Volg ons! Bekijk ons op Facebook Bekijk ons op YouTube

Robin Gosens naar Atalanta Bergamo

Robin Gosens naar Atalanta Bergamo

Update 2 juni 2017

Robin Gosens verruilt Heracles Almelo voor Atalanta Bergamo en de clubs zijn het eens geworden over de transfer van de verdediger. Het contract van Robin liep nog één jaar door en naar verluidt (bron RTV Oost) zou hij de club € 900.000 hebben opgebracht. De 22-jarige rechtsback verbindt zich voor drie jaar aan de nummer vier van Italië, met een optie voor nog twee seizoenen.

"Voor mij is dit een ongelofelijke transfer", aldus Gosens. "Ik ga naar de nummer vier in een topcompetitie als de Serie A en speel dus komend jaar in de Europa League. Ik heb twee prachtige jaren gehad bij Heracles Almelo. De club heeft mij de kans gegeven om me door te ontwikkelen, daar ben ik ze enorm dankbaar voor. Ik zal de mensen in Almelo zeker gaan missen, maar blijf de club vanuit Bergamo op de voet volgen."

Algemeen directeur Nico-Jan Hoogma: "Wij gunnen Robin deze mooie overstap van harte. Hij heeft zich de afgelopen twee seizoen uitstekend ontwikkeld als voetballer en als mens. We zijn er ook trots op dat we nu weer een speler afleveren aan de nummer vier van Italië."

 

Naast het vertrek van Thomas Bruns en Mike te Wierik, verliest Heracles wederom een vaste basisspeler in de persoon van Robin Gosens. De transfer van de 22-jarige linksback naar Atalanta Bergamo is nagenoeg rond. Hij bracht afgelopen weekeinde al een bezoek aan de Italiaanse club.

De clubs zijn er in principe uit, laat Heracles directeur Nico Jan Hoogma weten. Gosens zal zeer waarschijnlijk deze week nog een contract tekenen bij de nummer 4 van de Serie A. De ploeg komt volgend jaar uit in de Europa League. Over de transferopbrengst doet de club, zoals gebruikelijk, geen mededelingen. Met nog een contract voor één seizoen en geen eenzijdige optie tot verlenging, is dit voor beide partijen de beste oplossing. Door het contracteren van Bart van Hintum heeft de club al een opvolger in huis.

 

Reacties:


geplaatst op: 06-06-2017 12:54:28
Naam: Albert
Reactie:
Weber van 1860 München


geplaatst op: 06-06-2017 09:47:13
Naam: Humphrey
Reactie:
Smit liet na zijn afscheidsreceptie opteken dat hij, in zij laatste weken in juni, nog druk zou zijn met het afronden van transfers. We zullen het zien!


geplaatst op: 06-06-2017 09:41:02
Naam: jacco
Reactie:
Iemand nog een fijn geruchtje?


geplaatst op: 04-06-2017 22:35:48
Naam: wim
Reactie:
over welk bedrag praten we dan Humphrey? Ik heb nergens een bedrag gelezen. Heb je inside info?


geplaatst op: 03-06-2017 11:59:20
Naam: Humphrey
Reactie:
Weer een speler die in nog graag wat langer bij ons had gezien. Het bedrag, als dat tenminste klopt, vind ik mager en is voor deze club een koopje! Dat zal wel te maken hebben met het feit dat hij nog 1 jaar te gaan heeft bij Heracles. We zijn nog geen AZ, Utrecht, Groningen of Heerenveen. Deze clubs vangen over het algemeen meer bij een transfer. Mooie uitdaging voor onze bestuurders en managers (in de tijd zonder Jan Smit) om daar naar toe te groeien!


geplaatst op: 03-06-2017 09:38:02
Naam: patrick
Reactie:
Mooie transfer voor Robin. Bij hem heb ik het gevoel dat hij zich wel in de basis gaat spelen. Dit baseer ik op zijn goede instelling en mentaliteit, zie Weghorst. Ik was altijd gecharmeerd van IBH. Wat is er van hem terecht gekomen bij AZ? Die heeft een verloren jaar gehad. Doodzonde! Zou die niet op z'n blote knieen terug willen? Hoe staat het overigens met Vermeij ? Sluit hij 2 juli al weer aan ?


geplaatst op: 01-06-2017 10:03:18
Naam: henk n
Reactie:

Het is hem van harte gegund, een model prof.
Jammer voor ons, maar veel succes Robin.

Reageren:

Nieuws bericht:
Robin Gosens naar Atalanta Bergamo

Naam:

Emailadres:

Reactie:

Code: Anti Spam. typ hier in: hvh

* alle velden zijn verplicht. m.u.v. het emailadres.