Volg ons! Bekijk ons op Facebook Bekijk ons op YouTube

Heracles strijdend ten onder

Heracles strijdend ten onder

Heracles heeft op de vroege woensdagavond een schlemielige thuisnederlaag geleden tegen Vitesse. Vlak voor rust maaide Robin Gosens in de zestien over de bal heen waarrdoor de bal via een Vitesse-speler bij de volkomen vrij staande Foor terecht kwam die van dichtbij Bram Casto passeerde. In de tweede helft was het Heracles dat vol passie aanviel maar geen loon naar werken kreeg, en dat nota bene vanaf de 55e minuut met tien man omdat Robin Proöpper er na een tweede gele kaart af moest.

De eerste helft ging gelijk op. Vitesse zette aanvankelijk veel druk en Heracles had er soms moeite mee eruit te komen. Heracles kwam na een klein kwartier beter in de wedstrijd. Samuel Armenteros en Brandley Kuwas, vanavond weer de absoluut beste man op het veld, slalomden enkele malen fraai vanaf de rechter flank de zestien binnen maar wisten telkens net niet een vrije man te bereiken. De trage Vitesse linsback Alexander Büttner, ooit een talent bij Manchester United, werd helemaal zoek gespeeld. Het spel ging op en neer maar gaandeweg ging de vaart en ook de zuiverheid eruit aan beide kanten. De rust leek in zicht met een 0-0 stand, totdat Gosens dus in de fout ging.

In de tweede helft tapte Heracles uit een ander vaatje. De ene aanval volgde op de andere, de gelijkmaker leek een kwestie van tijd. En ook toen Pröpper door de vaak pietluttig fluitende scheidsrechter Bax naar de kleedkamer was gestuurd, ging Heracles met tien man door met met jagen op de gelijkmaker. Reuven Niemeijer raakte met een afstandschot de paal, Kristoffer Peterson was gevaarlijk met enkele afstandsschoten, Kuwas kwam enkele malen goed door, maar de gelijkmaker viel niet. Aan de andere kant profiteerde Vitesse uiteraard van de geboden ruimte bij Heracles - John Stegeman bracht geen vervangende verdediger voor Pröpper in - maar de Arnhemmers faalden opzichtig in de afwerking. 

Stegeman bracht nog een aanvallende wissel aan met Brahim Darri voor Joey Pelupessi, de druk op het Arnhemse doel nam nog meer toe, het publiek vuurde de Heraclieden hartstochtelijk aan. Sander Thomas maakte zijn debuut als invaller voor de moegestreden Reuven Niemeijer, Jaroslav Navratiel kwam er vijf minuten voor tijd nog in voor Peterson, zelfs Castro ging mee naar voren, maar het mocht allemaal niet baten. In de slotfase speelde ook Vitesse met tien man na een tweede gele kaart voor Kevin Diks. 

Een gelijkspel had gerechtigheid betekend, Vitesse ging van het  veld met een gestolen overwinning. Maar de supporters hebben vooral in de tweede helft genoten van een Heracles dat strijdlust, passie en vaak ook mooi voetbal liet zien. Daar putte ook Stegeman voldoening uit. 

 

Een fotoverslag is te zien bij FOTOVERSLAGEN.

Reacties:


geplaatst op: 07-04-2017 21:48:05
Naam: eduard
Reactie:
Koolwijk halen, goede leider en eventueel aanvoerder. Zal niet al te duur zijn.


geplaatst op: 07-04-2017 15:23:54
Naam: eduard
Reactie:
Een wedstrijd tegen Go Ahead zegt heel veel. Deze moet gewonnen worden. Eventuele degradatie Go Ahead geeft extra inpuls in de omtrek om naar Heracles te gaan zowel voor klantenbinding als ondernemers. Plus elke betere rangschikking geeft extra inkomsten. Voetbal is een geldzaak en dus heel belangrijk hier in mee te gaan. Ben benieuwd of Heracles deze wedstrijd tot een goed einde kan brengen. Ik ben er bang voor dat het niet gaat lukken, weer persoonlijke fouten in de verdediging en Go Ahead speelt thuis .


geplaatst op: 07-04-2017 14:23:49
Naam: Humphrey
Reactie:
Is het een ramp als het seizoen er dan al op zit? 10e tot 12e plaats is na behoren, niet meer niet minder toch!


geplaatst op: 07-04-2017 13:43:53
Naam: DDB
Reactie:
Ik ben benieuwd zaterdag. Als er dan niet gewonnen wordt zit het seizoen er wel op.


geplaatst op: 06-04-2017 18:59:20
Naam: Jales
Reactie:
Mooie reactie van het publiek woensdagavond na de wedstrijd tegen Vitesse: dik applaus voor het getoonde voetbal en geleverde strijd. Dit ondanks de 0-1 nederlaag.
Maar een negatieve rol van de arbitrage: 2x geel, is rood voor Pröpper vanwege futiliteiten.


geplaatst op: 05-04-2017 23:14:30
Naam: klaas
Reactie:
Als Bax beter had gekeken had hij gezien dat in beide gevallen bij Propper , v Wolfswinkel de eerste overtreding beging. Waar Propper heel makkelijk geel kreeg vergat hij verschillende keren geel te trekken bij overtredingen van Dix. Armenteros had blijkbaar geen enkele zin om maar een pas te veel te doen. Als je al met tien man staat behoren ook tien man zich in te zetten.


geplaatst op: 05-04-2017 22:53:34
Naam: Humphrey
Reactie:
Het zat er gewoon niet in vanavond. Geen goede afronding en een zeer matige Armenteros. Kuwas motm.

Wie van de KNVB heeft bepaald dat deze man een eredivisie wedstrijd mag fluiten! De belangen voor beide clubs zijn in deze fase van de competitie zo groot en dan sturen ze deze Jandoedel. Gele kaarten en daarna rode voor niets!

We hebben niet verloren door deze dol maar doordat we gewoon niet scherp in de afronding waren en Armenteros had een off day in mijn optiekReageren:

Nieuws bericht:
Heracles strijdend ten onder

Naam:

Emailadres:

Reactie:

Code: Anti Spam. typ hier in: hvh

* alle velden zijn verplicht. m.u.v. het emailadres.