en technische hulpmiddelen.'  

VI schrijft ook dat Hoogma junior zijn huiswerk heeft gedaan: 'Ik heb de laatste tijd op tv veel duels van Hoffenheim gezien en de manier waarop Julian Nagelsmann (trainer, red.) tegen voetbal aankijkt, spreekt me zeer aan. Geen lange ballen en het vervolgens aan laten komen op duelkracht, maar verzorgd voetbal van achteruit waarbij ook een belangrijke rol is weggelegd voor de verdedigers.'  

Hoogma is bij Hoffenheim de opvolger van Niklas Süle, die voor 20 miljoen euro de overstap maakte naar Bayern München.  

Is de transfer van Hoogma, die nog twee jaar onder contract stond bij Heracles, de grootste in de geschiedenis van Heracles? Ook dat hopen we binnen afzienbare tijd toch nog eens te horen. Naar verluidt was er met de transfers van Bas Dost (naar Heerenveen, in 2010) en Lerin Duarte (naar Ajax, in 2013) zo'n drie miljoen euro gemoeid. We vermoeden dat dit record met de transfer van Hoogma naar Hoffenheim verbroken is - al dan niet met eventuele toeslagen ivm sportieve successen in de toekomst meegerekend. 

 

 

 

Reacties:


geplaatst op: 24-06-2017 08:39:23
Naam: Humphrey
Reactie:
Eduard ik heb je voetbalwijsheid hoger ingeschat😳😳 dan kom je toch niet met Manu! Wie moet hij bij ons dien vergeten kerel? Voor op de bank? Krijg je er gratis een lastpost bij en aangezien Jan Smit er niet meer is, wie moet de man dan even bij de oren pakken?


geplaatst op: 24-06-2017 00:13:16
Naam: eduard
Reactie:
Manu halen zou echt een verassing zijn. Goede voetballer voor weinig binnen te halen, hier heb je wat aan. Dit is een publieksvoetballer, al doet hij soms wat moeilijk, maar dat kennen we wel bij onze club. Voorbeelden genoeg , maar het waren wel de betere.


geplaatst op: 17-06-2017 14:50:51
Naam: rene
Reactie:
Vreemd dat dit zo snel is gegaan. Hoffenheim is niet de enige club geweest met belangstelling, er moeten afspraken in het contract hebben gestaan, anders kan dit niet. Met een talent als Hoogma, had je als club moeten onderhandelen en dan had er meer ingezeten. De vraag drijft de prijs op, kijk maar Tanane daar is het wel gebeurt.


geplaatst op: 15-06-2017 19:02:17
Naam: patrick
Reactie:
Eduard, neem van mij aan dat het bedrag van 2 mln niet klopt. Er is tussen de 3 en 4 mln gebeurd + daarbij nog een aantal bonussen. Vreemd is dat clubs als Vitesse en de Setlandponys uit Enschede een bod uitbrengen op respectievelijk Armenteros en Boere. Hoe kunnen deze clubs dat ? Ze schrijven alleen maar rode cijfers! Wat doen wij verkeerd (of goed)? Toch ben ik niet bang en vol vertrouwen dat NJH weer een aardige selectie samen stelt, zoals ieder jaar. Geduld mannen, het komt heus wel goed.


geplaatst op: 15-06-2017 01:05:12
Naam: eduard
Reactie:
2 miljoen , ook nog een deel naar Twente.
Het is uitverkoop bij Heracles. Maar ja aan de andere kant , de spelers die nieuw komen kosten niets , hoelang kan dit nog goed gaan. Kijk Roda JC , Nac , Nec. Willem 2, nog niet zo lang geleden speelden ze ook in Europa , en nu zijn het degradatie teams geworden. Er zal echt geïnvesteerd moeten worden in spelers die er gelijk staan. Publiek wil ook wat zien. Ben benieuwd wie er nog binnen gehaald worden.


geplaatst op: 13-06-2017 11:47:39
Naam: Humphrey
Reactie:
Voor Justin en zijn ouders natuurlijk een geweldige ontwikkeling. De jongen kan zich in 4 jaar financieel onafhankelijk voetballen en is dan pas 23 jaar! Voor ons als supporters natuurlijk een aderlating, want we verliezen één van onze grootste talenten en niet voor niets was hij gekozen tot speler van het seizoen! En Heracles, die zal een zeer tevreden penningmeester hebben. Het bedrag wordt 'geheim' gehouden, waarom!? bang dat we straks de hoofdprijs voor zijn opvolger moeten betalen? We hebben met Dario van der Buijs toch al de opvolger binnen! Dan gaan we maar gissen, ik denk minimaal € 3 miljoen, als het minder is dan is er slecht onderhandeld mede omdat hij tot 2020 nog onder contract stond. Verder hoop ik natuurlijk dat de middelen weer goed wordt gebruikt voor vervangers die er direct staan! Je kunt het voor de vaste supporters niet maken er weer 'zoenig' langs te gaan! We hebben met het vertrek van Te Wierik, Hoogma en Gosens verdedigend een flink jasje uitgedaan.

Reageren:

Nieuws bericht:
Hoogma naar Hoffenheim

Naam:

Emailadres:

Reactie:

Code: Anti Spam. typ hier in: hvh

* alle velden zijn verplicht. m.u.v. het emailadres.