Volg ons! Bekijk ons op Facebook Bekijk ons op YouTube

Duizenden euro's voor 50 jaar oude Panini album?

Duizenden euro's voor 50 jaar oude Panini album?


Bij veilingwebsite Catawiki wordt deze week het meest begeerde Panini voetbalsticker album ter wereld geveild. Het gaat om een internationale editie van het allereerste WK stickeralbum dat Panini in 1970 op de markt bracht ter gelegenheid van het WK voetbal in Mexico.

Het bijna 50 jaar oude album is op zichzelf al extreem zeldzaam, maar het album verkeert ook nog eens in bijna nieuwstaat en bevat alle 271 originele plaatjes. Iets wat het album volgens veilingmeester Wouter Waaijers, Panini expert bij Catawiki, nog eens extra waardevol maakt is dat de legendarische voetballer Pelé (inmiddels 76 jaar) het album maar liefst 2 keer heeft gesigneerd. De eerste handtekening staat op de cover van het album en de tweede op het plaatje van zijn foto in het album. “Pelé was tijdens het WK in Mexico 29 jaar en de absolute ster van het toernooi. Brazilië won het WK en Pelé scoorde 4 doelpunten, waaronder 1 in de finale tegen Italie. Dat juist hij dit album heeft gesigneerd zorgt er voor dat het onder verzamelaars nog gewilder is''.

Het album is onderdeel van een grote Panini veiling met maar liefst 90 oude voetbal stickeralbums. De albums worden aangeboden door een Nederlandse verzamelaar die de albums in de loop van tientallen jaren vanuit de hele wereld bij elkaar heeft verzameld. Vanwege de uniekheid van het album en het feit dat het eigenlijk nooit eerder op de markt is geweest ligt de verwachte opbrengst tussen de 4.000 en 6.000 euro. Mochten er echter twee of meer verzamelaars tot het eind tegen elkaar op blijven bieden, dan is het niet ondenkbaar dat de opbrengst zelfs nog hoger ligt. Daarmee zou dit gesigneerde album wel eens het duurste uitgegeven Panini sticker album ter wereld kunnen worden.

Volgens expert Waaijers zijn complete WK Mexico 1970 albums in onbeschreven en onbeschadigde conditie erg zeldzaam. ''In 1970 kon je zakjes kopen met daarin slechts 2 plaatjes, waardoor het heel moeilijk was om een album vol te krijgen. Omdat de originele plaatjes van dit album tegenwoordig erg lastig en alleen tegen hoge prijzen te vinden zijn, is het zo goed als onmogelijk om het album compleet te krijgen. Daarnaast zijn in veel albums de uitslagen van de wedstrijden geschreven. Het album in de veiling is op de handtekeningen van Pelé na nog helemaal onbeschreven”.

Reacties:

Er is nog geen Reactie geplaatst

Reageren:

Nieuws bericht:
Duizenden euro's voor 50 jaar oude Panini album?

Naam:

Emailadres:

Reactie:

Code: Anti Spam. typ hier in: hvh

* alle velden zijn verplicht. m.u.v. het emailadres.