Volg ons! Bekijk ons op Facebook Bekijk ons op YouTube

Rob Alflen blijft bij Heracles

Rob Alflen blijft bij Heracles

Update 31 Mei 2017

Rob Alflen blijft bij Heracles Almelo. De 49-jarige assistent van trainer John Stegeman was in gesprek met NEC om hoofdtrainer te worden, maar heeft besloten in Almelo te blijven. "Ik heb me teruggetrokken uit de besprekingen met NEC", zegt Alflen. "Dat heeft overigens niets te maken met de degradatie naar de Jupiler League, maar ik heb wel de ambitie om weer als hoofdtrainer aan de slag te gaan. Er was echter teveel gedoe rondom onze gesprekken, daar had ik geen goed gevoel bij. En ik heb het uitstekend naar mijn zin in Almelo.

Hieronder eerdere berichten over de vermeende overgang van Alflen naar NEC 

Rob Alflen verruilt Heracles voor NEC. In Nijmegen wordt hij hoofdcoach. 

Gek genoeg weet Alflen op het moment dat dit bekend werd - zaterdag 27 mei - nog niet of hij dan volgend seizoen in de eredivisie of in de Jupiler League acteert. NEC moet zondag ten koste van NAC nog zien in de eredivisie te blijven. 

Alflen moet voor rust en stabiliteit zorgen bij NEC. Of hij daarin slaagt zal echter mede afhangen van de beleidsbepalers in Nijmegen. Afgelopen seizoen trokken deze een legioen buitenlanders aan waarvan de inmiddels ontslagen Peter Hyballa een eenheid moest smeden. In de tweede helft van het seizoen viel het team hopeloos uit elkaar. 

Alflen heeft anderhalf seizoen John Stegeman geassisteerd. Hij kwam in de winterstop van het seizoen 2015/2016 als opvolger van Hendrie Krüzen, die Peter Bosz volgde naar Maccabi Haifa. Daarvoor werkte de 49-jarige Alflen bij Utrecht, waar hij lang assistent was van Jan Wouters en daarna een jaar hoofdcoach was maar de verwachtingen niet kon waarmaken. 

De vraag is nu of Heracles op zoek gaat naar een opvolger voor hem. Hij leek toch de belangrijkste assistent, van buitenaf bekeken. 

Wij wensen Rob Alflen in elk geval succes bij NEC, en ja, laten we dan ook maar voor hem hopen dat we hem in de eredivisie weer tegenkomen.

Update 29 mei 2017

NIJMEGEN - De komst van Rob Alflen leidt tot discussies binnen NEC en is allerminst zeker. De aanstelling van de nieuwe hoofdtrainer valt niet goed bij enkele geledingen van de Nijmeegse club.

Zaterdag lekte uit dat de assistent-trainer van Heracles Almelo een akkoord heeft bereikt met NEC. De clubleiding wil het nieuws over de opvolging van de ontslagen trainer Peter Hyballa pas bekendmaken na de belangrijke wedstrijd van zondag tegen NAC Breda. Daarin moest NEC een 1-0 achterstand ongedaan maken om in de eredivisie te blijven. Dat is echter niet gelukt en daardoor spelen de Nijmegenaren volgend seizoen in de Jupiler League. Tevens is vandaag bekend geworden dat Edwin de Kruijff (Technisch Manager bij NEC) per direct is vertrokken. Aangenomen wordt dat hij de initiatiefnemer is geweest om Rob naar Nijmegen te krijgen, mede omdat ze elkaar van hun Fc Utrecht tijd goed kennen. Op sociale media uitte ook een deel van de aanhang van NEC twijfels of Alflen wel de juiste trainer is voor NEC. Wordt ongetwijfeld vervolgt.

Update 30 Mei 2017

Volgens verslaggever Richard van der Made (omroep Gelderland) is het allerminst zeker dat Rob Alflen volgend seizoen trainer van NEC wordt.

"Ik heb hem gisteravond zelf nog gesproken aldus de verslaggever. Hij zegt zelf dat het nog helemaal niet rond is. De gesprekken zijn zelfs gestaakt op dit moment, er wordt niet meer gepraat. Alflen baalt dat er zaterdag al melding werd gemaakt van zijn komst. Mijn gevoel zegt dat hij wel eens gewoon in Almelo zal blijven."

 

 

 

 

 

 

 

Reacties:


geplaatst op: 29-05-2017 22:30:17
Naam: Humphrey
Reactie:
Weet jij wat voor akkoord hij met NEC heeft Wim? Ik niet, maar als de club hem niet wil, dan lijkt het mij heel logisch dat Rob dan tegen NEC zegt, bekijk het maar heren! Graag of helemaal niet, contract of geen contract. Bovendien staat hij nog bij Heracles onder contract. Hij komt dus niet zonder werk te zitten.


geplaatst op: 29-05-2017 21:13:06
Naam: wim
Reactie:
Humphrey, Als hij een principe akkoord heeft met NEC dat heeft hij zijn contract bij heracles toch ontbonden? Of zie ik het verkeerd.


geplaatst op: 29-05-2017 18:03:14
Naam: Gert
Reactie:
Rob Maas? Die mag nooit meer in Almelo komen.
Ben blij dat hij weg is. Komt in de categorie Jan de Jonge.
Kijk eens in Zwolle. Daar loopt volgens mij ook nog een Almelose assistent. Mark Looms


geplaatst op: 29-05-2017 14:13:06
Naam: Humphrey
Reactie:
Ik moet het nog eerst maar eens zien dat Rob naar NEC vertrekt. De man die hem wil halen, Edwin de Kruijff (zijn oud Utrecht maatje), is vandaag bij NEC vertrokken. Het een heeft met het ander te maken. Wie wordt nu de nieuwe technisch manager en wil hij hem dan wel hebben? Meestal zoeken ze een man uit hun eigen netwerk. Er zijn genoeg werkloze trainers die naar NEC willen. Ik zie hem nog niet direct vertrekken.


geplaatst op: 28-05-2017 13:18:41
Naam: Rene
Reactie:
Robbie ,bedankt en laat je niet gek maken.Rob Maas zou een goede opvolger zijn.

Reageren:

Nieuws bericht:
Rob Alflen blijft bij Heracles

Naam:

Emailadres:

Reactie:

Code: Anti Spam. typ hier in: hvh

* alle velden zijn verplicht. m.u.v. het emailadres.